Kam byste šly v Praze do CAR?

utrikocku
6. lis 2017

Ahoj, ráda bych slyšela vaše aktuálnější zkušenosti dle čeho jste vybiraly CAR. Které je dle vás neúspěšnější? Díky za rady

efijil
6. lis 2017

S dovolením se háčkuji...

utrikocku
autor
7. lis 2017

@efijil a už někam chodíš? 🙂

handulkak
7. lis 2017

@utrikocku
A chceš do státního? Nebo do soukromého?

utrikocku
autor
7. lis 2017

@handulkak Klidně i do soukromého, ale nebráním se i státnímu. Důležitá je pro mě kvalita péče a úspěšnost.

pxtulka
7. lis 2017

já vybírala podle referencí, lokality a dojmu. Hodně dám na dojem z pracoviště...možná je to špatně, ale u mě to funguje 🙂 My jsme chodili do Gennetu na Letnou. Povedlo se 1.IVF, 1.KET.

bendys
7. lis 2017

tak pro uklidneni tu asi neni zadny car vylozene blby a zadny vylozene nejlepsi kde by se staly fronty... asi neni nikdo kdo by prosel vsechny a mohl rict bez tam ten he nejlepsi. je dobre si nastavit kriteria, jako je vzdalenost od bydliste nebo prace, vadi/nevadi mi prostredi nemocnice, pozaduji/nepozaduji aby se o me staral jeden lekar. celky cenovy rozdil mezi soukromym a statnim neni. me prijde ze ve statnim jsem platila mene za leky, coz je podstatna castka v celem procesu. pak je urcite i cekaci doba dulezita...

beruda
7. lis 2017

Já byla spokojená v Pronatalu.

utrikocku
autor
7. lis 2017

Díky moc, já nikoho neznám, kdo by chodil do CAR. Nemohu ani srovnávat. Nějaké testy jsem podstoupila v Podolí (Imunologii) a pak jiné pracoviště kvůli endometrioze. A měla jsem tam z toho zvláštní pocit, dost mě to tam stresovalo, kde co je, nikdo nic nevěděl, ne úplně příjemní...hodně lidí a pracovišť. Čekací doba byla také delší.
Přihlásila jsem se do Pronatalu a mám za sebou dvě schůzky - 1. s panem doktorem Vobořilem, ten mi dost seděl a druhou u paní doktorky Nicol Mardešičové. Trochu mě zklamalo, že jsem nemohla navázat na 1. setkání a bylo to takové moc hrr. Ale chápu, že také tam lékaři nemohou být pořád a střídají se. @bendys Vy máte zkušenost, kde Vás ošetřoval jen jeden doktor stále? Kam jste chodila vy?
Nejblíže mám Motol. Myslela jsem, že cena léků je dle pojišťovny a ne CAR...? V novém roce bych chtěla podstoupit IVF, ted ještě zkoušíme 2 krát IUI, pokud k němu dojde.. A pak se chci rozhodnout, jestli zůstat nebo ne..

@beruda Mohu se zeptat, co jste v Pronatalu podstupovala a ke komu jste chodila? Děkuji moc

Z počátku jsem měla v hlavě i Gennet, známí tam chodili jen na genetiku k doktorce Březinové a byli moc spokojení.

beruda
7. lis 2017

@utrikocku Chodila jsem k Dr. Vobořilovi, absolvovala jsem hormonální profil, genetiku kvůli leidenské mutaci (taky odběr krve) abych mohla podstoupit hormonální stimulaci. Byly jsme na jedné inseminaci a na jednom cyklu IVF, který se hned povedl.
Dr. Vobořil mi vyhovoval, je věcný, žádné zbytečné řeči okolo. Při vyšetření příjemný.
Odběr vajíček, nebo spíš folikulů mi dělal přímo Dr. Mardesic a transfer pak jeho dcera. Všichni byli milí. Opravdu si nemůžu stěžovat.
Jo a vybírala jsem hlavně podle bydliště, abychom nemuseli přes celou Prahu. S úspěšností je to podle mně ve všech CARech na stejné úrovni.

pxtulka
7. lis 2017

@utrikocku my chodili do Gennetu i všechny screeningy, genetické konzultace atd. 🙂 Pronatal bohužel neznám.

utrikocku
autor
7. lis 2017

@beruda Děkuji moc, to mě hodně povzbuzuje vydržet 🙂 Mohu se zeptat, jaké jste měli komplikace a na kolik Vás IVF vyšlo?

beruda
7. lis 2017

@utrikocku jediná komplikace byla, že partner měl hraniční množství spermií. Já jsem v pořádku. No a finančně nás to vyšlo skoro na 30000 - doplatky na léky, PICSI, podloužená kultivace a asistovaný hatching.

handulkak
7. lis 2017

@utrikocku hodně si chválí IVF na Evropské
Měli jsme tam jít, všichni byli moc ochotni.
😊

utrikocku
autor
7. lis 2017

@beruda Ty peníze jsou děsivé, snad se mi také podaří nejlépe na poprvé 😀 ale bojím se, že to bude složitější a asi i dražší. Mám problém s hormony, tak ta stimulace je u mě náročnější, mám PCOS a manžel málo pohyblivých spermiích. Na zmrazení jste nic neměli, že?

beruda
7. lis 2017

@utrikocku z 19 folikulů byly 4 dobrá vajíčka, prodlouženou kultivaci přežily 2, jedno mám v břiše, druhé v mrazáku.

fandysek_1
7. lis 2017

Mám zkušenosti z Pronatalu v Modranech. Ze začátku vše ok, ale pak se mi zdálo, že neřeší příčinu neplodnosti, ale pouze nás tlacili do IVF. Nyní čekáme malé bez pomoci repro centra.

utrikocku
autor
7. lis 2017

@fandysek_1 takový pocit naštěstí nemám. U nás zpocatku nepadlo ani slovo o IVF, ale nereagovala jsem ani na Clostil. Teď mě zkusí Gonnalem stimulovat ale zatím jen na inseminaci. Minule mi naznačili, že je i možnost operace a případně IVF. Jdu tam asi v pátek a chtěla bych, jestli by mi nevzali znovu krev, jestli není nějaká změna. Změnila jsem rapidně stravu a zaměřila jsem se na bylinky a přírodnější podporu. 8. Ledna jdu také na Narodku do TCM. Nevím, jestli mi to pomůže, ale před IVF chci mít jistotu, že jsem udělala maximum.
Kvůli čemu jsi docházela do Pronathalu?

handulkak
7. lis 2017

@utrikocku třeba u nás každá cena byla jiná poslední jsme platili 48 tisic

utrikocku
autor
7. lis 2017

@handulkak prosim to mi ani neříkejte. Očekávala jsem 15 tis, pak 20 a teď jsem na 30 tis. 45 za "pokus" je fakt drsné. Co jste v tom měli a kde? Po kolikáté se povedlo?

fandysek_1
7. lis 2017

@utrikocku nezjištěna příčina neplodnosti(když pominu přítomnost mycoplazmat), partner měl první spermiogram katastrofální, ale pak po vitamínech a wobenzymu ok. Prošla jsem léčebnou kůrou od dr Zhang z Národní a díky ní čekáme mimi. Přečti si můj blog. Jo já ten pocit po prvním a druhém sezení neměla. Ten nastal, až po nevydarenych inseminacich a jejich neochotě nás opět vyšetřit.

beruda
7. lis 2017

@utrikocku pokud má partner nepohyblivé spermie, tak třeba PICSI hradí pojišťovna (mám pocit, že jsme za to platili 15000, ale nevím jistě), a to je pak polovina z těch 30, co jme platili my , sestřenka to tak v Pronatalu měla, byla tam taky spokojená.

utrikocku
autor
7. lis 2017

@beruda @beruda díky moc. Prostě asi uvidíme. Snad se partnerovi po těch vitamínech tak moc nezlepší spermie, aby to po nás taky nechtěli hradit 😀

beruda
7. lis 2017

@utrikocku pozor - změna v kvalitě spermií při změně životního stylu je vidět až cca po třech měsících, až se odčerpají staré a dozrají nové, které vznikly za "nového režimu"

utrikocku
autor
7. lis 2017

@fandysek_1 blog jsem četla jedním dechem. Moc Vám to přeji. Jdu také k paní Zhang. Ale snažím se k tomu moc neupínat, protože každému pomůže něco jiného a to je i s tím IVF. Kolik Tě stála léčebná kůra u paní Zhang? Vím, že konzultaci má za 800 Kč. Ptám se na ty peníze taky i z toho důvodu, abych měla představu. Už tak měsíčně jde spousta peněz na různé přírodní suplementy a je to fakt hrozné bez výsledku zatím...

A kdo se u Vás v Pronatalu "staral"?

utrikocku
autor
7. lis 2017

@beruda ano, poslední spermiogram byl v červnu

handulkak
7. lis 2017

@utrikocku
Také jsem čekala méně, ale asi je to podle toho co ti dělají.
Poprvé jsme platili 26 tisíc. Pak už jen více.
Teď jdeme po čtvrté a počítám z 48 tis.

utrikocku
autor
7. lis 2017

@handulkak ufff, moc držím palce. Musí to být psychicky náročné jít do 4. pokusu, Toho se moc bojím, nevím, co bych dělala pak.

bendys
7. lis 2017

@utrikocku ja chodila prave do motola a tam jsou konzultace vzdy u stejneho lekare. ranni utz dela vzdy teb kdo ma sluzbu.

jinak s temi leky, CARy na tom maji samozrejme nejakou marzi. vik ze v dobe kdy jsem stinulovala tak ty leky byly v motole levnejsi...

jibak teda ja mam z motola na druhy pokus ivf mimco. velka nevyhoda je ze se tam vzdycky strasne dlouho ceka, i kdyz je clovek objednany na urcitou hodinu a nekomu nedela dobre to nemocnicni prostredi, clovek tam je proste spis pacient nez kkient 🙂

handulkak
7. lis 2017

@handulkak
My už jednoho drobečka máme, ale ano, je to náročné. Ale díkybohu, ze takové možnosti jsou.

fandysek_1
7. lis 2017

@utrikocku taky jsem se na to neupinala a šla jsem tam, protože jsem věděla, že má velkou úspěšnost. 800, - konzultace a čaje 2500, - každý má cenu trochu jinou dle potíží. Pak jsem ještě brala globulky Zvelebeni rumelkoveho pole 215,-, ale ty jsem si naordinovala sama. Za ty 4 roky jsem zaplatila za všechny možné vitamíny, cajicky a testy mnohem víc.