První IVF a hned špatný výsledek. Máte zkušenost?

puglina
6. led 2025

Zdravim vsechny, chci se zeptat, zda me nekdo podobnou zkusenost. S manzelem jsme se rozhodli (bohuzel trochu pozde) pro miminko. Me bude za chvili 37, manzel ma 41let.
Pred nejakymi planymi pokusy jsme sli rovnou na geneticke testy. Bohuzel nam vychazi oboum, ze jsme prenaseci hluchoty, coz znamena, ze je 25% sance na narozeni zcela hlucheho ditete. Navic moje ovarialni rezerva je na uplnem konci skaly, kdy v rijnu 24 to bylo 0,42. Manzel spermie v poradku, co se tyce hustoty a rychlosti, ale vetsi pocet ma spatnou hlavicku. Dnes jsem 3. den po odberu folikulu, kdy jsem po stimulaci mela pouze 3, z toho byl jen jeden oocyt, ktery byl zraly, ale bohuzel k oplodneni nedoslo.
Jsem z toho zkalamana, do dalsi stimulace rozhodne pujdeme, ale co kdyz to bude to stejne? Je nejaka sance na lepsi vysledek? Mate nekdo zkusenost? Zacinam dokonce uvazovat o darcovskem vajicku, ikdyz to pro me nebyla ze zacatku varianta, ktera by sla do uvahy.
Dekuji za vase odpovedi a omlouvam se pokud nepisu presne odborne nazvy, ale vyjadruji se tak jak jsem to pochopila.
Jezdime do Repromedy v Brne.

takaya
6. led 2025

@puglina ahoj, my jsme take zkouseli ivf, mam genetickou vadu, endometriozu a dalsi super veci k tomu. Moje ovarialni rezerva byla 0,3!!! Ve 34 letech. Doktor mi rovnou rekl, ze je to malo. No nicmene stimulaci jsme dali, pri odberu 9 oocytu, 6 zralych a do pateho dne po oplodneni se dozilo jedno jedine… to melo jit na geneticke testovani, jenze protoze bylo jen jedno, navrhl dalsi stumulaci, aby se jich nasbiralo vice.
Jenze nam s muzem se zadarilo a dalsi mesic po stimulaci jsem prirozene otehotnela. Mame 9m synka, ktery sice zdedil genetickou mutaci po me, ale jinak je v poradku. A hlavne to vime uz od malicka takze bude jen vic sledovan.
Jedine, co jsme v cyklu hlidali byl ovulacni test a jakmile byl II, zkouseli jsme.
Drzim palecky at to vyjde 😘

puglina
autor
6. led 2025

@takaya dekuji moc. Tobe se aspon ta stimulace povedla, ze jsi mela tolik na odber a vetsi sanci na preziti. Ja si rikam, ze to taky zkusime sami ale predstava hlucheho ditete nas celkem desi 😕 kdyby se nahodou povedlo… My nez jsme zjistit tyto vysledky, tak jsme zkouseli asi jeden mesic, ale ovulacni tedt mi nikdy 2 carky neukazal ☹️

zuzkasim
6. led 2025

@puglina Zkusila bych to trochu jinak. Už tvůj nadpis - první IVF a hned špatný výsledek. Tos myslela, že to vyjde napoprvé? Někdo vám dával takovou naději? Pokud to nejde přirozeně, tak se to zkouší jinak, ne? Takže to zkoušíte. A rozhodně není běžné, že vyjde hned první zkouška. Takže jste teprve začali tuto cestu, nikdo neví, jak bude dlouhá. A k možné hluchotě dítěte. Máte někoho takového v rodině? Máš s tím nějakou zkušenost? Protože ani to není tragédie. Dnes už jsou super možnosti, kochleární implantáty jsou běžné, když jsem já studovala, bylo to v začátcích, velmi přísná kritéria, dnes už je to úplně jinde a to je nějakých 20 let! Samozřejmě bych z toho byla taky vyděšená, to každý, ale na druhou stranu, když si seženeš dost informací, zjistíš, že vše se dá zvládnout. A ještě pořád je možnost darovaného vajíčka nebo jednoduše náhradní rodinná péče. Vždy je nějaká možnost... Držím palce, aby to vyšlo, a myslím, že více pozitivní přístup taky pomůže❤

puglina
autor
6. led 2025

@zuzkasim nadeji nam nikdo nedal, nebo nam nic na klinice neslibovali, to urcite ne. Ale myslela jsi, ze aspon ta stimulace bude mit lepsi vysledek 😕 Mam ted plno otazek, ktere jeste s doktorkou probereme. A co se tyka hluchoty - v mladem veku nema nikdo nedoslychavost, ale neznamena, ze nase dite by nemuselo byt prvni. A taky se v nas pere otazka, zda dite s takovym hendikepem by pak vic netrpelo (mozna sikana ve skole, mozna nejaka omezeni…) Je proste plno otazek, na krere nam nikdo treba ani odpoved neda. Urcite budeme myslet pozitvne. Dekuju za reakci 😊

marianarem
6. led 2025

@puglina Moj kamarat to ma so zenou presne takto, kazde dieta ma 25% sancu, ze bude hluche. Oni to ale netusili a prve sa im naozaj hluche narodilo. Vtedy to zistili. Dalsie dve su zdrave.
Kazdopadne, neviem aka hluchota je ta vasa, ale je dost mozne, ze to bude ta ista. Ta ich je riesitelna implantatom. Maly ho ma a normalne pocuje, rozprava, chodi do beznej skoly a nema ziadne vyrazne obmedzenia okrem toho zariadenia, ktore musi mat na sebe a musi sa nan davat pozor.

squezy
7. led 2025

@puglina nejprve zpracuj ten sok,i když v 37 letech už bys neměla být tak v šoku, že amh je celkem nízké,i když chápu, že kolem sebe můžeš vidět holky, které v tvych letech nemají problém s otěhotněním. Každopádně zpracuj to v sobě, než pujdete do další stimulace. Je dost možné, že to nebude lepší. Dala bych tomu ještě 1-2 stimulace, uvidíš,jak se zadaří. Konec konců,prvni ivf je spíše dost "na zkoušku". Stimulovali te na maximum? Kdy planujete další stimulaci? Behem toho casu můžete popřemýšlet ještě o tom darovaném vajicku,i když ja osobně bych ještě předtím vyzkoušela i nativ. Jestli se ti po maximální stimulaci budou delat 3 vajíčka,tak behem běžné ovulaci se ti možná (!!) udělá jedno, které by mohli oplodnit. Taky do sebe nemůžeš měsíc co měsíc pichat hormony..co se tyce te hluchoty.. když budete postupovat další ivf,tak embryo necháte geneticky otestovat a necháte si zavest zdravé, takže se vyhnete riziku hlucheho dítěte,ne? Taky bych dobrovolně neriskovala,byť věřím, že jsou mnohem horší věci na světě,ale také bych udelala maximum oro úplně zdravé dítě..

puglina
autor
7. led 2025

@marianarem dekuji za odpoved. Pokud o tom nevedeli, tak to naprosto chapu. My o tom vime a to cloveka nuti premyslet… Ikdyz je mi jasne, ze jsou daleko horsi postizeni. Myslim si, ze maji v genech to stejne jako my, protoze nam taky rikali o moznosti nasledne operace. Kazdopadne uvidime, jak to u nas vsechno dopadne. Budeme doufat v to nejlepsi 🙏🏻😊

puglina
autor
7. led 2025

@squezy ano ano, presne jak pises. Vidim “holky” v mem veku, ktere asi nemaji problem. Navic ja proste vzdy zdrava atd… Ale je pravda, co ve svem veku cekat ze…? Urcite se chci zeptat, zda jsem mela maximalni davky a zda jsou i jine moznosti. Ikdyz tu nativni cestu jsem do ted z diskuzi tady moc nepochopila 🤔 A pocita se ten nativ jako bezne ivf? Jako dalsi pokus ze 4, na ktere prispiva pojistovna? Dalsi stimulaci jsme chteli v unoru, ale musime to probrat s doktorkou, jestli by nebylo lepsi pockat treba do toho brezna.
Embryo by jsme urcite nechali poslat na geneticke testy.
Vcera z diskuzi zde jsem se docetla o Nosifolu, tak jsem objednala a treba to bude mit nejaky ucinek.
Dekuju za odpoved 😊

squezy
7. led 2025

@puglina nativ je takový, že se hlídá tvoje ovulace a když to vypada, že ovulovat budes, vajíčko bude mít dobre rozměry a prostě bude ovulace,tak ti na sale bez celkové narkozy to jedno vajicko vyndaji a v laboratoři to spoji se spermii. Predpokladam, že jste si priplatili i za vyber spermii, které pak daji do vajicka, že? Je to nativní cyklus,taky za to peníze zaplatis,ale mas to bez hormonu a podle me se to nepočítá jako další pokus na pojišťovnu. Taky se na to zeptej. Ale vzhledem k amh nemusis mít každý cyklus už ovulaci, takže bys čekala,ale jestli budes mluvit s doktorkou,zeptej se i na tuhle možnost. Clovek nikdy neví😉 A pak to chce maximalni stimulaci,vzhledem k amh bys nemela mit hyper stimulační syndrom,ale samozřejmě jen doktoři budou vědět,jak davkovat.

puglina
autor
7. led 2025

@squezy aha aha, chapu. Urcite se na to zeptam, otazka je jestli mi nereknou, ze je to u me zbytecny… Pokud by to nebylo jako dalsi pokus a nestalo to majlant, tak by jsme taky zkusili, kdyby byla nejaka sance.O tom priplaceni za dobre spermie nam nic nerikali, ale predpokladam, ze to tak bude.

squezy
7. led 2025

@puglina vy jste nemeli priplacenou isci metodu?

puglina
autor
7. led 2025

@squezy to fakt netusim 🤷🏼‍♀️🤔 Jako spermiogram se delal, takze predpokladam ze se vzdycky vyberou jen ty dobre ne?

felis
7. led 2025

@puglina ahoj, moje ovarialni rezerva byla v dubnu '23 0,03 a presto jsem loni 2x přirozeně otěhotněla. V cervnu byl tedy v 7tt spontánní potrat, ale ted jsem úspěšně ve 14tt. Ono to číslo vubec nemusí být fatální. Pokud mas v pohode všechny ostatní markery, tak není nic ztraceno. Je mi 38.

squezy
7. led 2025

@puglina holka holka! Po opu se vajicko spermiemi oplodnovalo jak? Isci je metoda,kdy se v laboratoři vyberou ty nejlepší spermie a "injekci" soupne do vajicka a nechá se oplodnit. Určite se za to priplaci,tak se podívej do faktury,co jste si všechno propláceli. Nebo pokud jste si nepriplaceli,tak se vajicko souplo mezi spermie a nechalo se to osudu těch spermii,jestli ho nějaká spermie oplodnila. Pokud ma manzel ne dokonaly spermiogram,tak isci by bylo na místě. Nebo ještě dnes může zacit zobat vitaminy a může se objednat i k andrologovi, který může (nebo nemusi,nevim,nejsem androlog) pomoct.

puglina
autor
7. led 2025

@squezy tak jsem se divala. Maji to “v balicku” ze standartne provadi metodou icsi nebo picsi.

puglina
autor
7. led 2025

@felis dekuji za reakci ☺️ Ano, cetla jsem to tady u vice zen, ze i s malou rezervou otehotnely. Uvidime, jak se nam zadari. Kazdopadne je to takove povzbuzeni ☺️

squezy
7. led 2025

@puglina tak to je super. Je dobré vědět,co všechno vlastně platíte😉 Ty asi taky bereš nějaké vitaminy,co? Chlap může také a také se může samozřejmě ještě přirozeně zadarit 🙂

puglina
autor
7. led 2025

@squezy no kdyz jsme se rozhodli, tak jsem zacala brat Femibion. Vcera jsem si objednala Nosifol Forte. Manzel taky zacal neco uzivat. Prirozene by to bylo samozrejme nejlepsi, ale porad je tam ten strasak 25% sance na hluche dite 😕

squezy
7. led 2025

@puglina prober s doktorkou další stimulaci a uvidíte😉

rosalindamelinda
7. led 2025

@puglina Ahoj, mám opravdu podobnou zkušenost ze svého okolí, jedna příbuzná zažila podobné trápení.
V 1.Caru ve 35 letech měla Amh 0,57. Doktorka jí řekla, že s takovým Amh může mít na přir.otěh.ještě tak 1-2 roky. Tak to ještě zkoušeli. Po čtvrt roce šla do 2.Caru, kde to přeměřili, po pouhých 4m, kdy jí už bylo 36 let měla Amh jen 0,28!!! Neuvěřitelné, byla jako opařená.
Samozřejmě, že zkusili stimulaci, ale s takto nízkým Amh se přímo očekává 1-2 folikuly. Narostly jí 2 folikuly a po OPU se zjistilo, že oba byly prázdné!
Tak se nedalo nic dělat, šance na vlastní dítě už nebyla, tak šli hned do DV. Dělohu měla naprosto v pořádku, takže se podařilo v DV cyklu otěhotnět hned napoprvé a teď je těhotná, letos se jí má narodit miminko 😇
Chápu, že pokud nemáš vlastní děti, tak to chceš s tou stimulací ještě zkusit, ale dobře si to rozmysli. Ta stimulace je zátěž a každá OPU se dělá v narkoze - kterou podstoupíš max kvůli 1 folikulu/vajíčku. Přičemž normální zdravé ženy mají min.10-15 folikulů.
V dalších procesech IVF nemá 1 jediné vajíčko moc šancí a do 5.PK nemusí vůbec vydržet ☹

puglina
autor
7. led 2025

@squezy jasne, diky moc na komunikaci 😊

puglina
autor
7. led 2025

@rosalindamelinda moc dekuji za reakci 😊 To je skvele, ze se podarilo aspon z dv

suzanna123
7. led 2025

@zuzkasim ja bych asi nebyla v soku, ze IVF vyjde napoprve a ja otehotnim, ale spatny vysledek uz pri odberech by me asi taky rozhodil. A mit pomerne vysokou pravdepodobnost postizeni, tak si taky nebudu rikat, ze i postizeni se da zvladnout (tenhle pristup bych mela, pokud bych uz takove dite cekala nebo mela), ale budu se tomu snazit predejit.
@puglina nic moc neporadim, jen jsem chtela zareagovat na tohle s tim, ze te naprosto chapu a drzim palce...

zuzkasim
7. led 2025

@suzanna123 S tím souhlasím. Asi to mám trochu jiné v tom, že mám představu, jak se které postižení dá řešit, jak s dítětem pracovat. Často se nejvíc bojíme neznámého.

puglina
autor
7. led 2025

@suzanna123 moc dekuju ☺️

viktorie586
10. led 2025

Naše cesta za miminkem také nebyla jednoduchá, ale díky IVF a péči odborníků jsme získali novou naději. Klinika, kam chodíme, má moderní technologie, jako je EmbryoScope, který monitoruje embrya 24/7 a pomáhá vybrat ta nejlepší. Manžel začal užívat přírodní doplněk stravy Reproman na podporu kvality spermií, což také zlepšilo naše šance, tady ten doplněk stravy si vynalezla sama klinika. Moc oceňujeme klidnou lokalitu kliniky, což dělá celý proces méně stresujícím. Každý krok má smysl, nevzdávejte to! Určitě se zadaří 🙂

puglina
autor
10. led 2025

@viktorie586 dekuji 😊, manzel zacal taky uzivat Reproman. Na druhe ivf bychom chteli v breznu, tak to snad bude lepsi 🙏🏻

linusha
10. led 2025

@puglina my před lety absolvovali 3* ivf (2* HELIOS Brno a 1* repromeda), nebylo nám tehdy ani 30 a výsledek z ivf žádný, testama na nic kloudného nepřišli. V heliosu nás tlačili do darcovskeho programu, odmítli jsme. Pak jsem 2* otěhotněla přirozeně a 2* z toho bylo zamlkle těhotenství a spontánní potraty. Nový gynekolog nás poslal na všechny testy znovu, že to není možný, no přišlo se na to že mám celiakii, začla jsem dodržovat bezlepkovou dietu, smířili jsme se s variantou že dítě nebude. No a skoro 2 roky po dodržování strkni bezlepkové diety jsem znovu přirozeně otěhotněla a v loni lednu jsem porodila naši dcerku (čekali jsme na ni 10 let), se kterou za pár dní budeme slavit první narozeniny. 😊
Přeji hodně štěstí, ať i vy se dočkáte.🍀

pajusz
10. led 2025

@puglina zkuste užívat par měsíců macu ( Peruánský zensen) manželovi pomohl na spermie, měl tři poruchy a byli jsme odkázáni na ivf, v době opu a odběru spermii ( Cca 10 měsíců po prvním spermiogramu, prvně jsme šli do 5x iui a pak až jsem svolila k ivf a ještě změnila car) neměl poruchu žádnou a životni styl nezměnil ani o mm..
Kazdopadne vaše amh je brutálně nízko
Přesto věřím ze maca vám muže pomoci, pokud ne přijde mi s tímto výsledkem stimulace zbytečná a pro tělo zatezujici a uvažovala bych nad darkyni vajíček. Ale pořad to není 0 takže naděje je🙏

pajusz
10. led 2025

@takaya ❤️