Máte mokasíny pro vaše děti? Šili jste si je samy?

lu777
30. zář 2008

ahoj

chtela jsem se zeptat na zkusenost s mokasiny z jelenicove kuze.. pry jsou idealni na zacatek chozeni a pro prvni rok dva... doma i na ven, pry podporuji vyvoj klenby a jsou mnohem vhodnejsi nez kotnickove boty...

zatim jsem nasla jen odkaz jak si je usit sama
http://www.luciecapkova.navratil.cz/mok_mokas.html

nevim jestli se na to odvazim, nejsem nejaky rukodelny typ...

sila jste si je nektera sama? bylo to pracne, jak dlouho vam to trvalo? nebo daji se nekde objednat? nebo me napada jestli je tu nejaka sikovna duse, ktera by je za poplatek usila, abych se s tim treba zbytecne netrapila?

a vubec jake jsou vase zkusenosti s takovymi mokasinky, za jakeho pocasi se v nich da jit ven? jak jsou odolne, jaka je podrazka apod.?

diky moc za jakekoli info 🙂

konidana
10. led 2014

Ahoj, tak já jsem ten blázen, co si mokasíny pro dítě (podle nějakého indiánského návodu) zkusil ušít. Ovšem pouze jedny pro první dítě:D. Bylo to dcerky jediné obutí do chladnějšího počasí v létě než se naučila chodit. Prostě od května do září jiné boty neměla.V srpnu bylo teplo a v září už jí byly malé, tak chodila bosa . účel splnily na jedničku, ale bylo to pro mne docela pracné. Myslím že mi to trvalo nejmíň týden, možná i mnohem dýl než jsem je po kouskách sestehovala. Jinak se dají koupit takové ty kožené capáčky -stojí cca od 300 do 1000Kč. Když to jsou mokasíny, tak by "podrážka" měla být z tenké měkké kůže stejně jako zbytek "boty". Odolné jsou tak, že pokud je máte i na ven, tak vydrží akorát než z nich děcko vyroste nebo něž se naučí chodit tzn. max. pár měsíců.

konidana
10. led 2014

@lu777 Tak koukám že jsem tvůj příspevek našla s křížkem po funuse:D taky jsem to řešila skoro před šesti lety:D Jak si to nakonec vyřešila?

lu777
autor
10. led 2014

@konidana 😀 😀 byla jsem tehdy na kurzu u té paní a ušila jsem je tam 🙂 Matýsek je hodně nosil, bylo to super, určitě to padlo mnohem líp než ty kožené capáčky co se prodávají... trvalo mi to tak půlden je ušít