Partner bez spermatu, jak jste to řešili?

fonamor
24. zář 2015

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Do gennetu chodíme už téměř rok, po zdravotní stránce jsem v pořádku, problém je u partnera, bohužel nemá potřebný počet spermii ani ke zmražení, jeho hormonální léčba tomu nijak nepomohla. Setkaly jste se taky s tímto problémem? A pokud ano, jak jste to řešili? Případně jak dlouho? díky za každou radu..

loc
24. zář 2015

A nenavrhovali vam icsi (intracytoplazmatická injekce spermii), k tomu stačí jen 1 kvalitní spermie, která se pod mikroskopem vpraví rovnou do vajíčka. Spermie se získá buď z ejakulátu, pokud ten je neobsahuje, tak pro muže invazivními metodami jako TESA či MESE (odběr spermií z varlat nebo nadvarlat). My žádný problém s reprodukcí neměli, jsem čerstvá doktorka, gyndu teda dělat nebudu, ale něco málo si pamatuju ještě ze státnic, tak jen píšu názor, jak asi ve Vašem případě postupovat. Ale samozřejmě definitivní slovo mají lékaři a vy, až postup schválíte. Jinak chápu, že tu hledáš podporu jiných holek, které si prošly něčím podobným, ale co se týče konkrétního postupu, raději se ptej v Gennetu. Držím palce, ať se vám brzy zadaří a dočkáte se miminka 🙂 .

fonamor
autor
24. zář 2015

Ahoj Ioc, díky za příspěvek. To samozřejmě partnerovi taky navrhovali, jen je to prý taky 50/50... Laicky mi bylo vysvětleno, že se vezme jen tkáň , ve které je na mm největší počet... Nerozumím tomu. Ani nerozumím tomu, že když po hormonální léčbě tam nějaké spermie měl, prý to bylo na jednotku moc málo... Mě by spíše zajímaly další postupy, co dělat, aby se to prostě sakra začlo tvořit🙂... Do gennetu jdu v polovině října, tak se snad nějakého postupu dočkáme. Spíše mě štve, že jsme gennet neřešili už daleko dříve, takhle se to jen posouvá.. njn🙂 díky moc🙂

chiara75
6. říj 2015
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@fonamor Ahoj, řešíme podobný problém. Manžel má azoospermii - tedy nenašli ani jedinou. V Gennetu nás odkazovali na dr. Vika, který provádí operace bez předchozí hormonální léčby... Našla jsem ale dr. K. Kočího, který dělá mikrooperace - tedy na více místech hledá a díky tomu údajně úspěšněji - tomu ale předchází hormonální léčba, která pravděpodobnost nálezu zvýší. Skutečně stačí jediná spermie, zpravidla se jich ale najde víc - pak následuje zmíněné ICSI. Zmrazit se dají i ze spermatu - pokud tam tvůj manžel už nějaké měl, je asi pravděpodobné, že po podání hormonů tam budou zase. Jen upozorňuji, že je to dos nákladná záležitost - jak léčba homony, tak i operace. Jinak samozřejmě se dá zkusit i přírodní léčba - kotvičník, selen, zinek, maca, Fertilan, další vitamíny jako B-komplex, rybí tuk, kyselna listová. Pokud už nějaké spermie měl, je to vždy nadějnější než s tou nulou...

fonamor
autor
7. říj 2015

@chiara75 Ahojky, ano, ano, přesně tak, z gennetu nás taky poslali k dr. Vikovi, kde i můj chlap chodí. Já už nevím jak dále. Dr Vik mu nasadil na 20 dnů hormonální léčbu, ale i po léčbě se nic nezlepšilo, výsledky měl stejné jako před hormonama, tudíž 0. Takže je domluvený, že 19.10. půjde na odběry a když zase nic, tak rovnou 21.10. na tesse či jak se to jmenuje. Byli jsme včera v gennetu a doktorka říkala, že pak už jen anonymní dárce☹..

chiara75
8. říj 2015
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@fonamor Ahoj! Nechcete ještě před operací zkusit toho Kočího? V diskusní skupině Azoospermie - tady na MK je, že po delší léčbě u Kočího něco našli. Trvá ale tak tři čtvtě roku až rok... Nám tedy říkal, že úspěšnost nalezní spermií se u něj pohybuje mezi 67 - 100 % ...
Léčí Vik také Pregnylem nebo má jiný přípravek? Každopádně - k léčbě bych přidala ještě ty vitamíny a byliny. Ještě mě vlastně trochu zaráží ta 20 denní léčba - tvoba spermií trvá 72 dnů - po 20 dnech by neměl být výsledek jiný než teď - leda, že by bral nějaké nezralé spermie - nebo eventuelně tkáň, kde by spermie dozrály (i to je možné). Příčinu té nuly asi neznáte? Je buď obstrukční (tam vždy něco najdou) nebo neobstrukční (najdou jak kdy...) Třeba u manžela jsou to skoro jistě kortikoidy, které užívá od raného dětství, ach jo... Je to nesparavedlivé! Pokud nspěcháte kvůli nějakému problému u tebe, ještě bych té léčbě dala nějaký čas, s tím dárcem to by byla škoda. mimochodem - operaci je mese/tese lze provést i opakovaně (ale dost se to prodraží).

pavla19851985
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
fonamor
autor
21. říj 2015

@chiara75 Ahoj, tak hurááá, motyka vystřelila a podařilo se nám zmrazit. Byl teď v pondělí na odběru s tím, že jsme byli smíření, že dneska jde na ope a ono to dopadlo tak, že žádná sláva to nebyla, ale potřebný počet na zmražení tam byl.. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

chiara75
22. říj 2015
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@fonamor No, tak to je skvělé! A po pouhých 20 dnech?!!! Muselo to být nečekané překvapení! Taky doufám v nějakou pozitivní změnu, měli bychom vědět asi za 10 dní.. Gratuluji, moc!