Nové nebo obnošené boty pro dítě?

ajja87
6. říj 2017

Ahoj,prosim poraďte, koupili jste dítěti,co začíná chodit, nové boty nebo jste dali obnošené? Děkuji.

karakalka
6. říj 2017

Obnošené, ale kvalitní značku, nekupovala jsem nové.

olusenka
6. říj 2017

nové, oběma.

ditevbyte
6. říj 2017

nové

gnozka
6. říj 2017

Kupuji nove . Oblečeni mi nedělá problem koupit z druhe ruky ale boty ne . Kazde dite ma jiny doslap a nekteré deti prave kdyz začínají chodit nemaji stabilní klenbu a pak jsou boty vyslaple podle toho, takže to muze mít vliv na nohu . Takže za me radsi nove . Chapu ze to neni levná zalezitost ale beru to tak ze radsi ušetřím na oblečeni a na mlskach a koupím poradne boty .

rebe
7. říj 2017

Nové. Později i mírně nošené, ale jenom v případě barefootových bot. U klasických bot je podrážka vyšlapaná podle cizí nohy a tvému dítěti ji může dost poškodit.

mia255
7. říj 2017

Určitě nové, to je to nejlepší co pro nohu dítěte můžeš udělat. Některé děti na začátku smajdaji, mají valgozni kotníky atp. No a pak je bota vyslapla nedej bože do boku, a dítě ti bude chodit úplně stejně špatně jak dítě před ním... Až bude starší tak klidně i mírně použité ale jak už tu bylo zmíněno, nejlépe barefoot botky, ty se tolik neproslapnou...

milacicka
7. říj 2017

Já koupila dítěti použité boty ale protože je nosilo také ještě nechodici dítě tak jsou opravdu jako nové. Jinak když pořizují boty tak do města kupují nové a na hřiště a litacku použité. Je mě lito kdyby moje dítě zničilo na 2X boty za 600,-

mia255
7. říj 2017

@milacicka no, kvalitní boty se na dvakrát nezničí 🙂 my třeba kupujeme pro dvouletou opravdu kvalitní boty a má je jak na litacku tak do města a stále vypadají jak nové, jen samozřejmě vrchní kůže už není úplně top-barva 🙂 a to je nosila na jaře a i teď na podzim ;)

luckapol
7. říj 2017

Nové.

gnozka
7. říj 2017

Také kupuji jedny boty . Na lítani i do města . Kvalitni boty se prave jen tak nezničí . V lete mela akorat jedny na Písek jakoby navíc , nove kvalitni ale treba Befado stoji kolem 250,- což neni takova položka .

terry1512
7. říj 2017

Pro děti vždy nové. Jak už psaly holky výš, vyšlápnuté po někom tvému fotku jen ublíží.
A kvalitní bota se nezničí. Dcera má teď nové do města,i školky a stačí je otřít vlhkým hadříkem a jsou jak nové.

majvik
7. říj 2017

ráda bych kupovala nové barefooty, ale bohužel dva až tři tisíce každé cca tři měsíc, to celé X 2 děti, to bohužel z výplaty 10000,- neutáhnu. Takže jednou za dlooouhý čas koupím nové, jinak jedeme to jistí bazar...

petrinda
7. říj 2017

Nesouhlasím, že kvalitní boty se jen tak nezničí. Syn měl na jaře Primigi, celoroční, málem za 1500,- a po pár týdnech na odrážedle totálně obroušené špičky, takže na vyhození. Boty kupuji nové, ale na písek/odrážedlo bazarové - ale lepší značku, která vím, že mu sedí.

alboo
7. říj 2017

zatím vždy nové. jedeme v BF. ale chápu že na to každý nemá. podzim nás stal pro 1 dítě cca 6tis ( nízké boty, celoroční, holiny a 2x capky).
BF bych nebala koupit v bazarove. já prodávám po dceři často a některé nosene minimálně a půlku ceny

nafuka
7. říj 2017

zatím vždy nové, ale koukám i po nošených.

mia255
7. říj 2017

@petrinda jenže vysoká cena nerovná se kvalitní .... Kvalitní seženete i levnější... Každopádně my máme boty na podzim taktéž za 1600 - barefoot boty a na odrazedle je jen tak neodrovna. A teda k méně kvalitním bitkám máme takovou tu krytku na špičky...

terry1512
7. říj 2017

@petrinda na odrážedlo jsou dobře krytky na špičky.
A teda nemyslím si že odřené špičky,znamenají že boty jsou na vyhození. 😉

jitka0a
7. říj 2017

@ajja87 Rozhodně nové, ty první krůčky jsou podle mě důležité. Kamarádky mi sice donesly spoustu botiček, ale nikdy jsem je dětem neobula, Nohy je budou nosit celý život, tak proč jim je kazit hned na startu. 🙂. Proti oblečení z druhé ruky nic nemám, ale botky vždy nové a taky kvalitní 🙂

luciebx
7. říj 2017

Malymu je 7 a má vždy nové boty. Oblečení neřeším ale chodidla jsou důležitá

nafuka
7. říj 2017

já mám po dceři troje botky, nezničené, nesešlapané. To je mám vyhodit nebo co. DD stepky stály přes 800.-

bayt
7. říj 2017

@ajja87 Jsou věci, které bych z druhé ruky nikdy nekoupila, boty, spodní prádlo a matrace je jedna z těch věcí. Z hygienických důvodů a taky ten materiál přece jen sejde, slehne, není to pak taková opora pro tělo.

ajja87
autor
7. říj 2017

Děkuji za rady, právě s manželem teď řešíme,výměnou názorů, jestli nové nebo nošené.Ja jsem pro nové,ale jelikož téměř všechno oblečení (nošené) máme od jeho příbuzných a teď nám byly nabídnuty i boty,tak on s nosenymi nemá problém.Vim, že jeho příbuzná to při prvním dítěti hrozně řešila, že jedině nové,a teď mi tvrdí, že nošené nevadí, že nám je klidně dá.Vim, že jsou kvalitní,ale přesto mám pocit, že to pro tvarování nožky není dobré, hlavně když vidím,jak její dcerka našlapuje strašně na špičky.A přeci jen už by byly po dvou až třech dětech.

ajja87
autor
7. říj 2017

Jistě je tu i finanční stranka,ale kvalitní za rozumnou cenu si můžeme dovolit.Muzete mi poradit i značku prosím?

nafuka
7. říj 2017

@ajja87 tak to bych šla radši nekompromisně do nových.

petrinda
7. říj 2017

@terry1512
@mia255
No zrovna Primigi jsou opravdu kvalitní italské boty. Objevila jsem je proto že jsou širší a synovi krásně seděj noze. Nevím jak na tom odrážadle jezdil, ale špičky nejsou jen odřené...celá ta guma na špičkách je sedřená až po tu kůži pod ní a ta je taky již načnutá. Ostatní boty téhle značky (nebyl ježděné🙂 jsou stále v pěkném stavu. Pro dceru pak zkusím ty chrániče špiček.

milkywei
7. říj 2017

@nafuka kupuji Essi nebo Protetiku, i na rehabilitaci mi doktorka řekla, že jsou v pořádku. Cena kolem 1000,-

milkywei
7. říj 2017

@nafuka
Pardon chtěla jsem označit autorku

konik_mischel
7. říj 2017

ahoj, rozhodně nové, oblečení je mi jedno, zda koupím v pepcu na 35 kč nebo po někom, ale botky rozhodně nové, děcko si má nohu modelovat podle sebe, ne podle toho, jak má už po někom vyšlapané boty. Na spoustě věcech se dá ušetřit, ale na botech to z mého pohledu rozhodně není. Budu kupovat Santé - značka, která je klasicky nabízena v lékárnách a nejsou tak drahé.

nafuka
7. říj 2017

první boty kdy dcerka začla chodit byly Froddo Prewalkers za 800,-, teď má DD stepky řady 015 mají pevný opatek ale jsou ohebné.Na bazárku mám od nich kožené sandálky.

syrinxka
7. říj 2017

Jedině nové, kupuji jedny boty jak do města tak na písek, u nás zatím vítězí značka Pegres. Měla jsem strach, že si je na písku zničí ale drží a vypadají pořád dobře. Časem pokud by si je na písku opravdu ničila, víc řádila apd. tak bych koupila ještě jedny levnější obyčejnější třeba v Deichmanu,CCC apd. ale určitě zase nové. Nechci aby měla dcerka vytvarovanou nožičku podle cizí nohy, každý z nás si časem vyšmatlá boty podle sebe nejinak tomu bude i u dětí. A sázet na to, že vám někdo řekne že ty boty nosilo jejich dítě jen chvíli nebo že vypadají na první pohled dobře, to je pro mě velký risk, do kterého bych nešla. Zdraví nožiček mojí dcerky je na prvním místě.