Mirena - doporučily byste?

mku
9. led 2018

Mate nekdo aktualni zkusenost? Doporucily byste nebo ne?

naxii
9. led 2018

Mam Mirenu po druhe a ano.. s nicim jsem doted nevydrzela tak spokojena, jako s Mirenou.

mku
autor
9. led 2018

@naxii diky 🙂 a co spineni po zavedeni? Pripadne jak je citit pri sexu atd?

kirinka2013
9. led 2018

Mám ji poprvé, 4 měsíce, stále rozhozený cyklus, krvacím někdy týden, někdy měsíc v kuse, dle dr vše OK, jen to někdy trvá i půl roku, než si sedne. Asi bych do ní znovu už nešla.

naxii
9. led 2018

sex naprosto v pohode.. Po zavadeni jsem spinila asi tri mesice a pobolivalo me bricho ale fakt zadna tragedie. Po druhe jsem ji nechala zavest hned po sestinedeli a max dva mesice pobolivani bricha. Sice jeste kojim ale misto ms mam asi hodinove spineni na intimku a poprve vubec ms ctyri roky.

naxii
9. led 2018

jj pul roku a pa by to melo byt v pohode. Telo se to nejakou dobu snazi vyloucit..

pratensis
9. led 2018

Mám mirenu od začátku listopadu 2016, zavedena ihned po šestinedělí. Celý první rok nepravidelné krvácení (někdy jen špinění, ale většinou krvácení až do intenzity střední menstruace). A to ve stylu den krvácení - dva dny pokoj - tři dny krvácení - dva dny pokoj - den krvácení - tři dny pokoj... atd. naprosto nepravidelně a nepředvídatelně). Když už jsem si ji po roce chtěla nechat vyndat, krvácení přešlo ve špinění a hodně se zmenšila frekvence, takže jsem si řekla, že ještě počkám. Na konci roku jsem měla masivní rozvoj Streptococcus agalactiae s úporným svěděním, takže antibiotika. Přičítám to častému používání vložek, nikdy předtím jsem bakteriózu ani mykózu neměla, netrpím na ně. Teď tedy v tomto směru už dobré, ale pořád špinění tak 2-3 dny v týdnu, přičemž ty dny většinou nenásledují po sobě a je to taky dost nepredikovatelné. Například dnes zase slabé až střední menstruační krvácení. Tak já nevím, už jsem z toho otrávená. A břicho mám pořád nafouklé, nevím, jestli to s tím taky nesouvisí. Gynekoložka mě prohlížela, vyšetřovala, nic zvláštního neshledala. Ujišťovala mě, že po tom prvním roce se to zpravidla srovná. Kdyby moje normální menstruační krvácení bez mireny nebylo tak mohutné, už bych mirena dávno letěla. Takhle pořád váhám, co je lepší. Nepravidelné a nepředvídatelné, ale jen slabounké krvácení, nebo sice krvácení jednou za měsíc po dobu týdne, ale zato mohutně... ☹ ☹ ☹

veroniquecz
9. led 2018

Já mám jaydes (na 3 roky) a spokojenost 🙂

kocvarovas
9. led 2018

Mám dva roky. Po prvním půlroce jsem myslela, že mě klepne. Neustále špinění. Už jsem i ze zoufalství vtipkovala, že je to opravdu nejlepší antikoncepce, co jsem kdy měla, protože bez sexu opravdu neotěhotnim.. Teď su naprosto spokojená. MS úplně nevymizela, ale cykly se srovnaly, 3 dny malinko špiním a hotovo.

wendie
9. led 2018

Zavedena po 6ti nedeli,po trech tydnech pro nizkou sliznici "spadla",takze znovuzavedeni a nejake asi 3injekce,nevim presne.pak cca 9mesicu takove spise opacne spineni,cili cca 3tydny spinici a tyden klid,pak se postupne ustalilo na cyklus 31dni,MS 5dni.vyndala jsem po trech letech,chtela jsem mimco.a znovu uz ji nechci.oproti tomu moje sestra ji ma uz po druhe.prvni zavedeni 5dni spinila,pak o ni 5let nevedela.po dalsim tehu znovu mirena,spinila par dni,ak asi 3mesice nepredvidatelne par dni spineni par dni ok a od te doby o ni opet nevi.ted bude tu druhou mit dva roky...