Svadobná cesta v 6. mesiaci, je to vhodné?

imkova
8. kvě 2014

Ahoj, s mojou polovickou sme nikdy neboli na spolocnej dovolenke (a ja nikdy pri mori), stavili sme vsetku nadej na svadobu cestu...aaaale, postastilo sa nam otehotniet a tak na svadobnu cestu by som isla az v siestom mesiaci....je to vhodne ist este k moru? Dokonca letecky? Velmi sa mi to nezda,ale som aj strasne sklamana, bol taky nas maly spolocny sen ist na Kretu :(

marcicek84
8. kvě 2014

@imkova - pokud pojedeš do Evropy, nemáš žádné problémy a cítíš se na to letět (kompresní punčochy s sebou, sehnat kvalitnější připojištění a zjistit u letecné společnosti, zdabudou vyžadovat lékažské potvrzení po cestě tam nebo zpět a raději jej mít s sebou),tak bych jako tabu nebrala. Lítat je nejlepší od 4 do konce 6. měsíce, kdyje těhotenstíví nejstabilnější.
Třeba mě trápily šílené nevolnosti, bolesti zad a vadí mi vyšší teploty a proto si to letos odpustím, ale kdyby mi de facto nic nebylo, tak určitě taky v tom 6. měsíci do Řecka letím...

kachnanek
8. kvě 2014

V pohodě, přesně jak píše marcicek84, pokud nemáš žádné problémy a cítíš se dobře, tak určitě jeď. Já jsem byla loni v Chorvatsku v 7. měsíci a byla to paráda 🙂 Samozřejmě se musíš víc opatrovat a neležet přes poledne na slunku, ale jinak je potřeba si to užít, dokud jste ještě ve dvou ;) Lítat se u většiny aerolinek může až do 36. tt, určitě je ale vhodné předtím zajít k doktorce a poradit se. Ať se vám dovolená vydaří!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru