Otoky obličeje v těhot. signalizují blížící se porod?

jmalko
23. lis 2008

Ahojky, chtěla bych se zeptat (především vás zkušených) 😀 zda můžou otoky obličeje signalizovat blížící se porod a za jak dlouho ho mám asi tak čekat? Dnes jsem se ráno zhrozila v zrcadle - mám nateklý obličej a týden do termínu. Jinak mám kapku nateklé nohy, ale nic závratného a je mi strašné horko (musím podotknout, že mám spíš problémy s nízkým tlakem), jinak jsem v poho. Žádní poslíčci se nehlásí. Do termínu mi zbývá týden, ale raději bych to měla už za sebou. Předem vám všem děkuji za odpovědi. 🙂

mamina
24. lis 2008

Kočko,radši zavolej doktorovi.Pokud máš bílkovinu v moči,jsi oteklá a máš vyšší tlak(může se zvednout ze dne na den),mohla by to být eklampsie,pak byste byli i s mimi ohrožení.Takže radši mu zavolej nebo tam hned dojdi(klidně i do porodnice,kterou máš vyhlídnutou),ať ti změří tlak a zkontroluje tě.Jen tak pro jistotu.
Když si tě tam i nechá na pozorování,tak aspoň budeš v klidu a až se porod rozběhne(pokud ho hned nevyvolaj),tak manžela k porodu zavolaj(jestli chce jít).Je toho strašně málo,co o Tobě vím,takže moje informace je jen hodně a hodně všeobecná,ale ve 40.týdnu těhotenství stejně není na co čekat.Mimčo už je plně vyvinuté,už jen kyne.Takže jestli bude mít o pár gramů víc nebo míň,na tom nesejde.Hlavně,aby jste byli oba v pořádku.Hodně štěstí a upaluj k telefonu a balit(preventivně)tašku. 😉

anngie
24. lis 2008

souhlas s maminou, teda když se podívám kdy jsi to psala a tak doufám že ted už rodíš 😀 napiš jak to dopadlo 🙂

hlavinka
25. lis 2008

Otoky ale nutne nemusi znamenat vysoky tlak a pripadnou preeklampsii.
Mne se zacaly delat velke otoky pouze na jedne strane tela a k tomu mne pobolivala prava ledvina a slo o mestnani moci - deloha tlacila na mocove cesty a moc z ledviny nemohla odtekat.
Po zavedeni specialni hadicky mezi ledvinu a mocak to polevilo.

Nicmene asi tyden potom, ackoliv vsechny testy jsou v pohode, se mi zase otoky vratily. Ted mam otoky porad a hlavne na dolnich koncetinach, tlak nizky, bilkovinu nemam. Myslim, ze otoky proste k tehu patri. Ale samozrejme by se tlak a bilkovina merit mela, prece jen pro jistotu.

jmalko
autor
26. lis 2008

Tak se hlásím bohužel opět z domova a na porod to zatím nevypadá.Dneska jsem byla u Dr. říkala jsem mu o tom a on konstatoval, že zvýšenou bílkovinu nemám a otoky jsou prý v tomto stádiu těhu normální. Co se týče horkosti, tak prý máme v bříšku dobrého kotelníka, který nám pěkně zatápí 🙂 Když se to nerozběhne do neděle (tj. do termínu), tak mám v pondělí nastoupit do nemocnice. ☹ Měřil mi ozvy - ty jsou prý dobrý, ale kontrakce "mrcha" ani jedna. Už nevím co dělat, jak to urychlit? I kdybych skákala po schodech tak to nepomůže. Včera jsme byli s manžílkem na důkladné procházce (5 km) a stále nic 😠 😢

kopcik
26. lis 2008

jmalko: já byla tak nateklá, že jsem měla hodinky na těsno, do botů se po odpoledni nevlezla... prstýnky jsem celý půlrok nenosila. ale otoky pak zůstaly v nemocnici 😉 do týdne se ta voda nějak z tebe vypaří 🙂
jinak nám doktorka doporučovala sex, protože ve spermatu je ta samá složka, jako je v tabletkách na vyvolávání porodu, takže je to přecijen příjemnější než když ti zavádějí tu tabletku.
ale pomáhá to jak komu, mi nepomohl ani sex, ani jedna tableta. až ta druhá 😒
tak hodně štěstí a lehký porod 😉

jmalko
autor
26. lis 2008

kopcik: To já Bohu dík tolik nateklá nejsem a sex??? 😀 to nám bohužel taky nepomáhá 😠 ☹ 😀 Jak jsem psala výše, prostě asi v bříšku nosím paličáka (nebo paličačku?), který až se rozhodne, že půjde ven tak půjde, ale dokud se nerozhodne, tak s ním nikdo nehne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru