Když laparoskopie nepomůže k otěhotnění

kolzd
10. led 2018

Ahoj holky,minulý měsíc jsem podstoupila laparoskopii,kde mi odstranili nějáké "namotané" tkáně a srůsty ve vejcovodech. Lékař mi při kontrole řekl,že se většinou do 3 měsíců po zákroku otěhotní a kdyby ne,že se pak zahájí další postupy s léky atd. Máte některá zkušenost,že se ani po laparoskopii nezadařilo?

efijil
10. led 2018

Ano, mám. Byla jsem na laparo 31. května a zatím nic. V září jsem ale vysomrovala - a to doslova - doporučení na reprodukční imunologii a zítra jdu konzultovat naše výsledky. A to mám už jedno děcko a lékař mi tvrdil, že imunologie nemůže nic prokázat, když už jsem těhotná byla (to je ale spíš taková perlička :D ) Takže tak... Asi jsem Tě nepotěšila... Ale napsat Ti musím, že jsem na ty 3 měsíce spoléhala a pak nic :( Jak dlouho se snažíte? A máš ještě nějaký "další" problém? Hodně štěstí, L.

kolzd
autor
10. led 2018

@efijil my se snažíme něco málo přes 2 roky. Před rokem mi zjistili vysoký prolaktin,takže poslední rok jsem každý měsíc chodila na odběry a snad teprve v září kdy se mi to srovnalo do normální hodnoty, odstraňovali mi polyp z dělohy a stále nic. Takže v prosinci jsem byla na laparoskopii kvůli podezření na endometriózu,neprůchodnost vejcovodů atd. No tak jsem zvědavá a popravdě od toho ani už moc nečekám. Taky ti držím palce 🙂. Jak dlouho se vy snažíte o druhé?

norna
10. led 2018

@kolzd ahoj ja tez pred rokem byla na laparu...muzu rici ze poprve v zivote mi krasne chodila ms a ovulaci jsem krasne citila kazdy mesic...Me dal doktor tak 5 mesicu aby se zadarilo...Po peti mesicich jsem sla na kontrolu ze nic..Navrhl mi inseminaci jestli nechceme zkusit ale chtela jsem tomu jeste dat cas..Zacala jsem pit Fertipronu a brala drnek a koupila i conceive gel....a vlastne uz minuly rok skoro rok od laparky se zadarilo...nechtela jsem tlacit na pilu a nechala tomu volny prubeh a prislo to samo...doplnky jsem brala tri mesice a bylo to🙂 Drzim ti taky palecky a mas od laparky zatim jen chvilicku dej tomu nejaky cas 🙂

efijil
10. led 2018

@kolzd My se snažíme 3 roky a kousek. Bohužel na té imunologii mi vyšly protilátky proti zona pellucida (obal vajíčka) a vyšší AMH. Léčím se ještě se štítnou žlázou, ale to už asi nějakých 15 let.
Zítra jdu teprve na konzultaci do CARu, takže snad budu moudřejší. Drž se! A pevné nervy!

kolzd
autor
10. led 2018

@norna já užívám nosifol a concaive gel máme taky 🙂. Vím,že to chce čas a ani to moc nechci hrotit. Jen jsem se rozhodla,že chci podat výpověď v práci a chtěla jsem vědět jak to bylo s otěhotněním po laparu u ostatních. Děkuju 🙂

kolzd
autor
10. led 2018

@efijil jejda tak to se snažíte taky dlouho. Držím palce ať se brzy zadaří. Nevěděla jsem,že vůbec takové věci existují jako nějáké vytváření protilátek proti obalu vajíčka.

vverr
10. led 2018

@kolzd já byla na LSK+HSK a ani pak dlouho nic. Celkem naše snažení trvalo necelé 3 roky, 2 IUI, 2 IVF a mezi nimi genetika a imunologie, kde zjistili antifosfol. protilátky. Teď jsem 33.tt 🙂 držím palce, aby se po té LSK zadařilo 😉