Fertimeďačky

lucyfer
16. bře 2014

Ahoj holky, předem se omlouvám, že zakládám novou diskuzi, ale nenašla jsem nic nového o Polance. A RÁDA bych, aby se nás tady sešlo více, co řeší chvíli CAR a staly se z nás FERTIMEĎAČKY od začátku a pak společně prožívaly těhotenství 🙂 Čtu tady negativa jak na Fertimed, i Eurofertil, Gyncentrum, vše má asi své pro a proti. Snažíme se přes rok o prvního prcka, věk hraje proti nám, došla nám trpělivost a chci zavolat do CAR asi Polanky, kvůli anonymitě a hlavně kvůli práci teď nemůžeme dojíždět do Olomouce, Brna několikrát za cyklus. Říkám si, že na IUI se nedá nic zkazit. A vím že Sobel ke asi zvláštní, tak přetrpět 1. konzultaci a doktoři a sestřičky budou snad jiné. Vyšlo vám některé IUI v Polance? A jak jste spokojené? Pojďte se přidat, děkuji.

brittachuck
16. bře 2014

Ahoj v Polance jsem byla hodně krát asi 6krát na IUI a jednou na IVF,ale pokud ti můžu poradit tak jdi raději jinde.No možná budeš mít štěstí,ale já tam dala hodně peněz a nic.Ted chodím do Reprofitu v Olomouci.

lucyfer
autor
16. bře 2014

děkuji moc za zprávu, ono je to hodně časově náročné a drahý má teď novou práci, tak nebudeme moc jezdit dál právě a ještě třeba 5x za cyklus. A u vás našli nějaký problém?

brittachuck
16. bře 2014

Jo jo já mám vysoké FSH kolem 13 jinak není žadný problém.Asi mám malo a ne moc kvalitní vajíčka.Ale uvidím zítra po odběru jak na tom budu.Mám jich 5až 6,A v příštím týdnu embryotransfer.A co u tebe?

lucyfer
autor
16. bře 2014

Tak ty už máš rozjeté IVF? Já ještě nemám přehled co je OPU, KET a ET a jaký je v čem rozdíl, tobě mooooc držím pěsti, aby bylo vajíček co nejlepších a vydrželi do transféru všechny, necháváš si zamrazit kdyžtak?U nás by mělo být vše v pořádku, HP, SPG a na hysteroskopii také ok, jen trošku sliznice prý lítala

lovelylion
17. bře 2014

@lucyfer Ahoj ..já jsem taky EXFertimeďačka.. Začali jsme minulý rok 4/2013 ve Fertimedu v Polance, prošla jsem si 7xIUI (inseminaci), 1x IVF ( vložení čerstvých mimi do bříška, po předchozích injekcích a punkci vaječníků tzv. OPU) a taky 1x KET ( to jsou zamražené vajička co ti zbydou po IVF) . Takže celkem 9x snaha o oplodnění a nic se nepovedlo. Letos jsme přešli s manželem do Reprofitu Olomouc. a čekám na druhé IVF. Informace jaké mám já o rozdílech v těchto centech je v tom, že se říká, že Ostravské CAR nedovyšetřuje pořádně pacientky. A taky Ostravské centra neumí dobře zamražovat spermie, ani vajička a pak ti řeknou, že z toho nic není. Další věcí je, že mi doktoři řekli, že Fertimed používá metody oplodnění staré x let. Což jsou spreje do nosu, ale v jiných centrech používají něco jiného a mají větší úspěch. Moje rada pro tebe je. Každá jsme jiná, každá jsme na tom zdravotně jinak, pokud chceš zůstat ve Fertimedu, tak zůstaň... sestřičky jsou tam super, ostatní doktoři taky, ale hlavně se na všechno ptej. A pokud se vám to nepovede na 1-2 pokus, zkuste něco jiného. Upřímně, já jsem tam vyloženě vyhodila 70 tisíc a ztratila zbytečně rok života ( po každém nepovedeném zákroku nešťastná). Přeju ti hodně štěstí. A abych řekla pravdu, tak neznám nikoho kdo z mých známých ve Fertimedu otěhotněl, vechny otěhotněly až v Reprofitu. Ale mysli pozitivně a třeba ty budeš vyjimka potvrzující pravidlo 🙂

brittachuck
17. bře 2014

@lucyfer Ahoj tak už jsem doma vajíček nakonec bylo 4,ale jsou prý kvalitní tak uvidíme.Zítra si mám zavolat na embrya jak vypadají a čtvrtek pátek embryotransfer.Jinak ten přístup je uplně o něčem jiném sestřičky jsou mnohem lepší než ve Fertimedu.Tam mi hodně vadilo,že to berou jak na běžícím pasu.Nezajímají se proč to pořád nejde.Přišlo mi,že skoro každému dali stejné léky.No já tam chodila skoro 7let.To už jsem mněla odejít dávno.Tak uvidíme jak to bude ted.

lucyfer
autor
17. bře 2014

@lovelylion @brittachuck děkuji moc holky, sešli jste se tady obě z Olomouce. Já to nemít tak daleko, také jdu do toho, nebo Brno 😨 Už jsem se dnes do Polanky objednala aj deme za 14dnů. Zase si říkám, když budeme oba ok, chceme hlavně vyšetření a výsledky. Máme jen SPG z dřívějška, já krev a hysteroskopii, sestřička říkala, že mi udělají své vše a imuno, genetiku a pak bude na nás.Tak jestli bude vše ok, tak si říkám, proč by to nešlo přirozeně, třeba s pomocí IUI, nebo clostíku, Pregnylu..pokud by se jednalo časem o IVF, tak uričtě jinde bych šla. Říkám si, že nemůžou na IUI nic zkazit, že prostě pomůžou jen spermoníkům 🙂 Budu vás sledovat, nebo budu ráda,když mi napíšete, jak se vám daří. A snažíte se o první také? U nás i ten věk hraje roli. NO a já z doslechu znám dvě co tam otěhotněli jedna po IUI a jedna po IVF, ale nechci to probírat s nikým v práci.
@brittachuck gratuluji, 4 jsou krásné a necháš si všechny 4 zavést, kdyby byly všechny OK? nebo zamrazit? Jestli jsou kvalitní tak to jsou přímo A+ 🙂 Ty jo, 7 let do Polanky?

lucyfer
autor
17. bře 2014

ještě mě napadlo, budu mít alespoň všechny vyšetření z Polanky, kdybych chtěla přejít, tak mi je dají do ruky všechna pro druhé CAR?Tím pádem nemusíme začít pak od znova v tom jiném a je to už asi teď u vás rychlejší v Olomouci že?

brittachuck
17. bře 2014

@lucyfer no já se snažím o první.Jinak jsem chodila do Olomouce Fertimedu než otevřeli Polanku.Je fakt,že na IUI se nedá nic zkazit.Nechám si zavést asi 2 podle toho jak to bude vypadat a zbytek zamrazit.Nevím jestli je to A+ doktor řekl jen,že jsou pěkné a kvalitní,ale ted záleží jak budou vypadat Embrya.Jinak čekala jsem přes měsíc na papíry z Polanky no ještě je nemám,ale chystám se tam ve středu.Budu za něj platit kolem 500kč.Naštěstí je v Reprofitu nechcou,ale chci je pro sebe.Hodně štěstí všem co se pokouší.Dám určitě vědět jak se to vypadá dál.

lovelylion
17. bře 2014

lucyfer.... ahoj... já jsem ve Fertimedu nikdy nedostala nic do ruky. Jenom protokol, podle kterého jsem si píchala Gonal a ten si pak nechali taky. Takže já neměla nic do Olomouce. Nevím jak to mají ostatní.

brittachuck
17. bře 2014

@lovelylion no já to mněla taky tak.Jen protokol a pak jsem si píchala Puregon a merional.Ale,když jsem tam volala a chtěla svou dokumentaci tak mi sestra,řekla,že mi udělají jen výpis na který se čeká skoro měsíc.

brittachuck
19. bře 2014

@lucyfer tak zítra jdu na emryotransfer jedno embryo jedničkové a druhé dvojkové.Tak nechám si obě a uvidíme.
Snad to už konečně vyjde a chytí se aspon jedno. 🙂

chrisula
19. bře 2014

@brittachuck take jsem jezdila do Polanky,měla jsem ale vysoké fsh,bylo pouze 1 vajíčko a ještě k tomu nepožitelné,dej mi vědět,jak jsi dopadla.diky

brittachuck
19. bře 2014

Ale já už už chodím do Reprofitu do Olomouce.Ve Fertimedu jsem byla hodně dlouho a stejně se to tam nepovedlo a ještě jsem platila víc než jsem mněla.Už bych se tam nikdy nevrátila.Jinak já mám také vysoké FSH 13.Takže pokud můžu poradit tak tam raději ne.A přístup je také uplně jiný.

lucyfer
autor
25. bře 2014

@brittachuck jůůů, budu ti držet moc pěstičky. A jak se cítíš? Moc ti přeji, aby se obě chytili a byla z tebe krásná těhulka 🙂

