Samovolný potrat a přesto stoupající HCG

karol1807
8. dub 2019

Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@karol1807 já si prošla předminulý rok mimoděložním, měla jsem také menstruaci, pak pozitivní testy.. 14 dní mě kontrolovali v Podolí, protože nikde žádná známka těhotenství, a dlouho ani nic neviděli, ani ve vejcovodu a hcg stále pomalu stoupalo.. Po 14 dnech lapasroskopie a potvrzené mimoděložní v pravém vejcovodu a to už přes noc před operací vyskočilo hcg hodně.. Neměla jsem žádné bolesti nic.. Držím palce ať to není tvůj případ 😊

karol1807
autor
8. dub 2019

@pe_tu_ss_ka Děkuji moc za tvoji odpověď. Nevzpomněla by jsi si na nějaké své hodnoty hcg? Mně právě zaráží jedna věc, než jsem jela na pohotovost udělala jsem si test a byl výrazně slabší, než ty předchozí a pak jsem si test udělala s nějakým týdenním rozestupem a zase byl výrazný - na ten popud mi má dr.vzala krev. Já se té laparoskopie tak bojím, víš. Chtěla bych, aby vše, jak přirozeně přišlo, tak i odešlo. Bolesti jsem měla takové jako při velmi silné MS.

utrikocku
8. dub 2019

Já to měla také podobně, silná menstruace - vypadalo to na spontánní potrat. Děloha čistý, sliznice nízká a HCG stoupalo, po sexu jsem znovu trochu špinila...na sledování, HCG jednou dokonce i kleslo a pak stoupalo... potvrzeno mimoděložní na levém vejcovodu. Nastoupila jsem do nemocnice s HCG 112 tuším, pak to kleslo asi na 86 a už se jen zvyšovalo, nejprve pozvolna... před operací jsem měla asi přes 600. Někdo má i daleko víc. Já to "cítila" velmi brzy, že se něco děje a měla jsem hned tip na levou stranu. Ale měla jsem prý neúměrné bolesti "nálezu", i když bylo mimoděložní malé, tak jsem tam měla srůst a to mě bolelo.

martaskvorova
8. dub 2019

@karol1807 Ahoj, ja to mela stejne. Po dvou tydnech ale zacala hcg stoupat hodne, takze si me nechali na pozorovani v nemocnici. Nikde tehotenstvi videt nebylo a to jsem chodila kazdy den na UTZ. Na konec se z hodiny na hodinu rozhodli pro laparku a opravdu jsem mela mimodelozni v levem vejcovodu... Jak stoupa HCG a hodnoty nedpovidaji, je to spatne...

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@karol1807 přesné hodnoty si nepamatuji, ale měla jsem na začátku kolem 300, a stoupalo to po 100, v den operace jsem měla asi 1300, přes noc to vyskočilo o téměř 400.. Ale jestli je to někde ve vejcovodu, tak se tomu nevyhneš, tak to bohužel roste a hrozí prasknutí, samo to odtud neodejde.. 😢 Také jsem se bála, ale nic to není, jen pak týden jsem ležela doma, a nešlo se moc dobře zvednout, jak bolelo břicho.. Ale já spíš špatně nesla, i když na venek jsem působila, jak jsem to zpracovala, ten odchod miminka, při probuzení z narkózy jsem strašně brečela.. Jestli můžu radit, kdyby to byl tvůj případ, hodně o tom mluv.. Já to uzavřela v sobě a trvalo mi to přijmout od října skroo 4 měsíce.. A potom se nám hned v květnu loni zadařilo.. Jen to chtělo psychickou pohodu..

anakolut
8. dub 2019

Buď opatrná a "otravuj" pravidelně doktorku. Měla jsem to stejně jako ty. U mě to ale zanedbali a pak mi praskla pravý vejcovod. Nenechavej to být.

karol1807
autor
8. dub 2019

@utrikocku A to opravdu mudr.na ultrazvuku nevidí, že je těhotenství někde jinde? Já jsem z toho všeho už tak unavená, v pátek jsem odcházela z kontroly a byla jsem ráda, že je už vše pryč a za námi a dneska mi zase akorát padla brada. Pořád tak nějak věřím tomu, že doktoři ví, co dělají... Já už se smířila s tím, že to není prosperující těhotenství, a že je něco špatně. Co jsem opravdu nechtěla, tak bylo mimoděložní těhotenství. Můžu se ještě optat, jak je to tedy s laparoskopickou operací, pobytem v nemocnici atd.?

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@karol1807 mě hlídali opravdu 14 dní, jako měli tam nějaký stín, ale opravdu nikxo z nich 100% neřekl, tak je to mimoděložní, přijímáme vás k operaci.. Teprve po 14 dnech mě chtěli ve čtvrtek ráno přijmout ale s tím, že operaci by provedli až další den... a to jsem fakt nemohla, takže po monologu mladé doktorky, staré asi jako já, že do zítra doma umřu a v krvácí, jsem podepsala negativní reverz, a přišla pátek ráno na příjem (a to tomu dala ještě korunu, když mi nejdřív řekla, že nemají místo, a jestli si zaplatím nadstandardní pokoj...) normálně jsem nastoupila druhý den ráno na lačno, udělali kontrolní odběry, kontrolu zda můžu pod narkozu a v před 12 mě vezli a ve 13 jsem byla zpátky na pokoji.. Druhý den jsem měla kontrolu, a po obědě mě pouštěli domů.. (podmínka byla, že odchází větry a byla jsem na velké)..

anakolut
8. dub 2019

Laparoskopie se neboj. Byla jsem v nemocnici asi 4 dny, ale to bylo tím, jak mi to prasklo, tak jsem přišla o hodně krve a dávali mi i transfúzi a celkově to bylo za 5 minut dvanáct.

karol1807
autor
8. dub 2019

@anakolut Děkuji moc, opatrná jsem, právě jsem zbystřila, když jsem najednou měla zase silně pozitivní test i přesto, že jsem měla potrácet. Na kontrolu jdu ve středu, myslím si, že mi mudr.vezme krev, vyšetří a podle výsledku ve čtvrtek bude konat. Ale trošku vidím, že na tom asi budu podobně, jak tady píši holky. Strašně bych si teda přála, aby hcg ve středu kleslo...

karol1807
autor
8. dub 2019

@pe_tu_ss_ka A normálně jsi menstruovala? Popravdě, kdybych nenašla ten silnější test a nevolala k mudr., tak bych už na žádnou kontrolu nešla. Brala to tak, že děloha čistá, krvácím, tedy samovolný potrat, a že jsem bez omezení. Tohle byly její poslední slova, a že tedy pro jistotu vezmeme to hcg. Někdy ty postupy v nemocnicích opravdu nechápu, člověk si potom přijde jako by byl jen další kus, což je možné, že oni to tak berou. Pro člověka je vše poprvé, nové a hlavně je to taková citlivá a bolestivá záležitost.

karol1807
autor
8. dub 2019

@martaskvorova Děkuji moc za odpověď. Teď mi to tak nějak je asi jasné, že mě bude čekat to stejné, co vás tady. A bolesti jsi měla? Já třeba žádné extra bolesti nemám, když jsem krvácela tak jen jako hodně silná MS, ale že by mě třeba nesnesitelně bolelo na nějaké straně u vaječníků, to vůbec.

sudylichozrout
8. dub 2019

@karol1807 ahoja, a mas jistotu, ze v deloze uz po krvaceni nic nebylo? Neni to ani tak davno, co tu jedna konikovka psala, ze krvacela, potratila a pak se prislo na to, ze cekala dvojcata a druhe to nastesti prezilo, proto hcg stoupalo.

anakolut
8. dub 2019

Bolesti jsem měla poprvé asi tak 4 dny před tím, než to prasklo. Přičítala jsem to tomu, že je to po tom potratu, ale pro jistotu jsem jela gynekologickou pohotovost. Řekli mi, že to v pořádku. I dělali SONO. Pak to prasklo a to jsem měla takové bolesti, že jsem odešla dříve z práce a po příjezdu domů už jsem jen ležela a rvala bolesti. Když přijela záchranka, tak už jsem kolabovala a dolů mě dostali na křesle výtahem. Na nohou jsem se neudržela, to jsem hned ztrácela vědomí. Větší bolest jsem nezažila. I ty 3 porody po tom nebyly takové jako to mimoděložní.

karol1807
autor
8. dub 2019

@sudylichozrout Utz mi doktorka dělala v pátek a říkala, že děloha je čistá. V každým případě, i kdyby třeba bylo to, že bych čekala dvojčata, tak to hodnota hcg s tím, že bych měla být nějaký 9+1 je úplně mizivá a hcg je strašně nízké. Ale nevím, jaké hodnoty jsou normální, bylo to mé úplně první těhotenství.

sudylichozrout
8. dub 2019

@karol1807 Hm, tak to opravdu vypadá na mimoděložní. Tak počkej do té středy, respektive počkej, pokud se nic nebude dít. Jakmile bys měla byť jen trochu nestandardní pocit, tak uháněj do špitálu. Držím palce!

