Příkrmy a atopicky exém

maybe2112
27. pro 2018

Maminky mám dotaz, syn má atopický exém a za chvíli bude mít 4měsíce, začali jste přilrmovat od 4. Měsíce nebo až od 6. Měsíce. Popřípadě čím jste začali. Děkuji za odpovědi 🙂

kafr
28. pro 2018

Začala jsem ve 4. měsíci, rozhodně jsem nedávala skleničky - chci mít kontrolu co jí. Začala jsem cuketou, pak dýní, mrkev, brambor, pak už kombinace, přidala jsem trochu brokolice (nadýmání nebylo, miluje ji). Po cca 14 dnech i maso. Mám udělané kostičky v mrazáku.
A hlavně: po zavedení přikrmů se ekzém zlepšil! Pořád kojim, dnes ji je 8m.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
kafr
28. pro 2018

@poah papriku a rajče zkusím dát až budou naše. Tyhle skleníkové, dovezené kdo ví odkud, nastříkané kdo ví čím 😣
Brambory má taky nejradši. Zvládne i kuskus (dala jsem ho na zkoušku lepku) ale ten musí být hodně rozvařený, jinak se blbě polyká. Fajn je taky hrášek- když ji v plecháčku vařím tu bramboru, tak na poslední minutky tam nasypu mražený zelený hrášek a rozmixuju dohladka- má šlupičky. (případně přidám mrkev, maso)
Malá má nejradši zelené příkrmy (brokolice, cuketa, hrášek, špenát)😁

maybe2112
autor
29. pro 2018

Maminky děkuji za odpovědi ☺️

barchen
29. pro 2018

@maybe2112 Prvni dcera byla kojena, takze jsem s prikrmy zacinala az v 6m. A mam opacnou zkusenost nez maminky predemnou. Ja jsem kupovala jednodruhove bio sklenicky, jelikoz z kupovane zeleniny se ji ekzem zhorsoval a babiccinu zeleninu jsem uz nemela, byl unor. Pouze brambor jsem kupovala. Je potreba zkusit a uvidite, co ditete sedne. Kdybych si mela vybrat mezi bio sklenickou a bio zeleninou z obchodu (s napisem bio z EU nebo bio ze Spanelska), volim radeji sklenicky. Vyhlasky na detskou vyzivu z bio zeleniny a ovoce se velice lisi od vyhlasek na bio zeleninu z nekterych zemi EU. Kdyz bio zeleninu, tak tu z CZ/SK, nase vyhlasky jsou jedny z nejprisnejsich narozdil napr, od tech spanelskych.