Velmi nízké ovariální rezervy, máte zkušenost?

tere_
12. led 2015

Ahoj holky je mi 33 let. S manželem se snažíme cca třičtvrtě roku o dítě. Za tu dobu jsem prodělala dvě biochemická těhotenství, jedno po IUI, protože zhruba tři poslední měsíce docházíme i do centra asistované reprodukce. Tady mi zjistili velmi nízké ovarialni rezervy 0,3...Je tu někdo s podobně nízkým číslem? To nizke čislo mi opravdu nahani strach. Manžel má nadprůměrný spermiogram. Trápí mě ale i ta biochemická těhotenství-mám pocit, že budu mít problém těhotenství udržet. Utrogestan bohužel nepomohl...I doktoři mi tvrdi, že ta biochemka nejsou nahoda, ale ostatni vysetreni jsou zatim ok. Na genetiku čekáme. Míte někdo podobné zkušenosti? Děkuji.

mery41
13. únor 2015

@tere_ já jsem v srpnu navštívila car,kde mi bylo zjištěno AMH 0,24,což mám nižší ,než ty,Ale zase mám více let.Všechna vyšetření jsem měla taky ok, V říjnu jsem podstoupila IVF a hned na poprvé otěhotněla,ale v 13 týdnu přestalo tlouct srdíčko.
Tak jsem nás objednala na genetiku a vše je u obou taky ok. ted mi končí šestinedělí a chci tentokrát zatím zkusit IUI,zda se zadaří.

kikina9
13. únor 2015

Ahoj, mě v 34 letech zjistili AMH 0,18. Doktor mi tehdy řekl, že má šance otěhotnět je velmi nízká, a to i pomocí IVF. Byl to pro mě šok, protože jsme v té době měli tříletou holčičku, se kterou jsem otěhotněla téměř hned. Doktor se mě snažil přesvědčit, že nejlepší volbou pro mě bude použít darovaná vajíčka, což jsem si neuměla představit. Nakonec jsem se rozhodla bojovat se svýma. První jsme zkusili IUI, které nevyšlo. Navíc manžel neměl moc dobrý spermiogram, tak jsme se rozhodli jít do IVF. Napoprvé to dopadlo hodně špatně, po stimulaci jsem měla jenom jedno vajíčko, které bylo špatné, takže ani nedošlo k transféru. Zkusili jsme to asi za 9 měsíců podruhé, kdy jsem měla po stimulaci 2 vajíčka, k transféru bylo nakonec vhodné jedno. Podařilo se mi otěhotnět, bohužel v 9.týdnu přestalo tlouct srdíčko. Tak jsem to obrečela a přemýšlela, jak dál. Už jsem začala uvažovat nad těma darovanýma vajíčkama, protože miminko jsem moc chtěla. Hodně jsem toho pročetla na netu, a jeden pan doktor v případě nízké ovariální rezervy doporučovat minimální stimulaci. Tuto stimulaci si sice hradíte sama, pojišťovny na ni nepřispívají, ale nevyjde tak draho jako klasická stimulace. My jsme za ni celkem platili 13000,-. Tak jsem se rozhodla, že zkusim ještě toto, a pokud to nevyjde, tak půjdu do těch darovaných vajíček. Při stimulaci bylo zase jenom jedno vajíčko, ale nakonec se podařilo, a dnes mám doma dvouletého rošťáka.
V té době jsem si dopisovala s jednou holčinou, a ta měla ještě nižší AMH, než já, a taky se jí podařilo otěhotnět pomocí minimální stimulace. A asi za rok šla do toho znovu, nevyšlo to sice na první pokus, ale podařilo se jí s tímto problémeme otěhotnět ještě podruhé🙂
Takže nevěš hlavu, pokud budeš bojovat, tak věřím, že se miminka dočkáš. Moc držím palce🙂

tere_
autor
15. únor 2015

Mile holky, dekuju za povzbuzeni. To AHM je velke tema. Tolik holek nevi, že ho ma nizke, myslim, že by bylo fajn kdyby gynekolove od urciteho veku o tomto informovali a ptali se zda (klidne za sve) si to clovek nechce nechat zjistit. Ja cvicim jogu, akupunktura, kontryhel...Tento mesic prirozeně...V breznu jsem objednana na IVF-Pronatal v Praze.
Koukam obe mate děti a ty kikina9 cekas treti? TO JE NAADHERA!!!!

zuhra
23. dub 2015

@kikina9 Dekuji moc za tvoji zprávu. Mam amh 0,07, doporučena minimalka . Říkala jsem si, co je to za blbost, kdyz je šance tak malá i u ivf... Takze díky za uklidnění, ze se to tak děla;)

copy
28. dub 2015

ahoj,děvčata.Už jsem pár příspěvků psala,takže píši znovu.Já měla v r.2011(bylo mi 36 let) AMH 0,01.Bylo mi doporučeno dárc.vajíčko,nicméně jsem chtěla zkusit IVF s vlastními.Jedna stimulace a 0 vajíček.Tak jsme chtěli zkusit ještě jedno IVF a já byla těhu přirozeně a za necelé dva roky opět těhu přirozeně,aniž bychom to čekali.Takže asi tak,držím všem pěsti a at jsou dětičky zdravé.
PS.jo a myslím,že ta min.dávka hormonů je lepší,protože lepší jedno kvalitní vajíčko,než 10 nekvalitních

zuhra
28. dub 2015

@copy děkujeme. Ja jdu příští mesic do minimalky, na ivf to pry se mnou nema význam;)

trefulka
16. čer 2015

@zuhra Ahoj, jen pro info - do jakého CAR a k doktorovi docházíte?