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@karol1807 no měla jsem první hodně silnou menstruaci, kdy mi bylo bolestí na omdlení, a pak to hned skončilo.. Takže jsem dělala test a vyšel pozitivní.. Jinak pak jsem byla na operaci pár dní před další menstruací..

karol1807
autor
8. dub 2019

@anakolut Toho se právě bojím, aby to nedopadlo až v takový extrém. ☹ Jenže nevím, jak tomu předejít, když to zřejmě asi nejde. Kdyby bylo na mě, tak bych k doktorce na krev naklusala už zítra, aby už ve středu bylo jasné. Ale objednala mě na středu tak snad ví, jaké by byl riziko a nechce mě hned zbytečně hnát do nemocnice.

karol1807
autor
8. dub 2019

@sudylichozrout Děkuji moc. Sice jste mě moc neuklidnily, ale tohle je prostě život a takhle to chodí. Popravdě by mě nikdy nenapadlo, jaké všechny problém s otěhotněním můžou být spojené. Ale potřebuji to už nějak vyřešit, rozseknout, protože ta nevědomost je hrozná.

sudylichozrout
8. dub 2019

@karol1807 Věřím, je to na bednu... ☹ Hlavně se tím moc netrap. Jsou věci, které neovlivníš, i kdybys tisíckrát chtěla.

martaskvorova
8. dub 2019

@karol1807 Bolesti jsem nemela. Obcas me malicko pichlo v podbrisku, ale to jsem pricitila tehotenstvi. Az v den laparo jsem zaspinila a zacalo me bolet bricho vic. Coz byl skoro 9tt 😉

karol1807
autor
8. dub 2019

@sudylichozrout Je to na úplnou bednu, když už jsem počítala s tím, že to samo prostě odešlo, smířila se s tím, že jsem potratila a teď mi to jede vše nanovo... A holky, podařilo se vám po mimoděložním normálně otěhotnět?

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@karol1807 ještě je možnost jít na odběr jako samoplátce, stojí to, myslím 200..Možná víc.. A budeš mít aspoň nějakou představu, až půjdeš k doktorce.. Držím palce, ať brzy víš na čem jsi.. To nevedeni, co se s tebou děje, je opravdu na bednu..

sudylichozrout
8. dub 2019

@karol1807 Já mimoděložní naštěstí neměla, ale kamarádka jo, tak díky jejím zkušenostem tuším. Potratila jsem v 7. týdnu (2. těhotenství), šlo o SP bez revize a otěhotněla jsem znovu za 3 měsíce. Takže 3 těhotenství během 2 let a z toho 2 holčičky.

karol1807
autor
8. dub 2019

@pe_tu_ss_ka Já předpokládám, kdyby to bylo akutní, že by mě chtěla vidět už dneska, zřejmě si chce nechat nějaký odstup, aby bylo zřejmé, jestli hcg klesá nebo mi zase stoupne. Druhá věc je ta, že první hcg mi dělala jiná laboratoř, ale to si nemyslím, že by byl tak extrémní rozdíl.

karol1807
autor
8. dub 2019

@sudylichozrout Tak to je celkem slušný na dnešní poměry ohledně těhotenství. 🙂 řekla bych, že zlatý SP, který je bez komplikací.

sudylichozrout
8. dub 2019

@karol1807 V rámci laborek je rozdíl pár jednotek, ale nikdy ne desítky či stovky. Ale pokud tě nic nebolí, klidně do té středy počkej.

karol1807
autor
8. dub 2019

@sudylichozrout Taky si myslím, že by nebyl tak velký rozdíl. Jako, že bych měla nějakou trvalou bolest, to nemůžu vůbec říct, sem tam něco, ale nic hroznýho. Co mě teda bolí snad už od vynechání MS, tak to je hrozné bolení v kříži.

anakolut
8. dub 2019

@karol180 Ano, podařilo se mi otěhotnět. Mám 3 děti. Po prvni dceři jsem ještě potratila. Každé těhotenství jsem už ale pak žila ve strachu a též i den mě pečlivě sledovala a každé těhotenství bylo automaticky bráno jako rizikové.

karol1807
autor
9. dub 2019

Holky, moc děkuji za všechny Vaše odpovědi. Já dneska raději opět zajdu k doktorce, aby mě vyšetřila a vzala krev. Budu raději, když budu mít výsledky HCG už zítra, než čekat do čvrtka, protože ta nevědomost je hrozná. Ještě sem pošlu těhotenské testy, které jsem si dělala, abych viděla, jak HCG po potratu klesá. Ještě jsem si jeden udělala včera odpoledne, abych koukla, jestli přeci jen náhodou nekleslo, což by z testu bylo patrné, ale myslím si, že neee... ten samostatný test je ze včerejšího odpoledne.