Dukanova dieta - změna životního stylu

evicka333
9. lis 2012

Ahoj holky, snad jsem podobné téma tady nepřehlédla, že zakládám nové.
Chtěla jsem se zeptat, zda tady některé taky patříte mezi dukanky? Jak vám jde hubnutí?
Nebo je tady někdo, kdo se na tuto dietu chystá?
Já jsem začala s manželem a švagrovou po dlouhém odhodlávání (protože stále kojím naší 14m. dcerušku) a přípravě (tou myslím shánění info, receptů, zkušeností holek z jiných fór) 15.10. a výsledky jsou úžasné..

rory_g
9. lis 2012

@evicka333 ahojky, já se chystala, ale otěhotněla jsem, takže odloženo. Jinak mi ji "poradila" kamarádka, která zhubla fakt úžasně, mám kdyžtak link na slovenský web, kdybys chtěla, pošlu do IP, jsou tam i recepty i zkušenosti hubnoucích 🙂 Já po porodu (a nejspíš po kojení) do ní půjdu

evicka333
autor
9. lis 2012

Ahoj @rory_g děkuji, já slovenský web navštěvuju, hodně jsem se tam naučila 😉 jsem moc ráda, že jsem na něj natrefila. Českých fór dukanek jsem moc nenašla, tak si říkám, jestli tu nejsou nějaké dukanky, se kterýma bychom se mohly dát do řeči 😉 A moc Ti gratuluji k miminku.. Určitě se po kojení (já bych počkala aspoň do roku děťátka) do toho pusť. Stojí to za to! A myslím si, že pár dukanovkých zásad se dá přidat už při plném kojení-pravidelné stravování, vynechání hor sladkostí (s tím si až tak jistá nejsem 🙂), používání otrub a pečiva z nich, stévie místo cukru a tak.. Přeju krásné těhulkování!

rory_g
9. lis 2012

@evicka333 moc děkuju, snad se ještě někdo přidá, abych měla kde čerpat zkušenosti, až se do toho půstím 🙂 Zatím přeju moc úspěchů!!

maruja
9. lis 2012

@evicka333 ahoj já teda kojím 5m dvojčata, ale dieta vypadá dobře, máš nějaký odkaz?? díky

evicka333
autor
9. lis 2012

@rory_g děkuji moc! když né tady, tak na slovenských fórech je toho dost 😀

evicka333
autor
9. lis 2012

@maruja je to např. tady http://www.dukanovadieta.com/ No, maličké máš ještě celkém malé, takže 1. a 2. fázi bych ještě nepokoušela. Ale pokud zvládneš tu třetí (neomezí se Ti např. tvorba mlíčka nebo nebudeš unavená) tak určitě dost zhubneš i v ní. Já jsem pár týdnů sháněla rady, recepty, zkušenosti a vyměnila v té době stévii za cukr, začala péct otrub. pečivo a už díky tomu jsem trochu zhubla.

maruja
9. lis 2012

@evicka333 ty otrubx jsou normálně ovesný vločky??

marecek4
9. lis 2012

já se na ni chystám,ale nějak jsem se ještě neodhodlala,ale skorošvagrovka je s ní náramně spokojená,u mě je problém s dodržováním režimu díky práci,asi si těžko budu s hromadou pošty ještě tahat tašku s jídlem a někde si to rozprostřu při pochůzce,super představa na zimu 😀,tady se mi líbí,že to nenutí striktní hodiny,ale i tak,když dolezu dom,tak už nemám myšlenky na nic,než se pořádně nadlábnout a zalehnout do postele,a fakt neřeším co jím,kór teď když díky změnám jezdím dom kolem 6 a ráno o pěti jsem zase v tahu

evicka333
autor
9. lis 2012

@maruja né, to jsou takové jakoby šlupky z obilí a nějaké zbytky. Já si ráda dělám kaši z ovesných otrub a ta chutní úplně stejně jako vločky. Ale otruby jsou méně kalorické a mají příznivý vliv na vyprazdňování. Četla jsem i, že jakoby obalí stěnu střeva a z potravy, která pak tím střevem jde se díky této "bariéře" nevstřebávají tuky 😉 Já je kupuju ve zdravé výživě, švagrová v Kauflandu..

evicka333
autor
9. lis 2012

@marecek4 věřím, že s Tvojí prací bys to měla hodně náročné, ale i přes to si myslím, že to jde. Jde o to se překonat a jít do toho a naplno!! Člověk si zvykne. Musela by sis vždy den předem něco připravit, nabalit na cestu. Já furt cosi peču, vařím. Stojí to trochu času,námahy, ale stojí to za to. Já mám 2 děti, studuju výšku a taky to stihnu. Člověk si zvykne a bere to tak nějak automaticky. A když už bys nestíhala vařit, tak zeleninu, šunku, zavináče, nebo třeba tvaroh můžeš mít vždy při sobě, abys měla co jíst 😉.. Držím palečky, ať se odhodláš a jdeš do toho s vervou a jde Ti to!!

maruja
9. lis 2012

@evicka333 díky za info

marecek4
9. lis 2012

@evicka333 no tak šunku,bez problémů,jen mi k tomu chybí v ten moment aspoň kousek rohlíku,a s plnýma rukama se to moc nedá,potřebuju jednoruční baštu,takže ano zelenina ovoce na vagońy,ale právě že ten večer si dám normální jídlo,aby jsem vařila ještě dvojí to fakt už nedávám ☹ zatím,snad se ty změny ustálí a bude líp

evicka333
autor
9. lis 2012

@marecek4 já Tě úplně chápu, člověk je po celém dni rád, že si sedne a má chvilku pro sebe, v klidu se konečně nají.. Já jsem to donedávna dělala stejně. Děti usly a já jsem si konečně udělala chvíli pro sebe. Teď jím furt, v průběhu dne, nadlábnu se i večer, ale povolených potravin. (za den sním třeba půl plechu koláče🙂) a váha jde dolů.. Snad budeš mít časem menší shon v práci a třeba od Nového roku se k nám přidáš, co? 😉 Držím palečky..

marecek4
9. lis 2012

@evicka333 jsi hodná,že mi přeješ menší shon v práci,ale s tím co se chystá to vypadá,že klid bude jedině až v důchodu 😀 nebo jestli se zblázníme-už jsme si dělaly legraci jestli by nám to uznali jako nemoc z povolání,ale musím se přiznat,že i když nedodržuju striktně tak i mě jde váha dolů a hlavně opět objem,nestačila jsem se divit jak na mě plandaly pracovní kalhoty a to jsem přemýšlela že je založím a počkám si na novou uniformu,tak teď aby jsem pomaličku jak mi dojde přešívala tu

evicka333
autor
9. lis 2012

@marecek4 kamarádka taky dělá pošťačku, jezdí po vesnici na kole a ta zhubla teda pořádně. Pohybu máte hodně. teď jen se udržet a nenacpat se navečer vším, na co nebylo přes den čas, co? 🙂 A super, že Ti to jde i tak dolů 😉

marecek4
9. lis 2012

@evicka333 no my běháme pěšky a nebo autem,přece jen máme to nadaleko,okruh cca 60kilásků,to bych na kole nedala 😀

evicka333
autor
11. lis 2012

@marecek4 no, 60 km na kole, to by byl mazec🙂) A ještě ten těžký náklad. By z Tebe byl za chvíli Rambo 🙂)

HOLKY, to tu fakt není mezi námi žádná další dukanka?
Tuto dietu doporučuju, každý, kdo jí drží zhubne.. Stojí to za to! 😉

petromilla
11. lis 2012

Tahle dieta opravdu funguje, ale bacha!, hodně zatěžuje ledviny. Tudíž ji lze doporučit jen naprosto zdravým jedincům a jen na krátkou dobu.

evicka333
autor
11. lis 2012

@petrolmilla, držela si ji?zhubla si? já s Tebou souhlasím! Přijímá se hodně bílkovin, tak se fakt musí hodně, hodně pít.. Já v té druhé fázi hodlám být max 6-8 týdnů, no a třetí fáze už je taková lepší, dá se říct, že prostě zdravý životní styl. Méně tuků a sacharidů, celozrnné pečivo, méně příloh, maso libové, hodně zeleniny a i ovoce se smí.. Nebo máš jiný názor? 😉

kofinka
12. lis 2012

@evicka333 Ahoj sestra i sousedka tuto dietu drží a obě hubnou (sestra až moc, ona byla hodně hubená už předtím takže nechápu proč to drží) ale jak píšeš že druhou fázi hodláš držet jen 6-8 týdnů, tak přeci pokud jsem tu knížku četla dobře tak si nemůžeš vybrat jak dlouho to budeš držet, ale dle toho kolik kg zhubneš v první fázi tak se od toho odvíjí ty další fáze. Já se zatím odhodlávám jestli to držet nebo ne. Na internetu jsem našla spoustu receptů právě pro ty dny, kdy se mohou jen bilkoviny, ale pořád váhám, mě to nepřijde moc zdravé, hlavně v ČR je celkem problém koupit kvalitní suroviny. Sousedka mi dala ochutnat tu dukanovu placku z tvarohu, otrub a vajíčka a to mi moc chutnalo, ale jíst každý den lososa jak sestra na to nemám ani chuť ani peníze. Člověk musí mít na tuto dietu hodně fantazie, aby nejedl pořád to samé. Pokud budeš mít zájem tak jsem si z internetu zkopírovala několik receptů tak mohu poslat.

garfie
12. lis 2012

@evicka333 @kofinka taky myslím že ta druhá fáze se odvíjí od toho kolik zhubneš (nebo chceš zhubnout). Právě (kromě toho, že je dost omezená (já třeba miluju ovoce-mám na něm doslova závislost!)-mi připadne že je to na dost dlouhou dobu-věřím, že odměnou je trvalé zhubnutí, ty fáze chápu, ale stejně-chtěla bych zhubnout cca 5-7 kg, napřed se pokusím nějakým méně náročným způsobem 🙂.

kofinka
12. lis 2012

@garfie no přesně to vidím jako největší problém u této diety, ta absence ovoce. Takže možná teď na zimu je nejlepší začít, aby to měl člověk to nejhorší za sebou. Já znám zatím pouze dvě osoby a jsem zvědavá jestli to bude mít trvalej účinek. U sousedky (50 let) vidím, že začíná polevovat. Dostavilo se přesně to, o čem v té knize píše, že nejhorší je ta fáze kdy už člověk zhubne třeba 10 kg a začíný být se sebou spokojený, takže přestává v dietě pokračovat.

petka28
12. lis 2012

já začínám zítra... už jsem držela zhubla jsem 8 kg a nějak jsem se na to vyprdla tak jedu znova🙂

evicka333
autor
12. lis 2012

@kofinka vím, že se má být v 2.f. do dosažení cílové váhy a protože tuto dietu držím 4 týdny a mám dole 6kg, tak věřím, že mi těch 6-8 týdnů bude stačit, abych měla dole 8kg, což je můj cíl 😉 (jinak bych si délku 2.f netroufla odhadovat 🙂) A s tou fantazií při vaření máš pravdu. Já už než jsem se do toho pustila, pár receptů jsem zkoušela,abych měla představu, jak to asi bude při dietě vypadat a teď furt něco peču, vyvařuju 🙂 , abych to sobě i manželovi zpříjemnila. Na kefíru a tvarohu bych fakt nevydržela 😉 Děti mi ty koláče, lívance a tak taky uždibují, sladím stévií, ta je lepší než bílý cukr, tak je to v pohodě.
@garfie mě se těch pár posledních kilo nějak drželo, tak jsem si říkala, že to zkusím a daří se. Takže si myslím, že takové chvilkové omezení za to stojí a za chvíli si už i ovoce budu moct dopřát 😉 Ve 3. fázi chci pak denně cvičit,ať se zpevní to moje ochablé svalstvo 🙂 a budu spokojená.. teď to nějak flákám..
@petka28 SUPER!!!!!! tak to je fajné, už tu nebudu sama 😀 Kolik chceš zhubnout? jak dlouho se chystáš být v 1.fázi?

petka28
13. lis 2012

@evicka333 potřebuji zhubnout aspon 15 kg:( v 1 fázi budu 5 dnů a pak pojedu 5/5

garfie
13. lis 2012

@kofinka Fakt je, že teď je toho ovoce málo, ale já mám strach, že to prostě nezvládnu. Jsem na něm doslova závislá-to si raději odpustím kávu!! Teď se snažím omezovat, vyhodila jsem cukry a mouku a hlídám si jídelníček-ale po ovoci šílím. Musela jsem ho taky odbourat, protože jinak ho sním obrovské množství-teď si dám jedno-dvě jablka denně a je to nejkrásnější část dne 🙂 Dukana možná zkusím na jaře-pokud se váha nepohne dolů jinak.
A ještě holky-co teď začínáte, jak zvládnete Vánoce a advent? Fakt budete tak tvrdé? Mě to přijde hrozně líto, taky plánuju se kontrolovat, ale přece jen-svařáček, perníčky.... 😉

evicka333
autor
13. lis 2012

@garfie to je dobrý začátek. Víš co, já jsem ještě než jsem začala držet DD, tak jsem si začala péct Dukanovský chleba, sladit výhradně stévií a už tak mi šlo dolů tak 4-5kg.. Takže bych Ti to taky doporučila takhle zkusit 😉 Ten chleba mi moc chutná. Pokud se necítíš přímo na dietu, tak už několik "prvků" z ní 🙂 jistě pomůže..
@petka28 to je dost, ale dáš to!! Manžel chce zhubnout tak 12 (až 17kg) a švagrová tak 20kg.. -My jsme se do toho pustili společně, tak je to super. A to dáš 5/5? To jsi dobrá.. Já jsem začala na 1/1, pak jsem raději dala 2/2 kvůli tomu, že jeden den si uděláš třeba zeleninovou polívku, tak ať se dá i další den jíst a pak jsem se rozhodla kvůli tomu, že malá pije ještě mlíčko, že budu držet 2BZD a 1BD (v tom si stejně většinou porci zeleniny dám, a já překračuju dávku škrobů, často i otrub, kakaa, sušeného mléka, ale to jen kvůli tomu, že kojím, jinak bych to dodržovala přesně, aspoň první týdny fakt důkladně)
No a první fázi jsem držela 3 dny.. A je super, že se do toho dáváš taky teď, protože v létě z nás budou v plavkách kočky 😝 🙂

evicka333
autor
13. lis 2012

@garfie s těmi vánocemi je to hroší. Já určitě zhřeším. Ale nebudu to nijak přehánět. Protože jsem každé svátky přibrala tak 2-4kg, protože jsem upekla hoodně kil cukroví, udělala snad 15kilo salátu (né, nedělám si srandu, v průběhu svátků jsem to mohla jíst každý den,. takže jsem vždy přidělávala nový hrnec 😀 a těch 15 kilo jsme snědli sami s manželem, no, já víc 😀 ) takže se tohodle chci vyvarovat. Dělala jsem už dukanovský vánoční brambor salát (bez brambor) a byl úplně super, takže udělám určitě trochu normálního (s light tatarkou) a pak ten dukanovský-a tím se můžu cpát 😀.. Cukroví nebudu péct moc, jen tak, ať se u toho s dětmi pobavíme, protože máme ještě od babi, tety a pak sedím a musím to po večerech dojídat, ať se to nezkazí 😀 Takže cukroví ať je pro děti a udělám určitě i dukanovské a tím se budu zas moct nacpávat 🙂 Takže, když to tak shrnu, tak se vánoc nebojím, těším se a vím, že to zvládnu i bez hor mastného, tučného a sladkého jídla 🙂 Jo a nějakou kapku alkoholu si dám, ale stejně jen vyjímečně (já nepiju, kojím)

petromilla
13. lis 2012

@evicka333 DD jsem nedržela. Zhubla jsem 7 kg tou miliónkrát omílanou metodou vyvážené stravy a přidáním pohybu. Jen jsem chtěla upozornit, že tahle úprava stravy není pro každého a je třeba si dát bacha. Nic víc.