Žirafkové boty v Brně. Kde je seženu?

slavicky
5. zář 2011

Ahoj maminky, nevíte kde se v Brně dají koupit žirafkové boty? Budem kupovat první botky a potřebujeme aby nám tam i poradili :o)

ninouche
5. zář 2011

Slyšela jsem o dobré dětské obuvi na Pekařské, ale sama se tam taky teprve chystám, tak to mám jen informaci z druhé ruky. Ale prý jsou v obraze a poradí.

hribek
5. zář 2011

Je tu spec.obchod, je na nám.28.října, zhruba naproti parku jak je tř.kap.jaroše http://www.zirafka.com/

pavla140
24. kvě 2017

Já jsem byla včera koupit první botičky pro dceru v Berušce v Brně Slatině. Je to nově otevřený obchod blízko zastávky Přemyslovo náměstí. Výběr dobrý, většina botiček s žirafkou a ceny mnohem lepší než v centru Brna, kam jsme dřív jezdili. Ještě tam paní má dětský bazárek, nějaké oblečení, ale to mě nezajímalo, sháněla jsem boty. Mají tam boty do 40, syn má 37, všude mívají jen do 35. Tak jsem ráda, že tam na něj seženu boty.

kajalka
24. kvě 2017

Naprostá většina žirafkových bot je pro vyvíjející se nožku naprosto nevhodná, až škodlivá. Kopýtka.

pavla140
24. kvě 2017

@kajalka
Tak proč teda máme ČOKA, která botičky kontroluje a dává atest žirafka? Za komunistů se vyráběly pouze kvalitní boty, splňující dnešní žirafku. Levné boty z tržnice vašim dětem zničí nohy. Já kupuji kvalitní se žirafkou, nebudu mým dětem ničit nohy asijským šmejdem.

kajalka
24. kvě 2017

@pavla140 Je to atest na nezávadnost materiálů, nikoliv na prospěšnost obuvi. Ano, vyráběly se "kvalitní" boty, proto má teď takřka každý zničené nohy..

pavla140
25. kvě 2017

@kajalka
Oni zkoumají i tvar boty - kulatá špička, pevný opatek, podrážka tlumící nárazy a zároveň pružná, nejen jestli barvená kůže je barvená jedovatou barvou. Pro sebe jsem si párkrát koupila boty na tržnici a v supermarketu. Hrůza, do 2 měsíců byly boty zničené a byly od začátku nepohodlné na chození. Už nikdy, ani zadarmo a dětem ani náhodou. Koupím si kvalitní boty za 1500 a mám je spoustu let, třeba zimní boty jsem měla 9 let, sportovní a jiné 5 let. Kupuji sobě Fare, Rieker, Prestige, dětem Fare, Pegres, Jonap, Befado, Prestige.
Jaké boty kupujete Vy?

kajalka
25. kvě 2017

@pavla140 Zrovna z výše jmenovaných značek, co jsem měla v ruce byly vypolstrovaný kopyta. Dětem jsem teď koupila z aliexpresu, po dvou sezónách boty schovám pro mladšího, jsou jen zašpiněné. Protože už velikostně na staršího končí, budu boty šít doma.

lucyp13
25. kvě 2017

@pavla140 to jsou presne ty tvrda kopýtka,zkuste si v nich lezt,skakat,plazit (kotnikove boty) a uvidíte jak se Dítě citi..nikdo nemluvi o nekvalitních botách z tržnice ale o mekkych,podajnych botách s mistem pro prsty. Pro vyber prvních bot bych nejdriv koukla na obuvi barefoot.

lucyp13
25. kvě 2017

@slavicky
https://www.bosonozka.cz/ zkuste například tento obchod,poradi vam jistě skvele

pavla140
29. kvě 2017

@kajalka
Boty šít doma? Kvalitní boty doma neušijete, max. nějaké hadrové ponožkopapuče. Na to by jste potřebovala mít drahé stroje a vzdělání.
Bez kvalitní podrážky tlumící nárazy budou brzy opotřebované klouby a artroza. Jedině, že jíte makrobioticky, pak nedochází k řídnutí kostí a můžete běhat bosky i maratony po betonu bez újmy.
Mladšímu dítěti bych boty po starším nedala, kupuji nové. Sobě bych taky nekoupila po někom sešmajdané boty.

pavla140
29. kvě 2017

@lucyp13
První boty na doma jsem pro své děti kupovala od Pegresu kožené botičky s koženou podrážkou, jsou s autíčkem nebo beruškou. Právě většina barefootových bot nemá dostatečný prostor pro prsty a další věci, co má kvalitní bota mít. Mé děti běhají bosky v zahradě po trávě, písku, doma po koberci - na to jim nebudu kupovat jakési boty neboty. Na chození po tvrdém - beton, asfalt, doma lino, plovoučka, dlažba mají kvalitní boty s kvalitní podrážkou tlumící nárazy chránící klouby.

kajalka
29. kvě 2017

@pavla140 Měla jsem rozepsanou odpověď, ale ne, nebudu se obhajovat. Věřím přírodě, že nohu a celé tělo stvořila k dokonalosti, s botou na noze jsme se nenarodili. Toť vše.

anaema
29. kvě 2017

@pavla140 Jak jste přišla na to, že barefoot obuv nemá dostatek místa pro nohy? Pro prsty atd.? Viděla jste někdy takové boty? Nebo tu jen mystifikujete? Syn nosí právě bf, zirafkove boty jsem opustila, z noh do o má najednou do x plus špatné kotníky, které musí posílit. Zirafkove boty už nechci. Certifikát k ničemu u nich. U bf obuvi vždy řeším velikost nohy komplexně. Délku, šířku, výšku nartu, mohutnost paty i tvar chodidla. Vetsina zirafkovych bot tohle neřeší a prodavačky to v obchodě rády přehlížejí. Pokud někdo nechce vyloženě barefoot, jsou i tzv. boty kompromisní. Mají třeba jen pevnou patu a zbytek krásně ohebny nebo jsou prostě měkčí než zirafkove a méně ohebne než bf. Sama jsem taky začala nosit bf obuv a je to paráda. Musí se člověk ale naučit jinak chodit. A nebavim se zde o botách z tržnice od Vietnamce. Aby bylo jasno. 😉

pavla140
30. kvě 2017

@anaema
Třeba Julius Pataky nosí bf boty, většinou chodí bosky, bosky běhá i maratony. Od něj a jeho ženy vím, že je velmi těžké najít kvalitní fb boty. Já jsem tyto boty měla v rukách a neoslovily mě.
To v bf botách chodíte po betonu, asfaltu, střepech, hřebících a kdovíčems co se válí na chodníku? A po trávě, mechu, písku taky?
My po trávě, mechu, písku na naší velké zahradě běháme bosky a po tvrdém povrchu nosíme boty. A spadlou klenbu máme všichni, zdědili jsme po babi, už v porodnici nám to řekli, máme ortopedické vložky na míru dělané + cvičení a lepší se to.

kajalka
30. kvě 2017

@pavla140 Plochonoží není dědičné, jen dispozice k rozvolnění vaziva.

pavla140
30. kvě 2017

@kajalka
Já a mé děti jsme se s propadlou klenbou už narodili, máme to po babičce. Příroda nestvořila beton, asfalt, střepy na chodníku, proti tomu se musíme chránit nebo žít v panenské přírodě a běhat bosky.

pavla140
30. kvě 2017

@kajalka
Tak proč už v porodnici řekli, že mají problém s nohama když začli chodit až za rok? Kromě odborných doktorů si vady nikdo nevšimne, žádné O nebo X, žádné šmatlání, chodí hezky.

kajalka
30. kvě 2017

@pavla140 Pokud děti nemají vrozenou vadu, rodí se se zdravýma a na pohled plochýma nohama. Říct, že někdo bude mít plochý nohy je takřka sázka na jistotu při dnešním stylu obouvání.

anaema
31. kvě 2017

@pavla140 jste tak roztomile neoblomna, já bohužel taky. Musím souhlasit, že i výběr odpovídající bf obuvi je náročný a nelze koupit první boty, na které člověk narazí, ale to je stejné jako s těmi běžnými botami. Malinko nevím, čemu říkáte kvalitní bf boty, zatím jsem viděla mnoho velice zajímavých a povedených. A s těmi povrchy. Do města chodím taky v bf. Netravim tam hodiny. Nejraději stridam chuzi po obrubnicich s pruhy pro nevidomé a třeba mřížky kanálů, aby ten terén trochu nabyl, jako většina lidí bych se strepum a hrebikum (viz vaše problematizovani města) vyhla a nezáleží na obutí, i bf něco vydrží. Na zahradě chodím bos. V lese a v přírodě v bf. Dokonce i na kole. Nemám tak ochozenou nohu jako jiní lidé, takže volím komfort bf, když chodím po skalách, stromech, kamenech, větvích, přes bodlaky, malini a ostruzini nebo jen prostě lesní cestou, nechci se ochudit o ten pocit, že mohu nohu v bote různě ohybat a masirovat. Skvělou zkušenost mám i ze sněhu. Mohu jen doporučit. Mám též dedicny sklon k varixum, na tohle je tenhle typ obuvi, dle mých zkušeností, bezva. V běžných botech mne tlačil nárt nebo i nad kotnikem, a pak noha otekala a bolela, v bf se mi zatím nestalo, že by to bylo až takhle s bolestí. Bf bych zkrátka nezatracovala.

jipe
31. kvě 2017

@slavicky Raději Neobuto nebo pak Botičkárna, žirafka nic nevypovídá o kvalitě boty. Doporučuji obkreslit nožku, vystřihnout papír a zkusit nacpat do vybrané botičky, jestli se tam vleze. Žirafkové boty mají sice vyhovující materiály, ale obvykle úzkou špičku a bota utlačuje prsty + tvrdá a neohebná podrážka. Pro dítě je pak taková pevná kotníková bota jako lyžáky nebo kanady. Zkuste si hrát v kanadách na písku, lézt na skluzavku,.. Já na léto jako první botky dávala jen kožené capáčky, na hřiště jsme dojeli s kočárem a na písku nebo na trávě jsem nechtěla omezovat nožky, na sídliště ale zas nevěřím trávě tolik, abych ho nechala bosky. Ted máme celoročky jonap - kompromis a sandálky nike sunray protect. Malý má hodně úzkou nohu, takže většina klasických barefoot je mu široká. Tikki mají pěkné sandálky pro prtata nebo frodo prewalkers
@pavla140 kulatá špička je špatně, málokdo má nejdelší prst prostředníček, tomu by odpovídal totiž vrchol špičky, obvykle se ta špička navíc zakulacuje brzy a utlačuje palec. Já nosila ty komunistické boty a mám super valgozní kotníky a zdeformované palce. Pokud člověk nemá (a dítě - začínající chodec nemá) špatný styl chůze a nedupe na patu, tak by měla noha sama i s 5 mm podrážkou beton odpružit. Navíc kolik toho dítě ujde po super rovném betonu - prtous chodí ve městě po obrubníkách, trávě, dlaždicích pro slepce, kamínkách. Sama chodím teda v běžné konfekci - zejména kvůli financím, ale malému nechci zničit nohy v tvrdé botě, která mu bude utlačovat prsty. Bosky je jen doma a na zahradě u babičky, ve městě se bojím. Mimochodem, myslím, že i tenká gumová podrážka ochrání před střepem, hřebík ti projede i žirafkovou botou

jipe
31. kvě 2017
jipe
31. kvě 2017

@pavla140 no to by mě zajímalo, jak vám v porodnici diagnostikovali propadlou klenbu . rentgen, magnetická rezonance,..??? Děti totiž do 2 - 3 let mají pod klenbou tukový polštář, takže noha je fakticky plochá, polštářek zmizí, jak se noha vyvíjí, pracuje a posiluje. Klenba se pak může vlivem různých faktorů bortit a pak se bud podepře vložkou, která ji bude podpírat na věky věků nebo se bude noha posilovat, aby ty svaly a vazy klenbu správně držely

Každopádně i u tebou uvedených značek se kvalita bot zlepšuje, Fare i Jonap už mají i vhodné tzv.kompromisní modely, nově Beda obuv má vyhovující plátěnky, Rieker má taky některé modely s širokou špičkou

koncita
31. kvě 2017

@jipe hodíš odkazy na uvedené konkrétní botky? To by mě zajímalo...Fare (u těch pořád žiju v domnění tvrdá, těžká, neohebná kopyta), Jonap, i ten Beda...díky

jipe
31. kvě 2017

@koncita http://www.outdoorkids.cz/?1593,celorocni-boty-...
http://www.beda-boty.cz/e-shop/beda-barefoot
https://www.fare.cz/detska-obuv-2151105.htm

v ruce jsem měla jen ty jonapky, ale v recenzích na FB prošly i ty další jako kompromis, barefoot to není, ale dá se asi, pokud to vyhovuje tvaru chodidla a odstraní se tvarovaná stélka.

Já myslím, že výrobci začínájí pomalu reagovat na poptávku

koncita
31. kvě 2017

@jipe díky, zrovna tyto Fare teda znám, tyhle jsou opravdu jediné, které jsou měkké, lehké a ohebné. Ty Jonapky se mi líbí. Já obecně nepreferuju bf, je mi sympatický spíš nějaký kompromis...

blahova_andrea
31. kvě 2017

jako kompromis bf jsou fajn i ddstep nebo ricosta by pepino 😉 jsou to klasické botičky, ale měkoučké a děti je milují. žádná kopýtka

anaema
31. kvě 2017

Mám ty kompromisní jonap a paráda. Když porovnám fare před několika lety a teď, tak je taky vidět posun v té mekkosti, což je fajn. I některý richtery jsou pěkný a vcelku měkčí. Děti mi nosí kidofity, froddo, feelmaxy, měli jsme i tikky a kožené capacky, se vším spokojenost, mají tedy širší nohy.

slavicky
autor
1. čer 2017

@jipe holky, to je už děsně stará diskuze 🙂 ani už nevím, že jsem otázku kdy položila 🙂 každopádně jsem ráda, že jsem dozrála k rozhodnutí jít do Barefoot 🙂

jipe
1. čer 2017

@slavicky jéé, pardon, nevšimla jsem si data u úvodního příspěvku. Tal třeba to pomůže někomu jinému v rozhodování, když už @pavla140 rozvířila starou diskusi