Gennet Praha - zkušenosti a názory

nikolspace
30. zář 2018

Ahoj holky, ráda bych znala Váš názor na Gennet v Praze. Jdeme tam v úterý na genetickou konzultaci, odběry krve a utz. Četla jsem různé diskuze a jsem z toho v rozpacích..
Prý velice často hned posílají na odběr plodovky a to já nechci, bojím se toho, jako čert kříže (prosím nevymlouvat). Máte s tím někdo zkušenost? Jak jste byly spoko s personálem? Mám se na něco obrnit?
Moc děkuji za zkušenosti.

rajani
30. zář 2018

Personál velmi tlačil do odběru plodové vody, krevní testy (Prenascan apod) vymlouval, že nejsou stoprocentní narozdil od odběru PV. A manipuloval s informacemi, že jen z plodovky se "všechno" zjistí.

Já můžu doporučit za sebe buď informovaná předem, tedy co od vyšetření očekáváš, jaké jsou alternativy (co jimi zjištíš) a dle toho se rozhodnout.

vladka_zi
30. zář 2018

Tak já tam naopak byla objednaná na odběr chloriových klků kvůli pozitivnímu výsledku prvotrimestrálního screeningu. Absolvovala jsem ultrazvuk, genetickou konzultaci a obě lékařky konstatovaly, že riziko postižení je nižší, než riziko plynoucí z invazivního odběru. Proto jsem zvolila Prenascan. Gennet Letná letos v červnu a byla jsem tam již s druhým těhotenstvím.

brookmichaela
30. zář 2018

Me tam nikdo do odberu plodovky nenutil. Hned jsem rekla pri podezreni na DS ze chci odebrat krev a problem s tim nemeli.

rebe
30. zář 2018

Na konzultaci s genetičkou jsem na základě výsledků screeningu byla ve dvou těhotenstvích. V obou jsem s jejím přístupem byla velmi spokojená - vysvětlila různé možnosti, co ty výsledky mohou znamenat, od nejhorších po ty nejoptimističtější, a navrhla možnosti. Amniocentézu jsem zavrhla hned, podruhé ji tedy vlastně ani nenavrhovala. V obou případech mi nakonec udělali genetický test z krve zdarma.

loole
30. zář 2018

Byla jsem v prvním i teď ve druhém těhotenství. U prvního mi vyšlo obrovské riziko postižení plodu a přesto mi odběr plodovky sami nedoporucili a jako vysoce rizikové mi dokonce udělali krevní test na pojišťovnu. U druhého jsem tam šla na gen. konzultaci kvůli své léčbě a poslali mě pouze na prvotrimestralni screening a gen. UTZ. Jinak doporučuji nechodit k mudr. Kulovanému, jinak všichni ostatní, na které jsem tam narazili, byli moc milí.

jaded123
30. zář 2018

V Gennetu jsem byla jak s prvním tehu tak i teď u druheho. U obou jsem byla na konzultaci kvůli tehu nad 35 let. Nikdy mi nevnucovali odběr plodovky. Dali mi na výběr různé možnosti a ať si sama zvolím. Díky nim mi byla u druheho těhotenství zjištěna trombofilni mutace, takže za sebe mohu doporučit. Jen nemohu doporučit Mudr. Kulovaneho. U syna nepoznal vrozenou vadou nohou. Pokud bychom o vadě věděli předem, mohla léčba začít dříve.

hannasweet
30. zář 2018

@nikolspace já jsem byla spokojená ohromně. Nikdy jsem dlouho nečekala, personál velmi příjemný a i prostředí pro mě osobně hezké a oproti nemocnicim méně stresující. Já byla opravdu ohromně spokojená a na žádném odběru plodovky jsem nebyla ;)

loylii
30. zář 2018

@nikolspace já rizikové tehu v 38 letech, problémy na všech frontách, odmítla jsem plodovku i vyšetření choriovych klku a vuuuubec nikdo mi to nevymlouval🙂

nikolspace
autor
30. zář 2018

To jste mě trochu uklidnili, moc děkuji 😊 snad nenarazime na Mudr. Kulovaného

loole
30. zář 2018

@nikolspace genetickou konzultaci většinou dělá mudr. Rašková, tak je v pohodě a jestli Vás pak budou chtít objednat na screening nebo UTZ, tak můžete říct, že Kulovaného nechcete. Sestřičky jsou tam na to už zvyklé ;) A pokud už byste se k němu nějakým nedopatřením :D dostala, tak jděte s partnerem. Když jsem tam šla s manželem, tak se ještě držel, ale jak jsem šla sama, choval se hrozně.

nikolspace
autor
30. zář 2018

@loole přítel se mnou jde naštěstí. Na utz bychom měli jít.. Takže opravdu ho mohu odmítnout jako lékaře? Tak to jste mě potěšila 😁

loole
30. zář 2018

@nikolspace jojo, řekněte, že k němu nechcete, jestli by vás nemohli objednat k někomu jinému. Sestřička se tomu jen zasmála a bez problémů objednala jinam. Já teď byla u dr. Březinové a byla skvělá. Ale věřím, že kdokoli kromě Kulovaného bude ok 👍🏻😁

merope
30. zář 2018

@loole Co tam je ještě za doktory? Já tam jdu 12.10. a jsem objednaná k nějakému chlapovi, ale nevím, zda k tomuto či jinde. Ale po něm mám ještě domluvenou genetiku (je to po umělém, dárcovské vajíčko, myslím, že spíše vznikl trošku informační šum s tou genetikou, ale když už mě na ni objednali, tak proč ne). Na plodovku se mi taky moc nechce, mám mladičkou dárkyni a dost genetických vad mi nevadí (turner, ...).

loole
30. zář 2018

@merope To nevím, ale určitě je jich tam víc. Je tam více ordinací. Přijde mi, že ke Kulovanému se chodí hlavně 'na pojišťovnu'. Jak už jsem psala, jestli nejste sama od rány nebo splachovací, tak doporučuji jít s partnerem ;) Já bych ho normálně poslala asi někam, ale byla jsem díky špatným výsledkům tak psychicky mimo, že jsem na to neměla sílu.

nikolspace
autor
1. říj 2018

A nevíte.. pokud bychom si chtěli nechat udělat fotku z utz, jestli se tam za to platí, popř. kolik?

loole
1. říj 2018

@nikolspace 75,- Kč za fotku do mailu, vytisknutá 150.

nikolspace
autor
1. říj 2018

@loole dekuji 🙂

tacozazila
30. říj 2020

Přidala jsem se mezi vás proto, abych nasdílela mé zkušenosti se čtyřmi centry. Věřím, že pokud je některá v rozhodovací fázi, který navštívit, tak by to mohly být užitečné poznatky.

ISCARE říjen/listopad 2019 - 1. IVF
po třech neúspěšných IUI jsem se rozhodla, že už nechci další, ale přistoupit k IVF.
Byl mi rovnou sepsán dlouhý protokol a sranda začala.
Výsledek bylo 17 folikulů, 16 vajíček a 3 blastocysty v 5. denní kultivaci. Transfer proběhl čerstvý. Bohužel v 7 týdnu zjištěno mimoděložní těhotenství.
V únoru a květnu byly zavedeny další blastocysty, ale bez výsledku.

ISCARE
PRO
- má specialistu téměř na vše, takže léčba může být velice komplexní (imunologie, předoperační, andrology)
- kdo má rád nová až hitec zařízení, tak bude nadšený
- parkování i MHD u baráku
- ceny jsou průměrné za všechny výkony, zbytečně nenutí do nadstavby v podobě glue atd.
- jako všude jsou tam příjemní i méně příjemní doktoři
- stimulační injekce jsou v podobě předpřipraveného pera
- na místě dostanete bačkory, pyžamo i čepičku

PROTI
- téměř nikdy vás nebude prohlížet stejný doktor, vždy jdete k tomu, který má zrovna volno
- jeden protokol tedy upravuje vždy někdo jiný ( pro jednoho doktora je medikace nedostatečná, pro druhého přehnaná) TOTO JE VELKÉ NEGATIVUM
- často můžete mít pocit, že jste prostě jen číslo, na pacienta nemají dostatek času
- lůžková část má asi 10 postelí v jedné místnosti, kde s mísí holky dospávající narkózu i ty, které šly jen na transfer
- převlíkárna společná, čekání před transferem také společné s ostatníma holkama v čekárně
- při zjištění mimoděložního těhotenství rychlé vyšetření a nepřesné informace co se má dít dál

Sanatorium HELIOS Brno - srpen 2020 - 2. IVF

Kdo má rád staré činžovní domy předělané na ordinace a dobu tak 90.let, tak se bude cítit jako doma.
Tím to nehaním, jen přibližuji, co čekat.

Konzultaci a vše důležité vede sám pan majitel a primář MUDr Taxl.
Je to člověk, který vám i ty nejsložitější věci vysvětlí naprosto srozumitelně.
Když odůvodňuje nějaké postupy, máte pocit, že o všem, co jste absolvovali, skutečně přemýšlí a všechny dokumenty pročítal.
Byl mi připraven krátký protokol. Výsledek 6 folikulů, 2 vajíčka, do 5. dne žádné.

PRO
- více méně jsou schopni zajistit všechna vyšetření inhouse
- kdo se cítí dobře v ordinacích z 90.let a nevyžaduje hitec věci, bude spokojený. Vše je ale samozřejmě čisté, příjemné.
- nikdo si tam na nic nehraje,
- parkování před budovou asi za 20kč/h
- víte, že vás vždy vyšetří MUDr Taxl a to buď syn nebo otec 🙂
- neustále vám odebírají krev aby měli nejpřesnější možné informace a teprve poté upravují léčbu, není to jen na základě velikosti folikul.

PROTI
- ceny jsou průměrné za všechny výkony, ale pan doktor rád doporučuje fůru vyšetření a nadstandardních věcí, která jsou zpoplatněna (řády tisíců)
- lůžková část má 4 postele v jedné místnosti (já na něm byla sama)
- převlíká se každá u postele a na chodbě je jedna velká skříň (ničemu to nevadí)
- bačkory, pyžamo vlastní
- stimulační injekce = fůra injekcí a ampulek a vše hezky pěkně doma mícháte a vychází to na dva vpichy denně

UNICA Praha - konzultace za účelem 3. IVF

Tak tohle je rychlý příběh, který skončil na první konzultaci, ze které jsem už v půlce chtěla odejít. Chci věřit, že to bylo jen paní doktorkou ze sovětského svazu.

Před konzultací vyplníte neskutečně detailní dotazník, aby se vás MUDr na to stejné ptala znovu s tím, že ty dotazníky nečte, že na to nemá čas.
V ordinaci se pohybovala, jak kdyby tam byla poprvé, furt něco hledala.
Pak nám doporučila navštívit androloga s tím, že ale nikoho nezná, tak ať si najdeme na internetu.
Jedinými benefity se tak jeví skutečně milá sestřička na recepci, dostupnost MHD a možnost bezplatného parkování a moderní prostory.

GENNET Praha - říjen 2020 - Nativ

3. denní blastocysta v děloze a snad se za 9 měsíců dočkám miminka
Ale po všem, co jsem zažila je tohle zařízení včetně personálu a postupů jak z jiného světa v tom nejpozitivnějším slova smyslu.

Něco tomu chtělo a zadařilo se v Nativu mít dvě zralá vajíčka, která se dožila 3. dne. To druhé ještě roste, než se zamrazí.

Po všem co jsem zakusila, na celé IVF a neplodnost nahlížím tak, že ať děláte co děláte, vždy je to jak hodit si pětikorunou. Ale tam někde na konci musíte mít pocit, že jste házeli poctivě a nic nepodcenili.

Všem nám držím palce a hlavně přeju vnitřní spokojenost a nějaký smyl v životě ať se miminko dostaví nebo ne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru