Myasthenia gravis a těhotenství, jak jste to zvládaly?

sirka1
6. říj 2016

Ahoj holky, je tu někdo, kdo má diagonostigovanou myasthenii gravis a čeká mimčo? Mě MG diagnostikovali v lednu 2012, hned v květnu jsem šla na odstranění brzlíku, léky mi postupně vysazovali až mi je vysadili v červnu 2013. Od té doby jsme se snažili, ale bohužel zbytečně. Na podzim 2014 jsme podstoupily s manželem všemožná vyšetření a zjistili mi protilátky proti ovariím. Teď jsme v CARu podstoupili IVF, které naštěstí dopadlo dobře a 21.10. jdu na první ultrazvuk a první kontrolu. Proto mě zajímá, je tu někdo, kdo má MG a "podstoupil" těhotenství? Jak jste to zvládali, bylo vám dobře? Díky za odpovědi.

no_title
6. říj 2016

ahoj, já mám Myasthenia Gravis 🙂. Ale mimčo nečekáme, spolu s MG jsem dostala i PCOS, takže čekáme na IVF v zimě. Ale zajímalo by mě, jak jsi zvládala hormonální stimulaci, já z ní mám celkem bobky 🙂.
Těhotenství by mělo být s Myasthenií O.K. dokonce by se měly i utlumit příznaky nemoci, některé těhotné s Myasthenií dokonce tvrdí, že se cítí jakoby ji neměly 🙂. Pozor si musíš dávat v šestinedělí, to se MG často dost zhorší.

sirka1
autor
6. říj 2016

První hormonální stimulace proběhla v dubnu. Bouřlivě jsem na ni reagovala, takže jsem měla 22 vajíček. Ale bohužel po oplodnění mi sice jedno transferovali, zbytek nedošel pátého dne kultivace. Můj soukromý názor je ten, že vajíčka nebyla kvalitní. Takže nic. Hodně jsem cítila břicho, jako před menstruací. Druhá stimulace byla dobrá, léků jsem měla míň a celkově mi bylo lépe. Z 12 vajíček bylo 10 zralých a oplodněných ISCI. Zbyly tři při pětidenní kultivaci a jedno z nich mi zavedli. To se naštěstí chytlo a 21. 10. jdu na první kontrolu a ultrazvuk. Už se moc těším, protože zatím je to takové... jak kdyby se nic nedělo. Už chci něco vidět. 🙂

no_title
6. říj 2016

@sirka1 to věřím a stran Myasthenie jsi snášela stimulaci dobře? Já mám zatím jen stimulaci Clostíkem, ale nesnáším to zrovna 2x nejlíp. Dosud jsem byla téměř bez příznaků a teď po 3 měsících s Clostíkem mám problémy i s kousáním a obličejovými svaly celkově.

sirka1
autor
6. říj 2016

Já jsem bez příznaků od vysazení léků od června 2013. Ani při stimulaci se mi žádné příznaky nevrátily. Je to jako bych MG vůbec neměla. Konzultovala jsem to s Dr. Piťhou a ten mi to povolil. V dubnu pojedu zase na kontrolu do Centra MG, tak uvidím, co mi řekne 🙂 .

no_title
6. říj 2016

@sirka1 tak to máš dobrý 🙂. Moje MG je taková hodně nepředvídatelná. Většinu času lidi ani neví, že ji mám, ale stačí stres, nemoc nebo hormony a během pár dnů nedojdu ani na zastávku. No, máme to v životě zajímavé 🙂. Ale před tím IVF chci dr. ukecat na imunologii, protože my s MG můžeme mít protilátky i proti dalším věcem u tebe to bylo proti ovariím, tak snad na to přistoupí. Snažíme se teprve rok, ale nerada bych, aby IVF nevyšlo, protože se předtím neudělala imunologie.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru