5. IVF a stále nic

lenpes
11. únor 2009

ahojky všichni, tak dnes jsem testova a opět nic. Je tady někdo se stejným osudem? Toto bylo už moje 5.IVF a stále nic.

dorra
11. únor 2009

Jéva, nás je tu fura 😀 . Kolikátý den jsi po?

sanulik
11. únor 2009

Mám také za sebou pět IVF, všechny neúspěšné, ale mělo to i jednu výhodu, konečně znám přesnou diagnozu a vím, že nemám šanci, aby se mi embrio uchytilo. Je to definitivní diagnoza s prognozou velice špatnou pro vývoj mého zdravotního stavu do budoucna. Situaci už momentálně řešíme jiným způsobem - budeme mít náhradní maminku a jestli všechno vyjde jak má, tak máme mimíska pod stromeček 🙂 .

lenpes
autor
11. únor 2009

Ahojky, tak to je mi moc líto. A jak to funguje, že můžete mít nahrádní maminku?

j.cien
11. únor 2009

Ahoj a to jde v Cesku legalne-nahradni matka?

sanulik
11. únor 2009

Náhradní maminka může být i v česku, jenom o tom málokdo ví a není to moc v povědomí. Jednou z podmínek je diagnoza, která znemožňuje mít miminko - např. chybějící děloha nebo jinší. Je to zcela legální pokud za to náhradní maminka nechce peníze, za peníze to oficiálně nejde.

lenpes
autor
11. únor 2009

Dorra, dnes jsem 16.den po transferu a test je bohuzel negativni. Takze ted nevim, co mi doporučí dál.

lenpes
autor
11. únor 2009

Sanulík, a jak jste ji našli? Jak to vše probíhá při té náhradní maminky?

sanulik
11. únor 2009

Je to hodně složité, ty máš také autoimunitní onemocnění jako já, jenže mě se to neprojevilo endometriozou. Jestli máš skype nebo ICQ, tak mi napiš do IP kontakt a můžem to pořešit tak. Ale mě dr. po posledním vyšetření na imunologii jasně řekl, že řešení neexistuje a zatím na to nic není, navíc mám riziko ohrožení na životě - 80% že bych těhotenství nepřežila, navíc autoimunita nedovolí zárodku uhnízdění.

sanulik
11. únor 2009

Sehnat náhradní mamku se dá, můžeš zkusit např. kamarádku nebo z rodiny - sestra, švagrová, maminka. Hledat na inzerát nebo přes internet je velice složité, může to trvat velice dlouho.

lucifirek
11. únor 2009

Sanulik,to je mi líto. To jsem netušila,že u nás něco takového vůbec existuje. Vím akorát,že u nás není možné,aby žena bez partnera podstoupila ivf. A jak toto funguje? Takže vajíčko je náhradní maminky a spermie tvého partnera?

lucifirek
11. únor 2009

A to je někdo ochotný to podstoupit bez jakékoli odměny. Asi v rodině by se dal někdo najít.

sanulik
11. únor 2009

Je to trošku jinak, náhradní maminka ti mimčo donosí, když nemůžeš ty. Embrio si buďto dáš vlastní - tj. tvoje vajíčko plus spermie manžela, nebo v našem případě použijeme darované vajíčko od třetí osoby /protože ze zákona je darování vajíček anonymní/ v kombinaci se spermiemi manžela. To se pak vloží k náhradní mamce jako klasické ivf, kde však ona nepodstupuje odběry vajíček ale jenom přípravu na přijetí vajíček.

lucifirek
11. únor 2009

Aha,to je zajímavé,to jsem fakt netušila,že u nás něco takového je možné. Ale jak jsi psala,pro vás je to jediná možnost k vlastnímu miminku.

sanulik
11. únor 2009

Bohužel jediná, to víš že kdyby to aspoň trochu šlo, tak bych šla i do toho rizika, že to "nerozchodím", jenže je tu problém - jak zabydlet embrijko, aby tam zůstalo. A na to je zatím věda krátká a v dohledné době nic nevymyslí.

lucifirek
11. únor 2009

Hmm,tak to mě opravdu moc mrzí. Můžu se zepta,jestli už maminku máte a jestli je cizí,nebo někdo z rodiny? Pokud nechceš odpovídat,tak samozřejmě nemusíš. Jen jsem zvědavá.
Lenpes,my už se známe,ještě to nevzdávej. testni zítra a počkej ještě na krev. Nemůžou ti pak udělat nějaké podrobnější vyšetření,jestli není problém někde jinde?

sanulik
11. únor 2009

Máme cizí náhradní mamku, protože naše damské příbuzné nemůžou kvůli zdravotním problémům náhradní mamky dělat. Hledali jsme ji dva dlouhé roky, ale podařilo se.

lucifirek
11. únor 2009

Sanulik,tak to je také běh na dlouhou trať. Ale vyplatil se,nebo spíš vyplatí. Až budete mít miminko.
Budete mít hezký dáreček pod stromeček na celý život.

martek
11. únor 2009

nahradni materstvi je u nas nelegalni. ale v nekterych centrech to umoznuji. Nekdy na konci lonskeho roku byl clanek v Tydnu, zkusim to nekde najit

sanulik
11. únor 2009

http://www.nahradni-materstvi.webnode.cz/ nebo na http://www.selskymrozumem.cz/, kde je i můj příběh psaný před třemi roky.
Tady si můžete o náhradním mateřství něco málo přečíst.

sanulik
11. únor 2009

Nemusíš ho hledat, spolupracovala jsem na něm s redakcí a také na článku v časopise Style - listopadové číslo.

martek
11. únor 2009

ja proti tomu vubec nic nemam, naopak 😉
drzim palce 😵

sanulik
11. únor 2009

Také si je držíme 😀 protože je to naše jediná a poslední šance na vlastní mimčo.

sanulik
11. únor 2009

A po 14 letech trápení si to už snad i zasloužíme, alespoň nějaký úspěch. 🙂

lucifirek
11. únor 2009

tak to si musím přečíst.

sanulik
11. únor 2009

Můžete nás, ty co potřebujou náhradní matku i ty co je chtějí dělat, podpořit hlasem na webových stránkách www.nahradni-materstvi.webnode.cz, snažíme se totiž o zákonnou úpravu včetně uzákonění možnosti finanční odměny pro náhradní maminky za to co dělají.

lucifirek
11. únor 2009

sanulik,určitě si ty články přečtu. Můžeš mi jen takhle narychlo vysvětlit,jak to je? Když matka je ta,která dítě porodí. Jak to pak uděláte,aby dítě bylo vaše. Asi to je v těch článcích a určitě si je jdu přečíst.

sanulik
11. únor 2009

Funguje to jednoduše, pokud je náhradní maminka svobodná nebo rozvedená, tak se budoucí taťka nechá zapsat do rodného listu mimča a pak se náhradní maminka před soudem miminka vzdá v jeho prospěch, další varianta je otevřená adopce, kdy si náhradní maminka "vybere" jako adoptivní rodiče ty, kterým jejich embrio odnosila. Vše je legální a zákonné, ale úřady co se zabívají adopcemi milujou zdlouhavé "klasické adopce", tak lidi o této možnosti neinformují.

lucifirek
11. únor 2009

Děkuji za stručné a jasné vysvětlení. Určitě si ještě přečtu ty články,je to moc zajímavý. A určitě se časem podaří to u nás zlegalizovat. Asi to bude trvat delší dobu,ale časem se k tomu třeba dopracujeme.

sanulik
11. únor 2009

Nevěřila bys, kolik nás je co máme náhradní mamky a kolik lidí nad touto možností uvažuje, lidi myslí, že to u nás nejde, ale jsou nás stovky, a dětí, které se takto narodily je už také hodně.

sanulik
11. únor 2009

Luciferku, ty nad touto možností také uvažuješ?