Pochybení lékařů při IVF, KET. Máte zkušenost?

worena
9. zář 2019

Ahojky holky.Zdravím všechny.Máte některá zkušenost s pochybením ze strany lékařů? Stále mi leží v hlavě ten můj poslední KET.. Proč ignorovala lékařka můj stav i když jsem jí řekla že se necítím dobře a že chci důkladné vyšetření, které odmítla.. Cítím se podvedená a hlavně že jsme to zaplatili že? Mimochodem to břicho mě od toho "úžasného"KET bolí stále a na operační stůl musím stejně 😔 . Stalo se to některé a jak jste danou věc řešily?

worena
autor
9. zář 2019

Děkuji za odpověď

makronka222
9. zář 2019

A o co presne se jednalo, co se stalo, jake mas zdravotni potize, co vyslo v testech? To je u kazdyho jiny a tezko soudit

worena
autor
9. zář 2019

@makronka222 No právě že mě žádné testy nikdo neudělal.. Před KET mě hodně bolelo břicho, podotýkám že jsem byla pouze na 2x2 utrogestanu za den...Tak jsem si ještě před výkonem domluvila UTZ s tím že mě to břicho dost bolí a bolí do teď.. Doktorka že o nic nejde že to je v pořádku, znovu jsem se ještě ptala...Ne nic se neděje.Bude KET..Tak byl.. Nešlo to, nemohla se dostat dovnitř..Bolelo to jako čert..Pak mi řekne že tam mám srůsty..No tak se do mě pustila..Na té velké obrazovce ta miska s mým embryem kde bylo nevím, protože vše bylo s krví...Už v tu chvíli jsem věděla že je to v prdeli pardón.. Podotýkám že se léčím s autoimunitou, ředim si krev a musím být sledována.Že jsem měla problém se srůsty již dříve se taky ví.. Já si teď vyčítám že jsem ji měla zastavit a trvat ne svém.Protoze nakonec stejně jdu na operační stůl kdy mi musí srůsty odstranit, odběry mám za sebou též... Proč to ta blbka neudělala hned... Zmařila mi embryo.

evaame
9. zář 2019

@worena to je teda sila! To teda doktorka podcenila. Zmarene embryo se penezi tezko da vyvazit, ale ja bych chtela vratit penize za cely ten zmareny pokus. A to samozrejme nemluvim o tve psychice... Kam vlastne chodis?

vitezove
9. zář 2019

No tak to je hrůza. Okamžitě přejdi na jinou kliniku! Tohle je na žalobu.

marcellkaks
10. zář 2019

Tak pokud byla bolest tak ke ketu bych vůbec nesvolila, měli ho odložit a vyšetřit příčinu bolesti ikdyby to nebyl gynekologický problém tak říct ať jdete k Dr nebo do nemocnice na vyšetření. Nebo jste měla vy sama den před ketem pokud tam bolest byla jit někam na vyšetření Asi si Dr myslela, že bolest bude z nervu před ketem .Je to hrozný to je jasný. Držte se . Jako stížnost podat můžete třeba příští Ket pokud máte mrazacky by mohl být zdarma.

worena
autor
11. zář 2019

@evaame Pronatal

worena
autor
11. zář 2019

@vitezove To taky udělám,zítra jdu k vedení kliniky..

worena
autor
11. zář 2019

@marcellkaks Ona mi tvrdila že je všechno v pořádku, že se mi špatně hýbou střeva a beru utrogestan že je to normální... Má vysokoškolské vzdělání tak jsem jí věřila.... Těšila jsem se na miminko..

merope
11. zář 2019

Uááá... hlavně se to dalo dělat úplně jinak - mě se takto jednou při ET nemohla doktorka dostat dovnitř (blbě tvarovaný průchod mezi dělohou a pochvou), tak embryo odložila zpátky k embryologům, že nejdřív projde tím katetrem (či jak se to jmenuje) a až bude uvnitř, tak teprve vezme embryo. Pravda, že na KET je embryo rozmražené a asi nejde znovu zmrazit - ale stejně něco jako "embryo s krví" to je fakt pochybení lékaře. A minimálně na finanční kompenzaci to je určitě.

vitezove
11. zář 2019

@merope zmrazit znovu lze. Samozřejmě to není ideální, každé zmražení zvyšuje šanci, že to embryo nepřežije. Ale lze to.

merope
11. zář 2019

@vitezove Tak pak tím spíše nechápu, co tam ta doktorka vyváděla - ta moje normálně zkoušela ET s embryem, ale když jí to nešlo, embryo vrátila a pokračovala bez něj. Nakonec to šlo, ale rovnou mě pak (po negativním testu) poslala na hysteroskopii či jak se to jmenuje - aby se doktor podíval, zda tam nějaký ten srůst přecejenom není. A on jen zjistil v jednom místě atypické zatočení, kvůli kterému se tam ten katetr zasekne. Jako tohle jsou fakt experimenty...

worena
autor
12. zář 2019

@merope Slyšely jsem slova Božího......Nekomentuj mi nic,už jsem tě o to žádala.Tebe jsem se na nic neptala.Diky..

worena
autor
12. zář 2019

Omlouvám se holky..Ale tahle "madam" už mě svými výroky štve a nejen mě. Už jsme s holkama mezi sebou psaly ,co tohle je.Všechno ví, všechno zná,od všeho má klíče.. Podpora od ní nulová ale poučovat to zvládne na výbornou.Tuto paní, jsem slušně požádala,aby se již nevyjadřovala k mým příspěvkům a to v soukromé zprávě.. Chtěla jsem ji znovu upozornit ale zablokovala si mě... Nemám tedy jinou možnost, než veřejně tohle napsat... Ať si tu je, ať si komentuje co chce,v pořádku.Ale mě ať s toho vynechá..

alicie_k
12. zář 2019

@worena nevím, co máte mezi sebou, ale její příspěvek je zcela pravdivý, jak to napsala, tak jsme to takto praktikovali i na naší ivf klinice. Standard byl nejprve zavést bezpečně katetr a pak další část s embryem. Minimalizovat pobyt embrya mimo inkubátor. Jinak naši lékaři si čípek měřili a kontrolovali průchod po odběru vajíček, aby dopředu případně věděli že může být problém. Každopádně, určitě jdi a podej stížnost, embryo už ti to bohužel nevrátí, ale na fin. kompenzaci bych trvala a na další výkony buď jiného lékaře nebo jinou kliniku. Jsou to nemalé částky a především jde i o zdrav. stránku věci. Přeju hodně štěstí a hlavně ať se srůsty odstraní 🍀🙂

vineta
12. zář 2019

@worena Nechápu tu reakci na @merope

merope
12. zář 2019

@worena Možná sis zablokovala ty mě. Já fakt nemám důvod si nikoho blokovat, ani to nedělám. A sorry, do té diskuse co jsi chtěla, už jsem se nezapojovala. Tak si mě odblokuj a můžeš mi psát soukromě 🙂.

Pokud popisuji něco, co nějak bylo a nějak fungovalo, tak pak nevím, co na tom může vadit. Pokud chceš říct, že je na tebe svět zlej a víc nic, tak to jsem se pokoušela v té minulé diskusi a tam jsi mi napsala, že ti nemám nic komentovat. Takže to, že je na tebe svět zlej a ošklivej, ti už teda nepíšu. To, jak dělají konkrétní věc na konkrétní klinice z mé vlastní zkušenosti, to klidně napíšu. Že to Pronatal zvoral, na tom se tady asi shodneme všichni.

A že všechno znám - no, co neznám nebo nemám nějak nastudované, k tomu se nevyjadřuji. Občas přijde nějaký dotaz, u kterého si řeknu, že to mě teda taky zajímá, tak si otevřu google a najdu odpověď a tu napíšu. A u některých věcí jsem naopak zcela ztracená, tak se pro změnu ptám já. Ale možná ti to přijde právě v rámci IVF, že jako "všechno znám, všechno vím" - no, spíše jsem toho opravdu asi zažila v rámci IVF docela dost (5 cyklů IVF, cykly IUI ty ani spočítané nemám) a ano, komu pomůže podpora typu: "Nevzdávej to a hlavně si zažádej včas (věkové limity horší než u IVF) o adopci," tak ten to může cítit i jako podporu.

Ale jestli tě to uklidní, tak pomalu začínám pracovat, mládě začíná lézt, tak na MK je míň a míň času a ještě míň bude.

2hanah
12. zář 2019

@worena To vidím bohužel stejně, zatím bych si zkusila stěžovat u nějakého vedení dané kliniky, popsat problém a zkusit se domluvit na kompenzaci, pokud nebudou chtít, zeptala bych se na názor jiného doktora a podle toho jednala a obrátila se třeba výš. Člověk si i přes blbej pocit prostě říká, že doktor musí vědět, co dělá, až pak vidí, že se taky mohou splést. Hodně štěstí.

worena
autor
12. zář 2019

@merope Já jsem tě žádala aby jsi se prosím nevyjadřovala k mým příspěvkům...Ty jsi zažila.A nikdo jiný ne..O tvou podporu nestojím.A poučováním že v takovém věku další dítě ne a kdesi cosi...To bylo tehdy moudro a nebylo jediné..A že ty jsi to a ono ..Jsi netaktní... Proto jsem slušně požádala aby jsi se k ničemu nevyjadřovala..Ano , ráda si vyslechnu názory a rady...A dnes zas. "To se dalo udělat úplně jinak" ty víš a nikdo jiný ne.Vědet to, řeknu o tobě lékařce ať se zeptá jak to má či měla udělat.To co píšeš vím taky.Já si nikdo neblokuju a věcem se stavím čelem.Do soukromé zprávy, jsem ti prvně napsala ať mi nic nekomentuješ.Proč,to píšu nyní... Protože tvé komentáře jsou na můj vkus netaktní.. Dnes jsem ti opět psala,ale už to neodešlo, zvláštní
. Pro to píši veřejně . Respektuji tvé názory, každý má právo ale ty respektuj mé rozhodnutí.Samozřejmě máte všichni pravdu a já velmi děkuji za odpověď.Budu to řešit a rozhodně se nenechám odbýt jen tak.Dnes mám schůzku s vedoucím lékařem a budu požadovat náhradu a případné možnosti.

worena
autor
12. zář 2019

@2hanah Děkuji,ano dnes to jedu řešit.Ano co píšeš je pravda .I jinou kliniku zvažujeme..

worena
autor
12. zář 2019

@merope Jsem ráda že na tebe svět zlý není a už vůbec není ošklivý... Máš své zdravé dítě,moc ti to přeji a věřím že jsi šťastná,jen tak dál. Opravdu v tvých očích musím být velmi jednoduché stvoření.To už jsme si taky napsaly že....Já se stala matkou daleko dříve než ty.. Díky Bohu za to že máme děti obě. Ale jen proto, že tobě to jedno stačí a ještě jak jsi řekla"je toho až dost" neznamená, že když se někdo svěří že by ještě rád jedno,ty budeš hned oponovat negativně.To jsi mě teda dostala tehdy. Je to moje věc a moje rozhodnutí.. Ostatní mě podpořily,co se může stát atd..Ty ne. Jen zas to tvoje,co bys , kdybys atd...Proto jsem nechtěla abys psala a nechci to stále. Hlavně nechci žádné debaty tohoto směru Jsme tu od toho si pomáhat a podporovat. To špatné co se může stát vím i bez tebe..Tak prosím ukončeme tenhle slovní přestřel.A respektuj to oč tě žádám..

evaame
12. zář 2019

@worena v Pronatalu byla moje známá zrovna hrozně spokojená a otěhotněla hned na první ET. Dokonce jsem uvažovala, že tam sama přejdu. Ale hustý teda...

worena
autor
12. zář 2019

@evaame A v kterém Pronatalu byla?Ono je jich více... Já byla v Kolíně..Dnes jedu na Prahu k panu docentovi.

evaame
12. zář 2019

@worena Jo tak byla na Praze 4.

worena
autor
12. zář 2019

@evaame Já určitě neházím do jednoho pytle všechny...Jak už zde bylo zmíněno..I lékař se může splést... Jinak přístup,ochota to nemůžu říct ani popel. Ale tohle se nepovedlo.

worena
autor
12. zář 2019

@evaame Ano,tam dnes jedu😉

evaame
12. zář 2019

@worena Jo, to máš pravdu, že i lékař je jen člověk. Ale stejně bych tohle nenechala jen tak. A jaký máš teď v plánu další postup?

worena
autor
12. zář 2019

@evaame Ano,je to tak jak píšeš.Ano,dnes to jedu řešit praví na tu Prahu.. Postup jsem si vyžádala sama.Kdyz byl tento problém, okamžitě jsem si domluvila schůzku s vedoucím lékařem.Tam jsem mu vše řekla a že postup nebyl správný atd..A že trvám na nějakém řešení..On hned rozjel znovu vyšetření krve včetně hystereskopie a biopsii sliznice na kterou jdu 20 .9..A pak se uvidí co dál.. Proč to neudělala lékařka už dříve že.... Mohla a já ji žádala. Jsem v pořádku přece... Neváhala jsem a napsala stížnost na Prahu k šéfovi Pronatalu,dnes spolu budeme jednat.

evaame
12. zář 2019

@worena Tak dej pak vědět, jak to dopadlo. Věřím, že ti vyjdou vstříc. Jednak by to byla dost špatná "reklama" a tohle je celý strašně ošemetný, protože to má negativní dopad na psychiku..

2hanah
12. zář 2019

@worena Ano, přesně tohle bych ještě taky udělala - změnila kliniku, už bych tam neměla důvěru s takovým přístupem, když neposlouchají pacientky, notabene, když si to platíte. Tak ať jsi hlavně v pořádku a dobře pořídíš.