Ovulační mikroskop, jak jste spokojeni?

vendelinka08
23. únor 2018

Prosím maminky a ženy, které mají zkušenost s mikroskopem Ovupred a jiné... ráda bych zkusila tuto metodu používat jako antikoncepci. Hodně jsem přemýšlela, ale nechce se mi jít ani do tělíska a hormonální antiko také už ne. Jak jste s touto metodou spokojeni? A popřípadě jaký mikroskop doporučujete? A co ty měřiče bazální teploty? myslím takové ty malé počítačové. Děkuji za rady a zkušenosti....

kafr
23. únor 2018

Já o tom mikroskopu co vypadá jak rtěnka kdysi uvažovala, pročítala jsem všechno možné a na jednom webu pro ženy se to rozhodly v redakci otestovat a nedopadlo to nijak valně. Jeden ten mikroskop byl snad i s podsvícením a dotyčná dostala zánět spojivek... Ale to už je tak 1-2 roky co jsem to řešila... Prý na to stačí i dětský mikroskop z hračkářství... Já do toho nakonec nešla.
A ještě mi vždy přišlo vtipné, jak zastánkyně metody plánovaného rodičovství v mém okolí mají dětí jako smetí 😁 ony teda tvrdí, ze 4-5 dětí chtěli...

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendelinka08
autor
23. únor 2018

Take jsem merila..ale uz me to moc nebavi...ten Ladycomp mi prijde z dlouhodobeho hlediska mereni prijatelny....kdyz se to tam uklada a hodnoti. Prece jen to nestoji par korun...tak nez se rozhodnu..at vim do ceho jdu. Teliska se bojim...je mi jaksi proti srsti v sobe mit cizi teleso...jde mi o dlouhodobe reseni...

verunka_korunka
23. únor 2018

Mikroskop jsem pouzivala abych otehotnela. U meho nepravidelneho cyklu to bylo totiz s ovulacnimi testy dost drahe a pamatovala jsem si, ze mama mela neco takoveho doma. Takze jsme ho nasly, asi z 80. let z meopty. Fungoval dobře, byly videt blizici se plodne dny tak den az dva dopredu. Merila jsem i bazalni teplotu, ale tam ty plodne dny vidis az po, takze jako antikoncepce dost nevhodne. A teda u toho mikroskopu rikam tak den dva dopredu jsem tusila, ale jista jsem si byla az s kombinaci s bazalni teplotou. Osobne bych do tohoto zpusobu antikoncepce nesla. Na urceni plodnych dnu a ovulace kvuli otehotneni je to supr, opravdu jsem to tam vzdy videla a dceru mame v podstate diky tomu. Jako antikoncepci nedoporucuji.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
verunka_korunka
23. únor 2018

@ttm pokud mas predpisou ms, vzdy stejne dlouhou, tak se to jiste da poznat. Pokud ne, coz pisatelka nepise jak moc je presna, tak podle mikroskopu to uplne spolehlive neni. Jen 2 dny dopredu na neoplodneni nestačí.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendelinka08
autor
24. únor 2018

Ja mam prave cykly 28 az 32 dni. Ovulku na sobe poznam..mam dost velke bolesti, ktere mi o ni davaji vedet. Prece jen uz sve telo trosku znam. Vim ze LF mam vzdy 14 dni. Ta me neklame nikdy. Ovulaci mivam od 14DC do 18DC. Ale prave proto ze ne kazdy mesic je stejny...tak jsem si rikala ze bych brala neco jednoducheho...co mi rekne..kdy si davat pozor. A pokud se rozhodneme pro treti mimco tam mi to ted pomuze i otehotnet...ale to bych radeji nechala jaksi prirozene. Spise mi pak jde o tu antikoncepci. Dekuji za vase zkusenosti.

verunka_korunka
24. únor 2018

@ttm staci jine slozeni slin a hned to vypada, ze se neco blizi, obcas to byl plany poplach, ano podle toho by se to nejak dalo. A nemysli si, ze jsem to pouzivala kratce. K prvnimu diteti nam to trvalo rok a pul, ale ne celou dobu jsem mikroskop pouzivala.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
makiszek
24. únor 2018

Ja jsem si objednala tento týden takže zatím jsem ve fázi testování. Používáme ještě Pharmatex takže toto beru jako takový doplněk.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
verunka_korunka
24. únor 2018

@ttm pochopila jsem z tve odpovedi ze obhajujes mikroskop a ze jsi s nim mela 100% uspesnost. Omlouvam se, asi jsem to spatne pochopila.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
verunka_korunka
24. únor 2018

@ttm to jo, ale za me teda lepsi mikroskop nez bazalka 😃 ale jako antikoncepce ani jedno ne, ale to kvuli tomu silene nepravidelnemu cyklu.

vendelinka08
autor
24. únor 2018

Myslim ze ttm myslela ten Ladycomp...je to takovy digi teplomer-ocitac..kde se ti zaznamenavaji udaje a na zaklade merenych cyklu ti to hodnoti plodne a neplodne dny. Stoji to cca od 4tis a z 10tis. Mereni probiha v ustech. Kdezto na ten mikroskop psala..ze neni spolehlivy. Take ta cena by tomu odpovidala. Ale je to skoda..bylo by to pohodlne..vlozit sliny..kouknout co se objevi a dle toho vedet jestli se musime nebo nemusime ten den chranit.

vendelinka08
autor
24. únor 2018

Uspesnost se pise 98%. 😉

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendelinka08
autor
24. únor 2018

@verunka_korunka ale zase kdyz ti to ukazuje plodne dny...tak ti to musi ukazovat i neplodne...a kdyz vim cca kdy mam plodne..tak si to muzu jen overit, ne? A vychazely ti ty obrazce?

vendelinka08
autor
24. únor 2018

No s tou antikoncepci to fakt neni jednoduche... hormony opravdu nechci...je to silene...co do sebe cpou mlade divky a zeny. Take jsem zobala asi 7 let. Ale pak konec....a telisko? Moje kamaradka mela tezkou alergickou reakci na med. Mazec...a ten pocit ze tam neco mam....

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
verunka_korunka
24. únor 2018

@vendelinka08 jj vychazeli krasne, ale muselo se to udelat hned pojak probuzeni,. Nepit vodu, ani nad ranem, nelibat se, atd... potom v neplodnych to bylo ciste nebo bublinky, kdyz se zacalo neco dit, zacaly se delat tako zmrzle vlocky a shluky a, pri ovulaci to bylo jako kdyz mraz maluje na okna. Radeji jsem si to overovala bazalni teplotou, tu jsem delala dlouho, takze zpetne jsem to dokaza urcit ze to opravdu sedelo. Ale jak rikam na urceni ovulace, dobry, jako antikoncepce mi to dobre neprijde 🙂

verunka_korunka
24. únor 2018

@ttm tak v podstate jsem to delala... bazalni teplota, hlen i cipek a i presto mi to prislo dost nepresne. Bazalni teplota s jistotou az po, hlen v den ovulace maximalne den predem a cipek, no rekneme ze jsem to bud moc neumela zhodnotit a nebo byl pokazde jiny. Nekdy to slo, ale nekdy vubec a fakt nevim proc. A teplotu jsem musela merit dole, protoze v puse pod jazykem to bylo strasne nepresne, takze mile ladycompy nechapu 😀

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
kafr
24. únor 2018

@ttm já bych moc nesouhlasila s tím "pokud se to dělá tak, jak se má" a "být si jistá, že to ovládáš". Asi máš fakt štěstí, a tělo ti funguje ukázkově, ale třeba moje tělo si dělá co chce: Bt- ovu se zjistí až po, hlen- jak kdy, rozhodně nebyl každý cyklus prokazatelný (a to nemluvím o tom, že se stačí nachladit a je to jinak) no a čípek snad ani zmiňovat nebudu, ten nepochopil ani manžel, který už mě měl za blázna. Ten byl prostě jinak než by měl a ještě ne vždy, abych náhodou nepřišla na to jak funguje.... Já to ještě měla obcas jištěné folikulometrií u Mudr, protože jsme se snažili o mimčo.
Takže za mě spolehlivost asi jako přerušovaná soulož. Taková "Vatikánská ruleta".
Ale samozřejmě metoda nejčistší a nezatěžuje organismus. Takže pokud někomu nevadí vedlejší produkt (mimčo) tak určitě v pohodě.

werumka
24. únor 2018

@kafr Proto je potreba to sledovat delší dobu, abys věděla, jak se během te doby cykly vyvyjeji. Jak umí byt dlouhé, jak krátké. Jak se chovají v létě, jak v zimě. Jak se chovají v dobe nemoci, brání léků. Proto to chce často klidně rok, než to můžeš začít používat. A myslím, že Pearl index mluví dost jasně 😉 já jsem během deseti let žádný vedlejší produkt nezaznamenala 🙂 naopak vždycky přesně vim, kdy prijde menstruace. Nikdy jsem nezazila, ze bych plasila kvůli nějakému zpoždění.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendelinka08
autor
24. únor 2018

Take jsem tuto metodu pouzivala dlouho..abych poznala jak funguje mohe telo. Ted vim co a jak..proto hledam pomocnika ktery mi to spise zjednodussi. Telo mi funguje dobre. Dokonce jsem poznala den kdy bylo zahnizdovani mimca...to dloubani. Zadne krvaceni. Pak ty zmeny tela kdyz bylo na zacatku tehu. Je skvele znat sve telo. Je to pak jednodussi. Kazdopadne zustanu u prirozene antikoncepce...chemii ne. I tak toho je kolem vic nez dost. Nastesti mam normalniho muze ktery tohle respektuje a je ochoten se chranit..kdyz je treba. A nemysli jen na sebe.