Placenta na zadní stěně

helcakab
18. črc 2019

Ahoj holky, na ultrazvuku ve 20. týdnu vše ok, ale ve zprávě píšou, že placenta na zadní stěně zasahuje do dolního děložního segmentu, dolním pólem ve vzdálenosti více jak 2 cm, zkontrolují ve 30. týdnu. Nikdo mi k tomu ale nic neřekl, ani že bych měla mít nějaký klidový režim. Měly jste některá? Co to znamená? První porod císařským řezem, kvůli jiným zdravotním (cévním) problémům. Díky za info.

bledulka84
18. črc 2019

Pokud nepresahuje pres delozni hrdlo nemel by byt ke klidovemu rezimu duvod a obvykle se pozdeji vytáhne. Kontroluje se vse, z toho bych si starosti nedelala.

gruyerre
18. črc 2019

@helcakab ano, měla jsem přesně jako ty, taky mi k tomu nikdo nic neříkal, ale já jsem se sama zeptala, a prý je to úplně v pořádku. Ještě se pravděpodobně vytáhne nahoru, kdyby překážela po tom 30.tydnu, tak by se to řešilo.

helcakab
autor
18. črc 2019

@gruyerre diky 🙂

helcakab
autor
18. črc 2019

@bledulka84 díky 🙂

luca293
18. črc 2019

Měla jsem to taky, doktorka říkala, že budeme hlídat a na UTZ ve 30. týdnu je krásně nahoře. =)

priefi
18. črc 2019

@helcakab znamena to, ze je nizko. Ja mela v 1.tehu pres porodni cesty ve 20tt a na predni stene, placenta se zvedla a rodila jsem prirozene, problem by byl cisar, protoze byla na miate rezu. 2.tehu ulozenou nizko v zadu a vytahla se uuuplne nahoru a porod byl krasne rychly

zuzkabrhelova
18. črc 2019

@helcakab také jsem to tak měla. Vytáhla se ve 35 týdnů

eva118
18. črc 2019

Já jsem měla placentu 1,5cm od hrdla děložního a rodila jsem normálně, můj dr říkal, že o porodu rozhodne porodník- jestli císař, nebo přirozeně. V porodnici mi pak řekli, že v naprosté většině ta placenta ustoupí do strany. Žádný problém nebyl, takže jestli ty máš více než 2cm v 30tém týdnu, tak je to v pořádku. Mně zůstala takhle dole a jenom mi dr říkal, že až začnou kontrakce a já začala krvácet, okamžitě do nemocnice.

helcakab
autor
21. črc 2019

@eva118 mně to zjistili takhle 2cm ve 20 tydnu na genetice, zkontrolují to v tom 30. týdnu, tak snad to bude ok. díky za zkušenost.

priefi
22. črc 2019

@helcakab tak to se Ti vytahne, neboj 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru