Hubnutí při kojení. Máte rady, tipy?

baja8
19. kvě 2022

Ahoj, je tu nějaká maminka, která kojí a snaží se i zhubnout? Uvítala bych nějaké rady a tipy jak na to. Bohužel nemám to štěstí, ze by to kojenim slo samo 🙂.

palja
19. kvě 2022

@baja8 já, ale radu nemám. Kila se mě pořád drží. Bohužel po prvním porodu jsem to při kojení měla stejně.

janylu
19. kvě 2022

@baja8 držela jsem Břicháče Toma a za měsíc jsem zhubla 5 kg. Hlad jsem neměla, ale potřebovala bych někoho, kdo by mi to vařil, protože na to nemám čas. Můj chlap by to nejedl, takže jsem musela vařit zvlášť a byl to mazec.

titina12
19. kvě 2022

Každá je jiná a bohužel aby se ti tvořilo mléko musíš jíst když je příjem je pak výdej a extra pohybu se prý nedoporučuje ale já chodila hodně na procházky. Taková rychlejší chůze taky dobra 🙂 a zbývá mi cca 6-7kg do původní váhy a jsem 7m po. Neboj ono to pak půjde 💪🏻🫶🥰

maxulekapcule
19. kvě 2022

Mě to šlo dolů samo, už vážím min jak před tehu. Ale u mě to zřejmě bude pohyb a nervy

jirovapa
19. kvě 2022

@baja8 nyní řeším stejný problém, ale po předešlém porodu se mi podařilo zhubnout až když jsem přestala kojit 🤷‍♀️. Asi letos nebudu moc fit do plavek, ale miminko bude mít spokojené bříško 🙂. Doufám, že to časem půjde dolů.

leniczka23
19. kvě 2022

Jen moje zkušenost. Tomu neporučíš. To tělo si to udělá jak chce. Já u prvního, ač jsem fakt byla na zelenině, hlídala jsem se, tak jsem si ještě 2 kg vykojila a to sem měla i pohyb. A u druhého jsem žrala jak zjednaná, pořád hlad, jako necpala jsem se srajdama, ale váha mi šla dolů úplně sama. Tajze moje rada zní, pokud víš, že se Jakš tač hlidas a ono to nejde, vybodla bych se na to. Půjde to až dokojis.

baja8
autor
20. kvě 2022

Děkuji za zkušenosti holky, mě se od porodu váha nehnula, v porodnici zůstalo 13 kg a zbytek se mě drží jako klíště. Maly má dva a půl měsíce,plne kojim a holt samo to fakt nepujde to už vím 🙂. Chci jít pozvolnou cestou, jelikož nechci přijít o mléko. Nejvíce mě štve ,ze je zrovna léto a já se fakt necítím dobre v šatech atd natož v plavkách..

danvitka
20. kvě 2022

Jsem na tom podobně, malej tři měsíce a já mám pořád +10kg 😪😪 a to fakt nejim!
Vyměnila jsem komplet přílohy. Těstoviny, knedlíky vůbec nejím....místo toho si dám zeleninu, nebo konjakove těstoviny, nebo nic.... váha se ani nehne....

baja8
autor
20. kvě 2022

@danvitka Ono to díky kojení nebude lehké jen tak shodit,mám pocit, ze tělo se fakt bráni 🙂). Já mám taky plus 10 kg z těhotenství, ale ani před tehotenstvim to nebylo kdo ví co..bych potřebovala dolu aspoň 20..Bude to boj 🙂. Zvazuji nutriční poradkyni, ta snad poradi co a jak jist

gracinka7
20. kvě 2022

@baja8 mě to při kojení nešlo, ani když jsem se na hlavu stavěla. Třeba to půjde, až přestaneš kojit. Tělo si nebude potřebovat udržet tolik živin.

odula
20. kvě 2022

@baja8 hele tělo se samozřejmě brání, je to dany i hormonalne. Pokud nejsi morbidne obézní, tak prosím te nijak nehubni. Jez zdravě, to jo, zelenina, ovoce, polivky, dobrý maso, žádný sladkosti - ale snažit se cilene hubnout pri kojení podle me není ani nutny ( pokud člověk tedy nemá 150kg) ani efektivní -a ani mic rozumný. Potřebuješ extra výživu - pokud nebudeš tělu dodávat ziviny - extra živiny, tak se budou cerpat do mlika z tvych zasob.

danvitka
20. kvě 2022

@baja8 upřímně jsem dost zaskočená, protože u prvního syna to bylo naopak. Čím víc jsem kojila, tím více jsem hubla, byla jsem jak mrtvola 😁 a to jsem dlabala každý den zákusky, pořád vysedávala někde v kavárně.....

lokesa
20. kvě 2022

@baja8 Dva a půl měsíce je brzy. Já plně kojila 5 a půl měsíce a nic. Malý má teď rok a čtvrt a jsem pod váhou před těhotenstvím. Začala jsem samovolně hubnout tak na podzim. Člověk kolem malého víc litá a podle mě hlavně zdravěji a pravidelněji jí. Kojím do teď a kromě úpravy stravy, jelikož syn se dožaduje toho co jíme my se v jídle neomezuji. (Stejným způsobem se mnou hubne i manžel.)