Váha před ivf. Jak to bylo u vás?

luciebelohradska31
24. pro 2022

Ahoj holky předem přeji krásné vánoční svátky.
Chystám se na jaře na první ivf a chtěla bych vědět kolik jste vážili než jste podstoupily ivf. Jestli jste měli nadváhu nebo vám bylo doporučeno spíše zhubnout.
Měřín 160 cm a vážím 73 kilo.
Jak jste to měli vy?
Je mi 34 takže to už moc nechci odkládat.
Děkuji za odpověď

uzivatelkapetra
25. pro 2022

Měla jsem nadváhu, kvůli PCOS mám inzulinovou rezistenci. Před IVF jsem brala nějakou dobu metformin a díky němu jsem docela významně zhubla, vyšel mi první ET. Jestli by to vyšlo i bez toho nedokážu posoudit.
Záleží jakou máš ty dg?

merope
25. pro 2022

Já měla po všech cyklech IVF docela obezitu. Takže mírná nadváha určitě nevadí. Jen si dej pozor na Utrogestan/Progesteron, který zvyšuje chuť k jídlu. To než jsem zjistila, jsem dost nabrala. Jinak mně se zadařilo, když jsem zhubla na BMI necelých 32.

levandule_k
25. pro 2022

Mám 159 cm a asi 57-8 kg, měla jsem 53 a bylo to lepší, takže já bych se trochu pokusila dostat do kondice. Upřímně nedovedu si představit mít dalších +10kg na hoře...

ab3185
25. pro 2022

Měla jsem nad stovku. Povedlo se, v těhotenství jsem nepřibírala, nejdřív mi bylo pořád blbě, pak jsem musela držet dietu kvůli těhu cukrovce a ve finále jsem rodila s -3kily, syn měl skoro 4kila, voda, placenta.... Připadala jsem si po porodu neskutečně hubená 😁 Už je to deset let, vše jsem zdárně dohnala. Držím pěsti ať se zadaří, nečekala bych.

luciebelohradska31
autor
26. pro 2022

@uzivatelkapetra mě právě nic nenašli a to jsem vyšetření veškerá měla několikrát ale můj partner má malý počet spermatu a já mám jeden vejcovod snažíme se už 14 měsíců

drep
26. pro 2022

Já vím, že to nebude populární odpověď, ale tuková je endokrinně aktivní a blokuje ovulaci. Takže ano, nadváha, neřkuli obezita otěhotnění blokuje.