@chrisula já tam jedu př. týden poprvé, mám dobré hodnocení od různých holek, tak mám zatím dobrý pocit. A FSH u sebe nevím, to by mi měli zjistit tam a jiné vyšetření, tak se moc těším. Známé tam nic neplatili, jen vstupní pohovor a pak u IVF až no, ale vyšlo jim první.

brittachuck
25. bře 2014

@lucyfer Ahoj tak dneska je to 5den od embryotransferu a nevím jak to dopadne.Mám si udělat test až 3.4.,ale já si o ho udělám už o víkendu to už by se mnělo něco ukázat .Jinak mě bolelo v podbřišku tak 3dny a ted už nic.No,ale jak to nevyjde ted tak co zkusím to zase znovu a jednou se to snad povede. 🙂

lovelylion
25. bře 2014

@brittachuck ahoj.....ale ale.. co ty negativní slova??? musíš věřit ...🙂.. držím pěstičky a dej pak vědět.

lucyfer
autor
25. bře 2014

@brittachuck moc budu držet pěstičky, o víkendu budeš teprve 10dpo, může se ukázat slabá //, ale nemusí, vydrž alespoň do 2., ale chápu, že to musí být těžké. Ty jsi byla na 2. IVF? A můžu se zeptat na kolik vás to vyšlo?

brittachuck
25. bře 2014

to byl můj 4pokus,ale ted byla minimální stimulace tak nás to vyšlo na 20tis.Kdyby to bylo klasické IVF tak platíme tak 60tis.Jinak to stejně nevydržím a udělám so ho tak uvidím..

brittachuck
25. bře 2014

@lucyfer to byl můj 4pokus,ale ted byla minimální stimulace tak nás to vyšlo na 20tis.Kdyby to bylo klasické IVF tak platíme tak 60tis.Jinak to stejně nevydržím a udělám so ho tak uvidím..

lucyfer
autor
26. bře 2014

@brittachuck na 60tis? Tak to je šílené, většinou jsem se dočetla, že i s dlouhým protokolem a hodně injekcema atd., to vyšlo mezi 25-35tis, hradí to pojišťovna, ale ty léky jsou šíleně drahé. Kamarádka měla teď 38, tak myslím hradí jen do 39 a pak ji řekli, že ji to bude stát kolem 100tis. Ale tobě to teď výjde, musím, věřím v to a př. týden najdeš //. Držím pěsti

brittachuck
27. bře 2014

@lucyfer Děkuji snad jo.Jinak se cítím tak nějak v pohodě tak uvidíme v neděli udělám test.Jinak 60tis. bych platila ,protože mi už nic nehradí pojištovna.Takže jen ty injekce jsou tak za 30tis.Určitě napíšu jak jsem dopadla 😉

lucyfer
autor
27. bře 2014

@brittachuck no to jo, pak už pojišťovna nehradí a je to na prd, ví, že touha po dítěti je více, než peníze pro nás a toho se všude využívá i v doplňcích vitamínových a všude

brittachuck
30. bře 2014

@chrisula Ahoj chtěla jsi vědět jak jsem dopadla.Ještě to nevím jistě,ale dneska jsem si dělala test 10 den po ET.
Posílám fotku co myslíš?Mám si udělat test až ve čtvrtek.

lucyfer
autor
30. bře 2014

@brittachuck nekecej, parádička. Další udělej v úterý, dělá se ob den vždy, tak roste HCG, kdy máš jít na krev? Mám takovou radost.

brittachuck
30. bře 2014

no snad to vyjde.Nevím ve čtvrtek si udělám test a pak budu volat kdy mám jít na krev.Děkuji moc snad teda jsem těhu. 😉

chrisula
31. bře 2014

@brittachuck to je jasnačka,jsi těhotnaa,gratuluji moooc 😉

brittachuck
31. bře 2014

@chrisula dokud to nebude jisté tak tomu neuvěřím.Až jak mi to potvrdí doktor.Nějak tomu nemůžu uvěřit,že celou dobu nic a ted to vyšlo. 🙂

brittachuck
1. dub 2014

@lucyfer tak jsem si dělala dneska test znovu a asi budu těhotná že? 🙂

hanickkaa
1. dub 2014

ahoj holky chodím do polanky,3 IUI neúspěšné,teď chceme podstoupit IVF ale dočetla jsem se o mojžišove metodě a uvažujeme to vyzkoušet,nemáte s tím někdo zkušenosti? a můžeme se při tom snažit a podstoupit IVF?