Na začátku jizvy po císařském řezu mám malý útvar

meryvu
2. čer 2014

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mam jizvu po císařském řezu a na začátku řezu (pod kuží) mam malý utvar (kuličku),která se pomalu zvětšuje,mam se něčeho děsit nebo to nemám řešit?Děkuji za odpovědi

hanyzka11
2. čer 2014

ahoj, asi přijde na to, jak dlouho jsi po porodu. Já odcházela z porodnice s hrudkou pod kůží taky na konci jizvy. V porodnici mi akorát říkali, že je potřeba jizvu dezinfikovat a mazat a masírovat, aby se rozmasírovala ztvrdlá tkáň. A tak jsem si myslela, že tam mám zkrátka něco sešitého a tak jsem to zkoušela vždy večer trochu masírovat, ale bylo to docela bolavé a teplé místo. Pak jsem se asi po týdnu v noci vzbudila a tekla mi z toho taková hodně čirá krev. Docela jsem se vyděsila a nechápu, proč mě na to v porodnici nikdo neupozornil. No abych to zkrátila. bylo tam toho "bordelu" docela dost a na ráno mi na gyndě na to dokror kouknul a říkal, že je to úplně normální, že to bylo zhnisané, že se to často stává, jak se vstřebávají stehy. Je potřeba to vymačkat a častěji dezinfikovat a napsal mi framikoin - mast. Takže jestli můžu odhadnout, jizva ti hnisá, nic to není, vyteče to a zahojí se. ale jestli máš obavy. zajdi na gyndu a tam ti to případně vyčistí.

smitkovaj
4. čer 2014

Ahoj, nijak bych se toho neděsila, předpokládám, že jizva opravdu jen hnisá, ale 100% ti poví jen doktor. Já jsem měla akutního císaře před sedmi týdny, jizva velká 22cm. Už šestý den po operaci jsem cítila uprostřed jizvy bulku, trochu se zvětšovala a až po 14ti dnech, když jsem to masírovala, tak praskla a vymačkala jsem docela dost hnisu, potom se to hodně rychle zhojilo. Také mě cca po týdnu začal hodně pálit a svědit jeden uzlík, začátek jizvy, za tři dny už tam byl hnis, zmáčkla jsem to a vypadl i uzlík. To hnisání je nepříjemná, ale docela běžná věc. Jizva se mi ale zhojila hezky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru