Antikoncepční vaginální kroužek (rady, tipy, recenze). Jak moc se dá na něj spoléhat?

catherine_k
8. dub 2023

Dobrý den,

četla jsem nespočet diskuzních fór na téma vaginálního kroužku, kde jsem nalezla, že nejpoužívanějším je nejspíše Nuvaring. Cenové rozmezí mi ani tak nevadí, plánuji přecházet z náplastí Evra.
Dočetla jsem se, že někomu mohl vypadávat, což je individuální, takže mě to nijak neodrazuje (prostě vyzkouším a buď bude vyhovovat nebo ne). Ke změně mě nadchla především spokojenost uživatelek a zavedení jednou za cyklus, ne třeba 3x jako u náplastí. U náplastí jsem zvyklá spoléhat při pohlavním styku plně na jejich funkci, kondomy mi nevyhovují vůbec a jsou pro mě nepříjemné. Chápu, že spoléhat se plně na HA je pro někoho hazard, ale já jsem během letité zkušenosti nepostřehla žádný problém, případně otěhotnění (těhotenské testy dělám pravidelně).

Napadá mě teda hned několik otázek:
- Jak moc se dá spoléhat při pohlavním styku na její ochranu?
- Je spolehlivá při aktivních sportech (plavání, běh, cardio atd.)?
- Lze ji využít společně s menstruačním kalíškem?

Budu moc vděčná za Vaši recenzi, rady, tipy a zkušenosti. Velmi mi to pomůže v rozhodování, neb si myslím, že osobní zkušenosti jsou odlišné od rad gynekologa. 🙂

chlapecektehu
8. dub 2023

@catherine_k ahoj já užívala antikoncepční kroužek 2 roky. Byla to super věc ale bohužel po nějakým čase jsem z toho měla kvasinky, až jsem potom byla nucena to vyměnit za jinou antikoncepci.
Při pohlavním styku to partnerovi nevadil, říkal že to ani necítí.
Při cvičení a normálním životě ti to zavazet nebude, pokud třeba nosíš tampony tak bych to k tomu přirovnala.
S menstruačním kalíšek nemám zkušenosti...

lauriak
8. dub 2023

Ja som to pouzivala. Ochrana podla mna rovnaka ako tabletky alebo naplaste. Pouzivala som aj pri sporte. Proste som normalne s tym fungovala a necitila som to. Potom sa to po 3 tyzdnoch vyndas a mas menstruaciu takze to nepouzivas spolu s kaliskom.