Je možné, že jsem těhotná? Po vysazení HA 18 dní zpoždění

kaccicak
7. zář 2014

Zdravím dámy, taky bych se chtěla zeptat. Kvůli problémům s váhou jsem vysadila po 6ti letech antikoncepci, abych zjistila, jestli přibírám po ní. Když jsem HA brala měla jsem MS vždy pravidelně třetí den po dobrání platíčka, ale teď jí první měsíc neberu a už mám již 18 dní zpoždění...Dělala jsem si již 5 testů, vždy tak v rozmezí 3-4dní a všechny vychází čistě negativní. S přítelem se o miminko ještě nesnažíme, tak používáme vag. gel se spermicidním účinkem společně s kondomy, abychom vážně měli jistotu, nikdy žádná nehoda... Předtím, než jsem HA začala brát jsem měla MS velmi nepravidelnou, občas také až po 40-50 dnech od předchozí, ale je mi divné, že by se mi tato nepravidelnost vrátila okamžitě po vysazení. V příštím týdnu se chci objednat k doktorovi, ale chtěla jsem se zeptat, jestli některá z Vás měla stejnou zkušenost a jestli i přes 5 negativních testů a dvojí antikoncepci mohu být dle Vás těhotná, žádné změny na sobě necítím...předem díky za radu..

mercedesse
7. zář 2014

Myslím, že tohle těhotenství nebude. Trvá to celkem dlouho, než se cyklus srovná. A ve tvém případě to může být návrat k předchozí délce cyklu. Spíš bych se nechala zkontrolovat u dr., protože ta nepravidelnost a délka může mít nějaký důvod, který by se třeba měl řešit. A zašla bych na vyvolávačku. Kdybys náhodou byla těhu, tak vyvolávačka ničemu neuškodí.

alenka_p
7. zář 2014

Jestli jsi měla před HA nepravidelný cyklus, tak je naprosto normální, že ho máš nepravidelný i po ní. Neplašila bych 🙂

maru84
7. zář 2014

Tipla bych spíš, že nejsi. To by byla velká náhoda, pokud se takhle chráníte. Zrovna jsem před chvíli do jiné diskuze přispívala svou zkušeností, že po skončení několikaletého braní HA tělu občas trvá, než se nastartuje a první MS může přijít klidně až za 2-3 měsíce. Zvlášť když jsi to měla nepravidelné i před HA. To je přesně můj případ, na MS čekám už třetí měsíc 🙂

pisjutynka
7. zář 2014

Měla jsem ten samý problém. S antikoncepcí MS vždy pravidelně přesně na den a když jsem jí pak vysadila, nedostala jsem to třeba i dva měsíce. Musela jsem tehdy brát hormony a jezdit na vyvolávačky. Postupem času se vše naštěstí srovnalo. Takže si spíš myslím, že se o těhotenství nejedná.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru