Přestup z CARu. Co se zmraženými embryjky?

gejbik
30. pro 2009

Zajímá mě docela důležitá věc. Snad se najde někdo koho to taky bude zajímat a nebo aspoň bude znát odpověď. Chtěla bych odejít z CARu ve kterém nejsme s partnerem spokojeni,ale po IVF které bylo neúspěšné nám zůstaly 4 zamražený embryjka tak by mě zajímalo jestli když bysme šly do jiného CARu je možný KET našich zmrezených embryí... Děkuji moc za odpoveď.

nadis.h
30. pro 2009

Ahoj Gejbi,

já s tímhle zkušenosti nemám,ale četla jsem od jedné holčiny,že řešila to samé. A v CARu nevím zda v tom starém či novém jí půjčili extra nádobu právě na převoz zmražených embroušků. Takže si myslím, že se stačí zeptat v novém CARu a že Ti řeknou jak na to.

katy2
30. pro 2009

urcite to mozne je....

gejbik
autor
30. pro 2009

nadis.h: no tak to se mi docela ulevilo... já si právě taky myslím že to jde,ale radši jsem se chtěla ujistit... no tak to mám radost...

katy: děkuji

revange
30. pro 2009

ja bych taky nejradsi ze stavajiciho CARu utekla, kdyz se na to ted divam zpetne, tak mi prijde, ze se opravdu snazili jen tahat penize . . . ale prave mame taky 4eskymacky, tak nevim ☹

katy2
30. pro 2009

my sme to neriesili, ale uz sa to tu riesilo u viacerych....
drzim palce, aby ste boli spokojni...
nam vyslo az 2.IVF....

nadis.h
30. pro 2009

Gejbi jasný že to jde. Nikdo Tě nemůže nutit tam zůstat jen proto že máte zmrzlíky u nich. 😉

Revange kam chodíš do CAR? Já teda nemám jediné špatné slovo na můj CAR a jsem šťastná že chodím právě tam. 😵

gejbik
autor
30. pro 2009

revange: no právě já prostě chci odejít,ale nejdřív musím zjistit tohle a pak vezmu stávající CAR útokem sbalím si svoje eskymáčky a už mě tam nikdo neuvidí...

gejbik
autor
30. pro 2009

katy: no já už mám 2 přípravy na KET za sebou a musely se stopnout takže jsem z toho docela přešlá a navíc mi přijde že to má CAR pouze na tahání peněz a o nic víc jim nejde.

nadis.h: jo máš pravdu tohle není důvod zůstavat tam kde člověk není spokojený.

nadis.h
30. pro 2009

Gejbi.Přesně.Každá na to máme nárok. Já bych nikdy nechodila k lékaři takovému který by mi byl nesympatický.Musím se tam cítit dobře a ne tam chodim s nějakým "strachem" či odporem.

A kam jsi chodila Ty do CAR Gejbi?

Já měla stoplou stimulku na IVF kvůli mému FSH,ale druhý pokus už vyšel. 😵

gejbik
autor
31. pro 2009

nadis.h: Já chodím do Repromedy,ale 2x jsem se připravovala na KET a nevyšlo to a nechci být pokusný králík na kterým se zkouší kolik hormonů na mě bude platit aby mi sliznice vyrostla... Prostě je to nápor na psychiku a ještě ke všemu když mi ani pořádně nedokážou nic říct tak jsem prostě z toho špatná,ale tak hledám jiné možnosti a jsem ráda že to snad půjde...

michule
31. pro 2009

Ahoj Gejbik - já osobně s tímto mám zkušenost. Nebyla jsem spokojená z CARem v Ostravě a měla tam zamražených 10 sněhuláčku. Po domluvě jsem si je chtěla odvést do Olomouce a udělala to. V OV mi zapůjčili kontejnér s dusíkem - zaplatila jsem zálohu asi 2.000,- ( tu mi pak samozřejmě vrátili, nevím co bych s takovou nádobou dělala!!! ). V OL už na nás čekala embryoložka, té jsme kontejnér předali a prázdný nám vrátila zpět. Z OV do OL cesta trvá asi hodinku, takže to bylo v pohodě, jen jsem je celou cestu držela mezi kolenama a domlouvala jim 😀 😀 😀 😀 . Všechno jde, jen se domluvit!!!! Přeji ti moc a moc štěstí.

gejbik
autor
31. pro 2009

Michule: ahoj, děkuji za odpověď a to ti ten kontejnér v CARu ze kterého jsi odcházela? já mám právě strach z reakce CARu kde teď jsem... A platila jsi nějaké peníze CARu v OL??

michule
31. pro 2009

Gejbik - v Ostravě byla celkem rozumná embryoložka ( což se nedá říct o lékařích!!! ). Takže za ni jsem zašla osobně, asi den před převozem, ona mi řekla čas kdy si je mám vyzvednout. Musela totiž nachystat den předem ten kontejner a čerstvý dusík!!!! Takže určitě musí být domluva předem. V Olomouci jsem vůbec nic neplatila, tam jsou lékaři naprosto úžasní, je to státní nemocnice, tak ani si nežádá takové množství financí. V Ov mi sice embryoložka vyšla vstříc, ale pokud by to tak nebylo, tak mi řekli v OL, že mi půjčí svůj kontjner, ale bylo by to dost složité. Z OL zpět do Ov pro embrya, pak zase do OL s embryema a pak opět do OL vrátit nádobu. To ne, to jsem raději se sklopeným zrakem poprosila MUDr v Ov. Záleží na lidech, všude jsou tací, s kterýma se bohužel nedomluvíš. Tobě přeji ať vše dopadne dobře. Neboj se dožadovat se svých práv!!!!!! Opravdu máš na to nárok.

gejbik
autor
31. pro 2009

Michule: tak to jsem ráda, toho já se nebojím. Chci přestoupit do Fertimedu do Olomouce tak si tam v pondělí zavolám a poptám se co a jak a zda by mi ho půjčily.. Jinak dokumentaci ti v CARu dají hned nebo jim to musím říkat dopředu???

michule
31. pro 2009

Gejbíku - to je právě ten problém, že v Ostravě byli tak zlí, že odcházíme tak nám dali jeden usmolený papír ( nedá se tomu říct ani výpis z dokumentace!!! Jo a za 200,- 😉 ). Jenže každý CAR si stejně své vyšetření chce udělat a dělá sám!!! Takže v OV byli neochotni ( to je sběrna peněz!!! ), kdežto v Olomouci si z toho nic nedělali. Rádi jsme se nechali znovu vyšetřit tam. Je tedy asi pravda, že KET byl dělaný jen tak od stolu ( ve vší cti k nim ). Ale dělali co se dalo. Dali mi před KETem Divinu. Nic jiného ani nemohli bez dalších vyšetření dělat. Zato nás poslali na imunologii do Plzně a teprve od té doby se to rozjelo a můžu říct, že v Ol nám vyšlo hned 1 IVF ( v OV žádná vyšetření, pouze spermiogram a verdikt - špatný - jak jinak, že? a 2 x IVF tím pádem ani vyjít nemohlo!! )

gejbik
autor
31. pro 2009

Michulko tak to je masakr a jaký CAR navštěvujete? Já přemýšlím o Fertimedu a v pondělí tam budu volat abych se zeptala co a jak,ale nevím jak jim mám říct o tom že chci mrazáčky k nim.... 😀 hehe ale snad na něco příjdu

michule
31. pro 2009

Gejbíku - chodila jsem do Gyncentra Ostrava, ale katastrofa!!!! A dozvěděla jsem se o Fakultní nemocnici Olomouc a šla tam. Nesmírně spokojená!!! A Fertimed údajně taky skvělý, takže neváhej. V albu mám fotky s kamarádkou a ta má dvojčátka taky z Ferťase. Důvod jim říkat nemusíš, stačí jen s pokorou poprosit o sněhuláčky, poděkovat a odejít. Neboj, dobře to dopadne!!!! Musí.
Jaký máš CAR teď za sebou? My chtěli CAR státní, už ne soukromý, to je jen malý poznatek, protože fakultka je opravdu trochu ( ale jen trochu ) levnější než soukromé CARy.

gejbik
autor
31. pro 2009

No já jsem teď v Repromedě- Brno. ale už mě tam neuvidí... teda jen se s nima rozloučím bezmu si co mi patří a odcházím....Teda ještě prvně musím zavolat v pondělí do Fertimedu a poprosit je a zeptat se co a jak...

nadis.h
1. led 2010

Ahoj holky,

Gejbi jestli je ta neúspěšná stimulka na KET jediný důvod proč chceš pryč tak ale bohužel tohle se může stát kdekoli jinde. Chodím na diskuzi jinam a tam máme 2 holky co měli to samé. Jedna se na KET nastimulovala až na 4 pokus a stejně žádná sláva a druhá měla sliznici 6 mm a za 2 dny na kontrole jí spadla na 3 mm tak jí KET také stopli. To je to samé jako se stimulkou. Já i přes vysoké dávky injekcí jsem nereagovala a folíci nerostli tak mi to celé stopli a začala jsem znova až za 5 měsíců.

revange
1. led 2010

ja chodim do Unicy v Brne. Maj teda sqelej pristup, vsichni byli mili, hodni, ale prosla jsem asi pres 3 doktory ☹ prvni IVF nam vyslo, ale zamlklo ☹ kazdopadne po tom, co si procitam zkusenosti holek na netu a divam se fakt zpetne, myslim si, ze se daly delat i jiny veci, nez nas hned hnat na IVF. Jsem prave nas...a kvuli tomu, ze se prvne nepokusili udelat neco s tema spermousema. Ke vsemu jsem mela asi 17 vajuch pri stimulce, tak si rikam, jestli na ukor kvantity neutrpela kvalita a smirit se s tim, ze I. pokus je zkouseci se mi nechce. Jak mam ted vedet, ze jsou moji 4 mrazacci kvalitni? Cetla jsem docela pozitivni reakce na reprofit . . . a prave na Unicu sem nasla strasne moc negativnich, ale zase tak rok starych. Kazdopadne mame ted pul roku na prirozeny snazenicko, tak sem si rekla, ze se nam to povede prirozene a hotovo . . .

nadis.h
1. led 2010

Revange ono je to těžké se spermijkama. Já jsem v začátcích pročítala vše možné i nemožné a většinou se i přes všechno možné zkoušení všehosi možného se stejně spermijky nezlepšili-jen s tím ztratili čas a utratili hodně peněz za různé přípravky.

gejbik
autor
1. led 2010

nadis.h: nene neodcházím kvůli tomu že se mi nepovedlo nachystat na KET,ale kvůli přístupu který mají... A nabízí možnosti který jsou drahý jak sviňa... A stím když mi řekli že nejsem ojedinělý případ že mi sliznice neroste tak mi z praxe mohly říct co na mě bude platit a né že to musí zkoušet jak kdybych byla nějaký pokusný králík... Je to o přístupu. Jsme ochotní dát cokoliv za to aby se nám to povedlo,ale pokusňáka dělat nebudu

nadis.h
1. led 2010

No to oni ale nemůžou vědět předem co na Tebe zapůsobí.Stejně jako na mě nepůsobil Fostimon a na druhé působí. Je to jen o nervy celé IVF a vše s tím spojené. Furt se člověk jen nervuje jak dopadne stimulka,jestli zůstanou embryjka na ET,jestli se pak chytí. A o financích ani nemluvím. Nás jeden pokus vyšel na 30 tis..pak už jsem to nepočítala.Dala jsem nejvíc za injekce.A když máš pak přemýšlet dopředu kde seženeš další peníze kdyby se pokus nepovedl je to další stres...
Ale přístup je důležitý.Nejpodstatnější pro mě co může být. Kdybych se někde necítila dobře tak taky uteču.

gejbik
autor
1. led 2010

No tak my už se blížíme k 50tis.. Já jim to nemám za zlé to vůbec ne,ale prostě sama jsem si udělala názor a pak se bavila s nezávislými osůbkami a v názoru jsme se sešly, tudíž není co řešit... Jj víš ono když se na něco doktora zeptáš a odpovídá za něho sestra nebo mi řekne to co se píše v literatuře... Na to já mu kašlu to co se píše v literatuře si najdu na netu

nadis.h
1. led 2010

Gejbi za 1 pokus jste zaplatili tolik? 😲 Tak to jsem si myslela,že těch našich 30 je dost. Ale líto mi to není-když výsledek je jaký je.

Tak to se Ti nedivím,že utíkáš.To je přesně to co by mi vadilo. U nás naštěstí sestry nejsou u vyšetření. A primářka si vždy se mnou sedne na jak dlouho chci dokud mi neodpoví na vše co jsem chtěla vědět.A tak by to mělo být. Zkoušela jsi pít kontryhel při ms na slízu?

gejbik
autor
1. led 2010

Ne nezkoušela ale na kontryhel jsem dostala typ,ale dnes jsem začala špinit a doma ho nemám tak ho začnu pít od zíta nebo od dalšího cyklu.... No no i s přípravou na ty 2 KETy jsme už skoro tam... Ale samozřejmě že toho taky nelituju,ale prostě už tam nechci dál zůstávat.....Koukám že ty jsi těhulka.... 🙂 moc gratuluju čerstvé embryjko nebo sněhuláček?

nadis.h
1. led 2010

Kontryhel pije hodn holek a řekla bych že mají úspěch s tím. 🙂 Já ho pila také jen tak preventivně.Já se slízou problém neměla naštěstí.Ještě toho trochu.Už jsem komplikací měla víc než dost.

A já jsem těhu po ET.Jen díky tomu co tady řešíme-přístupem lékaře z mého CAR. Piplala se se mnou tak dlouho až mi ta děťátka vypiplala. Byla jsem adept na darovaná vajíčka,ale zkusili jsme to ještě jednou s jinýma injekcema a vyšlo to. Takže máme ještě na někdy 5 mrazáčků. 🙂

gejbik
autor
1. led 2010

nadishko tak to je supéééér to je štěstíčka a zlatá doktorka... a copak byste si přály???

nadis.h
1. led 2010

Byla to obrovská náhoda a fakt hodně štěstí. Jinde by udělali odběr krve jednou a odkázali by mě rovnou na dárkyni a víc by se se mnou asi nikdo nebavil... 😝

A co bychom si přáli? Prvně jsme štastní že tam to mimčo vůbec nějaké máme.Protože přítelovi je "už" 40 a je to jeho první mimčo..Paradoxně jeho bývalá s kterou byl přes 12 let přišla kvůli endometrioze o celou dělohu..Takže s ní děcko neměl...A já přišla o oba vejcovody kvůli slepáku zkaženému... Takže byl celkem na mrtvici,protože jsme ani jeden o IVF nevěděli...Takže je nám to jedno...Ale kdybych to měla říct co..Tak já bych chtěla holčičku a on chlapečka.Ale to je asi běžný.. 🙂

gejbik
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz