Nechali jste dítěti naočkovat žloutenku B monovakcínou?

ma_ia
28. dub 2015

Popř. kdy jste nechali očkovat, jakou vakcínou, jaká byla cena, případné reakce u dítěte? Díky.

radush7
28. dub 2015

Já cca před 13 lety prvnímu synovi/ platila jsem ke 3 tisícům. Reakce zjevná žádná, akorát nám první dva roky trpěl na noční záchvaty kašle bez zjevné příčiny. Kámošky dcerka 14 dní po posl. dávce zánět ledvin.

anjelita
28. dub 2015

Ahoj, precti si pribalovy letak kazdy vakciny nez budes ockovat. Cena je absolutne irrelevantni u neceho tak zavaznyho jako ockovani, jde spis jen o to, ktera napacha mensi zlo. I monovakcina Hep B je hlasena pro neurologicky poskozeni (autismus, epilepsie), nahly umrti a podobny hruzy. Takze pokud tvoje dite neni prostitulka/homosexual nebo si nepicha drogy injekcni strikackou, sance ze Hep B vubec chyti je temer nulova.

ma_ia
autor
28. dub 2015

@anjelita No jo...jenže bez toho ji bohužel do školky nevezmou. Odkládala jsem jak to šlo.

anjelita
28. dub 2015

@ma_ia To je jak severni korea tohle ☹ Ze zdravych deti se ockovanim delaji bacilonosici a stejne to nema absolutne zadnej pozitivni vliv na imunitu, proto deti vzdycky ze skolky pritahnou tohle a tamto. Skoda ze celej ten system v CR reaguje jen na penize a moc. Co treba lesni skolka? Jiny moznosti nemas?

ma_ia
autor
28. dub 2015

@anjelita Taková je realita. Zpřísnění pravidel pro přijímání dětí do mš v čr holt dělá svoje, buď naočkuješ vše, co legislativa žádá, a pak dítě můžou přijmout (nejde se ohánět už ani individuálním očkovacím plánem)nebo ne a dítě prostě nevezmou, ač je vedení sebealternativnější. T. půjde do waldorfské školky, ale ani tady se prostě očkování obejít nedá.

anjelita
28. dub 2015

@ma_ia A predpokladam ze byt s ditetem doma do jeho skolniho veku (a pracovat z domova) taky neni moc mozny, co? ☹ To jsme to teda pekne nekam dotahli v ty takzvany demokracii. Pro nas bylo jediny reseni emigrovat, protoze z Evropy, EU a veskery ty zapadni politiky je mi fakt nanic. Svoboda tam neexistuje. Vypada to ze se lidi budou muset opet vzbourit aby sami mohli opet delat svobodny rozhodnuti o zdravi jejich deti, a ne na vsechno prasknout zakon ze ted to mame povinny a hotovo. Zajimalo by me jaky vzdelani maji lidi co o takovych vecech rozhoduji. Pharma je jak bulvar. Lidi budou verit vsemu co reknou.