Jizva jako po císaři, jak to půjde při porodu?

metallico_mondo
7. srp 2013

Ahojda, začínám mít trochu obavy z mé jizvy a porodu. Jizva neni sice po císaři ale po operaci močových cest ( v 6ti letech) ale je na stejném místě. Bříško se mi díky jizvě ne a ne ,,propojit´´ s pochvou. Bříško prostě začíná až nad ní. V posledních týdnech jak malá roste a začíná sestupovat to bolí jako čert, kolikrát se ani hnout nemůžu ☹ a tak si furt řikám při porodu až bude sestupovat jestli to vůbec půjde :-/. Máte některá s něčím podobným zkušenosti?

metallico_mondo
autor
7. srp 2013

petulka26
7. srp 2013

Mám asi něco podobného, sice to není po operaci močových cest, ale praskla mi cysta uvnitř vejcovodu a roztrhla mi ho, takže mi ho museli i s vječníkem odsranit. Jizva je ve stejném místě jako po císaři. Jeden porod už mám za sebou, rodila jsem císařskym řezem, ale nebylo to kvůli té jizvě. Jizvu po císaři mám cca 1 cm nad touto jizvou. Teď jsem znovu těhotná jizvy také dost bolí, hodně je mažu, ale moc to nepomáhá, prostě se to musí vydržet. Po konzultaci s doktorem to vypadá opět na porod císařskym řezem, ale je to prý kvůli té jizvě po císaři, protože mám šitou i dělohu tak aby to prý vydržela, ale uvidí se ke konci těhotenství jak to bude vypadat, budou to sledovat UTZ. Určitě to řekni v porodnici že tě to takhle bolí a uvidíš jak se s doktorem domluvíš, třeba nakonec pro jistotu taky zvolí císařský řez.

metallico_mondo
autor
7. srp 2013

@petulka26 jojo to se chystám to tam řict jdu tam tento týden, ale jak je to den ode dne bolestivější můj strach je větší a větší :-/ ☹

petulka26
7. srp 2013

@metallico_mondo To úplně chápu, ikdyž jsem si tím už jednou prošla, a bylo to celkem v pohodě, tak se teď taky bojím, je to asi normální. Každopádně věř doktorům, oni vědí co dělají, a určitě pro tebe a pro mrňouska udělají to nejlepší co půjde.

metallico_mondo
autor
7. srp 2013

@petulka26 snad ano ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru