Nehormonální nitroděložní tělísko - prosím o zkušenosti

snezenka123
12. únor 2013

Ahoj , včera jsem byla u dr. zeptat se ho na antikoncepci, kvůli migrénám nemůžu HA.
A dr. mi doporučil tělísko, jsem po dvou porodech. Ale říkal, že pokud chci za cca 3 roky otěhotnět, bylo by škoda dávat to dražší, a že by mi dal tedy to za cca 1000,-Kč.
Chtěla jsem se vás zeptat na všechno, co se týká tělíska, na vaše zkušenosti,popřípadné i otěhotnění při tělísku..
Moje kamarádka měla nehormon.tělísko,ale po jeho zavedení měla silnější MS(celou dobu a měla ho přes rok)a trpěla více na záněty. Já také trpívám na záněty(takové ty mykotické, jako ona)no a při představě, že bych na ně po zavedení tělíska trpěla ještě více, tak to s emi nechce.Ptala jsem se na to dr.ale ten mi řekl, že častější záněty nebývají následkem tělíska(přitom té mé kamarádce jí ho doporučil vyndat, že je možné, že to tělo to nesnáší a trpívá víc na ty záněty:-/)
Já vím, že je to asi případ od případu,ale měli jste nějaké negativní zkušenosti?vedlejší účinky u nehormonálního tělíska?(přírůstek na váze, silnější ms, záněty, bolest při styku, otěhotnění...)
Budu moc ráda za každý váš názor a snad mi to pomůže rozhodnout se, zda tělísko ano a nebo ne.

DÍKY MOC. 😉

blahova_andrea
12. únor 2013

Ahoj. Děkuji za tuto diskusi. Taky si moc ráda přečtu zkušenější ženy, co už ho měly/mají. Já po porodu syna taky řešila co dál a bylo mi nabídnuto tělísko. Mě odradilo hned to, že se zavádí ještě při MS a dál si o tom ani nic nezjišťovala ☹ Další miminko úplně nezavrhujeme, ale pokud by bylo, tak pak už bych nějakou tu antikoncepci taky určitě řešila.

andulka86
12. únor 2013

Ahoj, po dceři jsem měla zhruba na rok nehormonální tělísko, také levnější, protože jsme věděli, že půjdeme brzy do druhého mimi.( Byla na obalu namalovaná Mona Lisa ) stálo asi 750kč. Chtěla jsem nehor. kvůli kojení a za kojicí HA se mi nechtělo utrácet a navíc nerada zbytečně hormony. Zavádění mě vůbec nebolelo, 100% spolehlivost, žádné vedlejší účinky, ani větší MS krvácení. Po vyndání jsem otěhotněla do půl roku, ale to jsem si zbrzdila spíše přetrvávajícím kojením než tělískem.

berynka
12. únor 2013

Já zkušenost s nehormonálním NT mám a bylo to naprosto bez problémů 😉 (nevypozorovala jsem žádné vedlejší účinky v souvislosti s tělískem 😎 ) .
Zavedení je v době menstruace, to bylo trochu nepříjemné, ale otázka ani ne minuty. Než se mi srovnal cyklus a menstruace, trvalo, myslim, tak cca tři měsíce. Pak už to byla normálka 🙂.
Pro zavedení je také rozhodující tvar dělohy, to mi dr. před tím kontroloval.
Ale je pravda, že někdo NT nemůže mít. Buď ho tělo chce vyloučit, což bývá v podstatě hned a u někoho zvyšuje riziko zánětů. Na tělísko se totiž postupem času zachytává různé svinstvo.

andulka86
12. únor 2013

berynka má pravdu, že vlastně jediné co můžu říct proti, malilinko větší výtok ☹(((( jinak MS fakt normální průběh hned

aneta0707
13. únor 2013

ja ho nesnesla, snazila se ho vyloucit a doktorka mi porad tvrdila, ze je to normalni krvacet... po mesici a pul sem skoncila v nemocnici, kde mi ho vyndali.

skotskaa
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
snezenka123
autor
13. únor 2013

@skotskaa takže ty jsi otěhotněla přes tělísko? 😕

skotskaa
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
snezenka123
autor
13. únor 2013

@skotskaa a jak to dopadlo, jestli se mlžu zeptat? to jsi musela jít asi na potrat, ne? nebo se i při těhu může nechat v děloze? díky

skotskaa
13. únor 2013

@snezenka123 S timhle tělískem se na potrat nemusí. Jak je to u ostatních, nevim.

aneta0707
13. únor 2013

@snezenka123 myslim, ze s zadnym teliskem se na potrat nemusi. nechaji ho tam - je totiz teoreticky nemozny, aby vrostlo do ditete, jak tim strasej odpurci. telisko zustane mimo plodovy vak - jak by se dostalo dovnitr??? a tim jak se placenta zvetsuje, tak ho odsouva porad vic a vic na stranu

snezenka123
autor
13. únor 2013

@aneta0707
@skotskaa
aha to jsem nevědla, o tělískách nevím skoro vůbec nic 😅

aneta0707
13. únor 2013

@snezenka123 ja jsem si to zjistovala predem. kdyz neco chci, tak chci taky vsechno vedet. a zrovna tohle me zajimalo nejvic, protoze nehormonalni telisko neni moc spolehlivy

snezenka123
autor
13. únor 2013

@aneta0707
no, já byla na gyndě v pondělí a řešila jsem s dr.antikoncepci, on mi hned navrhoval Mirenu,ale že je dražší a že mám v plánu tak za cca 3 roky otěhu, tak že by to byla škoda-že je dražší a že teda to nehormonální, ani mi neřekl druh, jaký on dává 😖 jen, že mě to bude stát 1000,- a když jsem mu říkala, že se bojím,abych netrpěla víc na záněty mykoz, tak mi řekl, že v tom nevidí souvislost 🙄 přitom moje kamarádka k němu taky chodí a jí to tělísko doporučil právě z tohoto důvodu vyndat-měla silnější a bolestivější MS, hlavně trpěla víc na ty mykozy a výtoky 😠
ten samý dr. jí řekl něco jiného, mě v podstatě taky 😕
A právě proto sbírám na netu info ohledně tělíska- u mě spíš toho nehormonálního..

konidana
15. únor 2013

U mně OK. Sice je nepříjemné zavedení a chce to vydržet první 3 měsíce (u mne to bylo spíš vícměsíců) mnohem silnějšího krvácení, ale pak návrat k normálu a ještě mi zmizely menstruační bolesti. Nehormonální tělíska jsou tři druhy. Od nejlevnějšího bronzového, stříbrné a zlaté. Ty dražší kovy mají i protizánětlivé účinky. Já mám stříbrné cca za 1500Kč. Hormony jsem nechtěla, při vyšší srážlivosti krve mohou způsobit trombózu, embólii a podobně(riziko náhlého úmrtí je podle mne horší než otěhotnět:D, i když třetí dítě bych asi stejně nepřežila). Pravděpodobnost otěhotnění je u nehormonálního tělíska statisticky jen nepatrně vyšší než u hormonálního. http://cs.wikipedia.org/wiki/Spolehlivost_antik...

jasnenka8
25. únor 2013

Já mám asi 5 měs nehormonální Monu Lisu. HA kvůli srážlivosti krve nemůžu. MUDr. mě neupozornila na žádné případné komplikace, tak jsem do toho šla. Už bych to neudělala.
Prvních několik měsíců jsem měla menses 14 dní v měsíci a příšla jsem si jako transfuzní stanice (asi normální, ale první dny menstruace jsem se nemohla vzdálit od koupelny!).
Přestože tělísko obsahuje měď, která má být protizánětlivá, neustále se mi vrací nějaké infekce a výtoky. Nic na ně nepomáhá, stále se opakují, každý měsíc (partner se léčí se mnou). I předtím jsem na ně trochu trpěla, ale třeba 2x do roka, ne každý měsíc. Navíc jsem začala alergicky reagovat na některé vaginální léky. Taky mám bolestivou ovulaci a nějaký lehčí výtok prakticky pořád :( takže uvažuju o vyndání, asi mi nic jiného nezbyde.
Takže pokud trpíte na záněty, tohle tělísko určitě ne!

snezenka123
autor
26. únor 2013

@jasnenka8 děkuji moc, moje kamarádka měla taky nehorm.a měla bolestivou ovulaci, silnou menzes, a ty výtoky..nakonec musela to tělísko dát pryč, hlavně kvůli těm zánětům..proto se mi do něj nechce jít a asi na něj prdím..koupila jsem pharmatex, tak snad nezklame 😉

neslusanka
14. dub 2013

@jasnenka8 tak to jsi mě s těma zánětama a výtokama nepotěšila. Dost na ně trpím ☹ A právě mám nehormonální tělísko zavedeno 3 týdny.

Sex v pohodě, tělísko necítím, manžel taky ne, jen pořád špiním. Doufám, že to tedy přejde. Tělo se tělísko nesnaží vypudit, takže až na to špinění zatím ok. Zavádění bylo nepříjemné, bolelo, hlavně když mi můj doktor "nacvakl" čípek. A pak několikrát zkoušel tělísko zavést, ale nešlo to. Takže mě poslal do nemocnice na gyndu, kde mi ho pod narkózou zavedli.

mia13
12. čer 2013

Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nehormonálním tělískem Medi-Load. Bylo mi dnes nabídnuto mým gynekologem, ale na internetu jsem o něm nenašla vůbec nic... Tak je mi to divné, jestli to není nějaká úplna novinka, nerada bych byla pokusný králík.

ivca_ch
13. čer 2013

@mia13 Tělísko se jmenuje Multiload Cu. Je to ten téměř nejběžnější typ, na trhu již dlouho.

anajsi
13. čer 2013

Ahojky.Tak já jsem měla téměř tři roky Gold Lily.Dává se na sedm let,ale pokud chcete ještě mimi tak nejlépe po pěti letech vyndat.Menstruaci jsem silnější neměla a ani výtoky se nedostavili.Prostě všechno bylo v naprostém pořádku.Až na to,že jsem otěhotněla.Takže tělísko se vytáhlo a v září porodím své třetí dítě.Jelikož mi před 5 lety selhali i antikoncepční prášky,tak po porodu jdu do hormonálního tělíska.

mia13
13. čer 2013

@ivca_ch Diky, mozna jsem spatne rozumnela nazev, ale sestra na me koukala, kdyz jsem si to psala a nic nerikala... Tak snad to bude ono, ma byt prave medene, ale pry jen na tri roky. Cena i se dvema ultrazvuky pry 1800 (ultrazvuk u me Dr. bezne stoji 400, takze cena teliska se bude pohybovat asi okolo 1000).

andulka86
13. čer 2013

@anajsi teda vy jste s manželem super plodný pár a to jsem si myslela, že šance na otěhotnění s tělískem a s HA, když se bere jak má, je fakt mizivá. To mě docela děsí, chci jít po porodu zase do tělíska

anajsi
13. čer 2013

@andulka86 No u HA prý stačí dva dny nevolnosti a účinek není stoprocentní. Já tělísko už jen hormonální.Pro mě je to jediná antikoncepce.Jiné už nevěřím a injekce nechci.

ciko86
19. čer 2013

mám tělísko nehormonální skoro 2 roky a jsem spokojená. srovnala se mi MS, je sice silnější, ale ne o moc, takže mi to nijak nevadí, při sexu ho necítím, ani přítel ne, takže já jsem naprosto spokojená. teď půjde sice ven, jelikož chceme druhé dítě, ale po porodu ho chci znovu, ale to už dám asi hormonální 🙂

berusnice
17. črc 2013

@anajsi Ahoj, přemýšlím o nehormonálním tělísku, jsem 4 měsíce po porodu třetího dítěte. Potřetí jsem otěhotněla přes správné užití Postinoru (v té době jsem musela totiž vysadit hormonální tabletky Cerazette, které jsem brala při kojení druhé dcery kvůli menšímu gyn.zákroku). Otěhotnět přes tělísko počtvrté - to bych se šla už odstřelit. No musím se rozhodnout co nejdřív, je už značně načase 😉

antarres
17. črc 2013

@skotskaa Gynefix mi doporučoval můj doktor jako 100%ní. Takže do toho asi nepůjdu. ☹ Zatím mám HA náplasti Evra. Jsem po dvou porodech, třetí nechceme....tak nevím....

dagina
18. črc 2013

Ahoj maminy,
měla jsem také zájem jít do nehorm. tělíska, ale nevím nevím.... . Jak bylo míněno, že se na něj chytá různé svinstvo, spíše proč by se na něj mělo něco zachytávat???? Na spodek jsem po porodu dost citlivá, mám ho v oblasti nástřihu jakoby více odhalený, nedovedu si představit, že by se mi tam někdo takto hrabal 😅, navíc, když snášenlivost je nejistá 😖 , teď babo raď 😖

anajsi
18. črc 2013

@berusnice Ahoj....já už bych do nehormonálního nešla.Měla jsem ho skoro tři roky.Žádný gynekologický problém nebyl,vše bylo v pohodě,tělísko bylo tam kde mělo být a stejně jsem otěhotněla.Takže za mě už jen hormonální.

veruska007
18. črc 2013

Já uvažuju nad kombinací nehormonálního tělíska + kondomy. Protože otěhotnět se dá u obojího. Obecně se doporučuje kombinace dvou metod, pak je to prý skoro 100 %. I když 100% není ani sterilizace 🙄