Mifegyne, máte někdo zkušenost?

bublinka20
22. led 2015

Ahoj, máte někdo zkušenosti s pilulkou Mifegyne? Jak to u Vás probíhalo?... ☹

silvinasilvina
10. čer 2015

Dobrý den, 1.6. (začátek 5. týdne) jsem měla pozitivní těhotenské testy. Zašla jsem ke gynekologovi, který na ultrazvuku nic neviděl, ale těhotenství nevyvrátil. Za týden (8.6.) jsem šla znovu. Po celou dobu mě bolelo břicho, jako při menses a měla jsem slabé krvácení a křeče. Tentokrát potvrzené začínající těhotenství (prý zatím bez aktivity). Odebral mi krev a vypsal žádanku na farmakologické ukončení (neřešte důvody, opravdu je mám a dítě jsem si v žádném případě dovolit nemohla). Ještě ten den jsem si zašla do nemocnice pro první 3 pilulky mifegyne. Hodinku jsem počkala a potom odešla domů. Malinko se mi točila hlava a cítila jsem se unavená. Neustále bolest břicha. Druhý den večer jsem začala krváce. Asi dvě hodiny. Ze začátku řidší krev a poté sražené kousky (ale málo). Poté se to uklidnilo. Středa (dnes) v 8:00 podána druhá fáze (1 pilulka). Opět jsem hodinu počkala a šla domů. Asi tři hodiny jsem ležela (žaludek na vodě a slabost). Poté jsem šla na záchod a "vyklouzl" kus sražené krve (přiznávám, že jsem to nezkoumala). Bolest břicha postupně ustala a přetrvává celkem slabá menstruace. Nevím, jestli je to vše. Pořád čekám, že přijde ta silná menstruace, o které všichni mluví. Pouze mě malinko pobolívá hlava. Nemáte s tím někdo zkušenosti, prosím?

ttynka
23. led 2020

Ahoj, zapomněla jsem si vzít jeden antikoncepční prášek. Poté již po několikátém milování s přítelem jsem, když jsme ke konci, tak leželi stále v ,,jedno tělo", tak jsem měla ten zvláštní až jistý pocit...Nicméně pár dní nato, přítel koupil tehotenský test, a vyšel pozitivní. Zmocnila se mě náhle šoková panika, že jsem během 5minut byla oblečená, a beze slova jsem za sebou zabouchla dveře na cestě ke svému gynekologovi, který mi potvrdil mé zjištění.
Víte, je mi 31let, můj plat po stržení pár dluhů činí 10.500,-, přítele mám skvělého i zajištěného, co má už děti odrostlé, i bez jakýchkoli debat, jež ani díky mě nenastali, bylo pro něj samozřejmé, že ano. Jenže už z předešlé zkušenosti vím, že nedej bůh se ze dne na den může stát cokoli, a ten můj již zažitý strach ze samoty, bez opory, psychické dno apod. mi prostě nedovolí přivést na svět ,, život", když sama nejsem zajištěná, a žádné pevné zázemní jistoty také nemám. Jak výše paní Silva píše podstoupila jsem to samé se stejnými pocity. Dnes jsem byla na finálové kontrole, no a problém - NEVYŠLO TO, SAKRA!!! Mám hrozný strach, v úterý jdu na zákrok, vyčištění dělohy. Za život jsem byla v nemocnici jen s otřesem mozku. No, a tak tu ležím a brečím...
Předem děkuji za váš názor, a zato, že jsem se mohla s někým podělit o své trápení, a strach zároveň.
Týna

steppik
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru