Centrum asistované reprodukce Gennet Praha
Ahojky všem,
navštěvujete někdo CAr - Gennet Praha? chtěli bychom tam s manželem podstoupit 2IVF a ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti. Strašně moc by mi to pomohlo a hlavně zklidnilo.
Díky moc a mějte se hezky 😃
navštěvujete někdo CAr - Gennet Praha? chtěli bychom tam s manželem podstoupit 2IVF a ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti. Strašně moc by mi to pomohlo a hlavně zklidnilo.
Díky moc a mějte se hezky 😃

•
20. črc 2009Tak jsem tu nemocenskou popohnala a dnes mi po 2 měsících přišla.Je to bordel 8-( nejdřív mi přišla-26.,16.,5.,pak nic a až teď...no aspoň že přišla 😎 sice půjde celá do pr...když jsem tam měla měsíc prodlevu ale pro ten klid :-N
Kacko ted jsem docetla ten clanek, co tu holky davaly. Ja to puvodne necetla, ze to se me fakt netyka ... :-N A koukam, ze to neni zadna sranda byt na PN. ]-(
Mončo: tak to je mazec,takových ženských má problém otěhotnět...to je mazec! 😞 Já mám taky příští týden plánovanou dovču a to zřejmě půjdu i na OPU,takže svým způsobem to vyšlo dobře,že budu odpočívat doma,ale zas nic z dovolený. Ale t nevaí,ta bude později 🙂 Akorát si asi budu muset dovču protáhnout, protože, kdybych šla na OPU +,- 28. tak ET bude +,- 3.7. a to pak chci být v klidu 2-3 dny doma, pokud nepůjdu na neschopenku. Jinak na kontrolu jdu v Pá v 8:15 🙂 Taky už jsem zvědavá na úrodičku!!! 😃
je to des te stát!!! Jak si to vůbec může dovolit a horší je, že se to týká i mateřských a rodičáků ]-( ....já se snažím věřit,než my tady všechny půjdeme na mateřskou,že už to snad dají do pořádku! 😉 🙂
No vidíš, taky ti to tedy termínově vyšlo, že v práci nebudou muset nic tušit. Nebo jak to máš v práci? A v pátek se tam tedy asi mineme, já snad půjdu na ET. Ale to se dělá kolem poledne. Sama jsem u toho byla díky své nevolnosti. Vystřídali se u mě na pokoji jak holky na OPU, tak i na ET :-N Dali jim těhotenský test a šli dom, byla to hezký 🙂
Ano, dávají. Je to tedy divný. Myslím, že Milu ho má dokonce v albu, je na tom napsáno Gennet.
Mončo,tady to ví moje kolegyně,jsme tu ve dvouch,takže jsme chtěla,aby na to byla připravená a je v pohodě. Šéf ten jen ví,že někdy mám jít na umělé,ale neví kdy,říkala jsem mu to v únoru a to už je nějaká doba 😃 😃 😃 Já tam jdu sice ráno,ale budu tam ještě s Kačenkou s diskuze,ona jde na utz a pak jdem na oběd a ta tam má být okolo 11:15, tak to se asi možná fakt uvidíme 🙂 Mě nepřehlédneš,jsem hodně na kraťoučkýho ježečka 😃 Jeeeee, oni dávají i těhu test jo? To musí být super pocit,když jdš domů vlastně "těhotná" 😃 😃 Nebooooj, já věřím,že na ET v Pá půjdeš 😉
Leni, děkuju 🙂 Teď jsem volala do gennetu, abych sestrám nahlásila, že zítra přijdu, samozřejmě o mě netušily.
Tak u me to vypada dobre hcg je 53 a progersteron uz na normalnich 127. Jdu si dat panaka. 😃 Teda spis pullitr vody (si normalne musim delat carky, abych vedela, kolik toho vypiju :-N ).
Mám pro vás zprávu o Milušce.....
Ahoj holky,
vím, že sem Miluška chodí, tak snad se nebude zlobit, když vám písnu, že je ve špitále. Od pátku leží u Apolináře s tím hyperstimulákem. Má chuděra vodu na plicích V smskách ji ale humor neopouští. Určitě jí drží nad vodou, že je těhulka 🙂
Četla jsem to na diskuzi, kam Milu také chodí.
