Hormonální jógová terapie, máte zkušenost?

siera
20. čer 2015

Slyšeli jste některá o hormonální jógové terapii? Vysadila jsem antikoncepci, abych pročistila tělo, než se začneme "snažit" o miminko. Jenže se dostavily bolesti zad, kyčelních kloubů, nohou a podbřišku v době těsně před a v průběhu menstruace. Nechci do sebe cpát neustále nějaké prášky, proto jsem hledala a narazila právě na zmiňovanou hormonální jógovou terapii. Uvádí, že napomáhá právě při odbourání bolestí, zlepšuje ustálení menstruačního cyklu po vysazení antikoncepce a také pak v početí. Tak se chci zeptat, jestli s tím máte některá zkušenost? Popřípadě jestli vám opravdu od bolestí pomohla, jestli jste chodili k někomu nebo jen cvičili sami doma? Podle nějakého videa či knihy, které by jste doporučili? Předem moc děkuji.

tehulka12
20. čer 2015

@siera Me to pomohlo.Mela jsem curbes v menstruaci,premenstrualni syndrom a podobne.Ted uz menstruace chodi jako hodinky a pred ni v pohode.Tehotna tedy jeste nejsem,ale celkove se citim daleko lepe a doufam,ze i to tehotenstvi prijde.Cvici tedy jen par mesicu a zmena neskutecna.Doporucuju absolvovat kurz s nejakou certifikovanou lektorkou,ktera ti rekne i nejake figle okolo.Ne jen si ztahnout neco z internetu.Ja byla u pani Vaculikove a muzu jen doporucit.
Ja jsem byla na vikendovem seminari (nejsem z Prahy), tam nas to naucila a ted cvicim doma.Uvazovala jsem,ze bych treba zkusila nejakou opakovaci hodinu.Pani Vaculikova psala,ze budou.
Za me: urcite bych to doporucila.Musis ale potom opravdu cvicit.Sestava mi zabere asi 40min,takze cvicim tak 3-4x za tyden.

siera
autor
21. čer 2015

@tehulka12 Děkuji. Když by mi to od těch bolestí pomohlo, tak to bych určitě cvičila..Moc díky za zkušenost, kouknu, jestli něco takového není v mém okolí. 😉

pipinka
21. čer 2015

sestřnice na hormonální jógu chodila v Praze a podařilo se, teď mají v postýlce půlročního chlapečka 🙂

siera
autor
21. čer 2015

@pipinka no mě momentálně jde spíše o to, aby vymizely ty bolesti, ale i tak moc děkuji, do budoucna se to bude určitě hodit 😉