Zánět vejcovodu, vaše zkušenosti

betnika
14. bře 2019

Ahoj holky, minulý týden mi byl zjištěn zánět vejcovodu na pravé straně, v noci mě chytla hrozná bolest. Jela jsem na pohotovost a tam mi doktorka řekla, že je ten pravý vejcovod neprůchodný a že nebudu moct mít nikdy přirozeně děti a pokud bych šla na IVF, tak to bude zázrak ☹. A že si mám zajít ke své doktorce a ta mi dá antibiotika, pokud je to nový nález a pokud ne, tak at to neřeším. Šla jsem tedy ke své doktorce a sestra i doktorka kroutily hlavou, že co mi to ta doktorka řekla. Dostala jsem antibiotika a moje doktorka mi řekla, že to není nějaký extra velký zánět, ale že zvětšil vejcovod a že ho ucpal tím zánětem a poslala mě k doktorovi do nemocnice na konzultaci. Tam mi doktor řekl, že levý vaječník je úplně v pohodě a pravý tam má tedy zánět, ale že na operaci to zatím není, že se uvidí co antibiotika, ale že si myslí, že by mohla zabrat a pokud ne, tak bych šla na laparoskopii a tam bud vejcovod vyčistili nebo by ho vzali, ale že mě to nebude nějak omezovat v otěhotnění, takže nechápe, proč doktorka dělala takové závěry a ještě mi řekl, že ten zánět je tam delší dobu, ale nešel vidět, tak proto jsem měla i nepravidelný cyklus, ale že když se snažíme zhruba půl roku a ne nějak extra, tak že mi nemůže doktorka říct, že přirozeně neotěhotním. Zítra jdu tedy na kontrolu a jsem z toho nervozní, nic mě nebolí, cítím se fajn, neměla jsem vůbec horečky, bolesti - kromě té jedné v noci a to se mě i doktoři ptali a brali mě přednostně, že prý to musí bolet a jak se cítím 😀. Proto bych se chtěla zeptat těch, které zánět prodělaly, jak jste se cítily měly jste velké bolesti? Zabrala antibiotika a nebo jste musely na laparoskopii? Krvácely jste po zákroku moc? Za jak dlouho jste šly domů? A měly jste pak problém s otěhotněním? Moc děkuji všem za každou recenzi a názor, jsem z toho nervozní a omlouvám se za tolik otázek a delší příspěvek, ale snad to chápete 🙂.

malinkaelinka
14. bře 2019

Ségra měla zánět v létě, ale v mnohem větším rozsahu - při operaci se zjistilo, že má zanícený i slepák a z něj to asi přeskočilo na vejcovody a vaječníky... hrozili jí, že přijde o oba vaječníky i vejcovody, jela na sál s tím, že se asi probudí vybraná. Když jí otevřely (ale ne laparoskopicky, rozřízli celé břicho, ale tam to bylo dáno dávnou operací a starou jizvou, která stejně potřebovala opravit), tak se zjistilo, že ten stav není tak hrozný, vzali jí slepák a vejcovod, co byl opravdu nezachránitelný. Po operaci se dalo všechno rychle do pořádku, brzy jí naskočil pravidelný cyklus, nic na sobě nepociťuje. Co se týče otěhotnění, mám o 50 procent menší šanci, ten vejcovod prostě chybí. Ale ségru tohle zatím vůbec netrápí, takže je v pohodě. Ale ona ten zánět měla opravdu velký, měla šílené bolesti i horečky... takže strašný průběh, dobrý konec.

anakolut
14. bře 2019

Měla jsem v 16 zánět vaječníku. Zabrala až 2. Antibiotika. Problém s otěhotněním jsem měla. První těhotenství jsem měla mimoděložní a o ten vejcovod jsem přišla. Nicméně přes všechny problémy mám nakonec 3 děti a všechny že spontánního těhotenství. Neboj se, budeš v pořádku a děti budeš mít v pohodě. Doktorka byla neskutečná krava. Na její přístup by sis měla stěžovat.