Ahoj holky,
vím, že sem Miluška chodí, tak snad se nebude zlobit, když vám písnu, že je ve špitále. Od pátku leží u Apolináře s tím hyperstimulákem. Má chuděra vodu na plicích V smskách ji ale humor neopouští. Určitě jí drží nad vodou, že je těhulka 🙂
Četla jsem to na diskuzi, kam Milu také chodí.
Mončo: to víš,je to tam zmatek,to je děsný...já už dneska vypila 3 litry 😃 😃 😃 A ani mi to nějak nepřijde :-N
Anlek: supeeeeeer!!!! Gratuluju k dobrým zprávičkám 😉 🙂
Chudak Miluška...já měla nějaké tušení...ale to bude dobrý! Oni už si jí ohlídají a za chviličku budou doma i s miminkma 🙂
Anlek: supeeeeeer!!!! Gratuluju k dobrým zprávičkám 😉 🙂
Chudak Miluška...já měla nějaké tušení...ale to bude dobrý! Oni už si jí ohlídají a za chviličku budou doma i s miminkma 🙂
ahoj holky, jsem první den v práci po 14ti dnech, tak nestíhám reagovat ... chudák Milu, ale ona ... tedy oni to zvládnou 😉
Holky, tohle jsem našla na webových stránkách centra Pronatal, ohledně OHSS
Ovariální hyperstimulační syndrom = OHSS
je závažnou komplikací, vznikající nadměrnou reakcí vaječníků na stimulační léky.
Nejčastěji se vyvíjí u pacientek se syndromem PCO / polycystických ovárií /,u žen relativně mladšího věku a u žen asthenického typu.
Projevy hyperstimulačního syndromu:
- tlak,napětí a pobolívání v podbřišku,ev.zvětšování obvodu břicha - což odpovídá různému stupni zvětšení vaječníků mnohočetnými folikly a hromadění tekutiny v dutině břišníbr
- pocit na zvracení, zvracení, průjem
- snížené vyprazdnování moči
1a) Co pro zmírnění příznaků hyperstimulačního syndromu může udělat pacientka?
- dodržovat klidový režim / polehávat,bez prudkých pohybů,nic těžkého nezvedat../
- dodržovat pitný režim - v tomto případě se doporučuje denně vypít 3-4 litry tekutin!!!
- dbát na stravu bohatou na bílkoviny - mléko,sýry,jogurty ,maso.
Lze zakoupit v lékárně bílkovinný přípravek Protifar ve formě suspenze, který se přidává 3x denně po dobu příznaků hypertimulace do mléka či jogurtu. / přibližná cena je 180,- Kč /
Ovariální hyperstimulační syndrom = OHSS
je závažnou komplikací, vznikající nadměrnou reakcí vaječníků na stimulační léky.
Nejčastěji se vyvíjí u pacientek se syndromem PCO / polycystických ovárií /,u žen relativně mladšího věku a u žen asthenického typu.
Projevy hyperstimulačního syndromu:
- tlak,napětí a pobolívání v podbřišku,ev.zvětšování obvodu břicha - což odpovídá různému stupni zvětšení vaječníků mnohočetnými folikly a hromadění tekutiny v dutině břišníbr
- pocit na zvracení, zvracení, průjem
- snížené vyprazdnování moči
1a) Co pro zmírnění příznaků hyperstimulačního syndromu může udělat pacientka?
- dodržovat klidový režim / polehávat,bez prudkých pohybů,nic těžkého nezvedat../
- dodržovat pitný režim - v tomto případě se doporučuje denně vypít 3-4 litry tekutin!!!
- dbát na stravu bohatou na bílkoviny - mléko,sýry,jogurty ,maso.
Lze zakoupit v lékárně bílkovinný přípravek Protifar ve formě suspenze, který se přidává 3x denně po dobu příznaků hypertimulace do mléka či jogurtu. / přibližná cena je 180,- Kč /
Ahoj Raduš 🙂 Tak to máš co dočítat 😉 🙂 To se ti to maká,když už jdeš v Po na dovču,co? 😃 A vyrážíte někam?
Mončo: to je super,co jsi našla!!! Jsi šikula 😉 🙂 Třeba se nám to taky bude hodit. Tak hlavně hodně pij a dyžtak kup ten přípravek 🙂
Mončo: to je super,co jsi našla!!! Jsi šikula 😉 🙂 Třeba se nám to taky bude hodit. Tak hlavně hodně pij a dyžtak kup ten přípravek 🙂
ahojky holky, tak jsem byla dnes v gennetu a mimo je v OK, vse v poradku a dokonce vim i ze to bude HOLCICKA :-N
Hypo, tak to je super. A jak jsi byla na te redukci, tak je vse ok? Uz mate jmeno pro holcicku?
dvojcata tam stale jsou maji 2 cm a vstrebavaji se, to ze cekame holciciku vime s plodove vody kterou nam nabirali pri redukci (ani jsem nevedela ze mi ji berou)
no sice jsem si prala kluka, ale ted jsem nadsena s holcicky
jmena mame zatim amalka, rozarka, julinka.... uvidime co vyhraje 🙂
no sice jsem si prala kluka, ale ted jsem nadsena s holcicky
jmena mame zatim amalka, rozarka, julinka.... uvidime co vyhraje 🙂
Kluka si poridite priste. 😉 Pry po IVF byvaji casteji, ze klucici embryjka byvaji rychlejsi a tim padem se embryologum zdaji lepsi. A jmena mate krasna. Amalka se mi moc libi. x-)
Hypo: gratuluju k holčičce, aspoň si jí budeš čančat, princeznu 😉 🙂
Kačenko buď ráda,že jsou holčičky,aspoň bude mít Lukášek z čeho vybírat 😉 🙂
Kačenko buď ráda,že jsou holčičky,aspoň bude mít Lukášek z čeho vybírat 😉 🙂
Tak jsem byla ve městě a dodělala mě jedna ženská v mimi bazaru,že co tam dělám,že na mě není vidět že jsem těhotná ať přijdu na podzim,kráva.Mohla mít kšeft :-p
Leničko co tu děláš že nejsi na icq ty potvůrko 😃
Leničko co tu děláš že nejsi na icq ty potvůrko 😃
Kacko, baba jedna protivna. Co ji je do toho, jestli jsi tehotna nebo ne. :-S A navic je asi slepa, tobe uz brisko podle alba vykukuje.
trošku jsem jí nechápala :-N měla by mít snad radost že si chci něco koupit :-N tak jsem popadla 2 osušky a nazdar.Bůhví jestli nebudu poslední měsíc ležet v nemocnici,tak jsem chtěla pořídit to nejdůležitější.Kráva 😃 :-p tak jsem objednala přes net povlečení aspoň 🙂
ahoj Katuš, to je fakt hrůza, ale nemá se smzsl royčilovat, hlavně, ať jste s Lukáškem v klídečku 😉
Leni, hltám každé slovo 😃 a o víkendu razíme do chorvatska, jupí ... a po návratu čekám na 1dc a musím se objednat na injekci ... a další cyklus jdeme na to. Pokud to tedy teď přežiju v práci, nějak je toho moc a nechce se mi makat. Nejraději bzch vás jen četla :-p
Hypo, gratuluji k holčičce, tak se obě držte kočky!!! 🙂
Leni, hltám každé slovo 😃 a o víkendu razíme do chorvatska, jupí ... a po návratu čekám na 1dc a musím se objednat na injekci ... a další cyklus jdeme na to. Pokud to tedy teď přežiju v práci, nějak je toho moc a nechce se mi makat. Nejraději bzch vás jen četla :-p
Hypo, gratuluji k holčičce, tak se obě držte kočky!!! 🙂
tyjo, jak jsem teď ve Vídni psala pořád na anglické klávesnici, tak mám pořád přehozené z a y, tak se omlouvám :-N
Sem začni psát odpověď...

Odešli
Podobné diskuze
- Asistovaná reprodukce, co znamená zkratka OPU? 12
- Gennet v Praze na Letné - Vaše zkušenosti? 11
- Centrum asistované reprodukce, výkon na splátky, jde to? 1
- Prvotrimestrální screening - do kterého Gennetu? 10
- Centrum asistované reprodukce, Teplice. Máte zkušenost? 0
- Které centrum asistované reprodukce v Olomouci vybrat? 22