Váha nejde dolů. Je to kvůli hormonům?

lenulen
25. dub 2022

Ahoj, mohla bych se zeptat. Podarilo se mi dceru odstavit, bez place a stresu ve 14 mesicich. Uz to bude mesic, zacala i pekne spinkat, vetsinou celou noc, max jednou vstane. Prestala jsem jist sladke, pridala hodne ovoce (dopoledne), hodne zeleniny (odpoledne). Na veceri jim pouze zeleninovy salat s tofu nebo mozzarellou. No a vaha stoji. Myslite, ze to je diky hormonum. Mate nekdo zkusenost?

areh
25. dub 2022

@lenulen z tohodle těžko soudit. Záleží na celkové celodenní stravě a pití pohybové aktivitě. Saláty k večeři jsou sice hezký, ale můžeš mít i nízký energetický příjem, málo bílkovin a podobně. Zkus si pro začátek vyplňovat kalorické tabulky a orientačně uvidíš jak na tom jsi

martiniquest
25. dub 2022

Zacni si vazit a pocitat vse, co snis a vypijes a bude mit jasno. Pokud jsi v deficitu, hubnes. Pokud vaha stoji, zrejme deficit nemas a musis ubrat jidlo nebo pridat pobyb.

cikitkapb
25. dub 2022

@martiniquest Není deficit jako deficit. Já jsem v deficitu vlastně furt, ale protože jím pod bazál. Prostě nejsem schopná při svý velikosti sníst to, co moje tělo potřebuje k fungování, a proto si furt ukládá. Ale taky je to „prostě deficit“. Navíc tady tazatelka nic pořádnýho nepíše. Nevíme kolik váží, měří, co za celej den sní. Tahle univerzální rada je k ničemu. Ale chápu, že nic lepšího poradit nešlo, když nemáš víc informací.

areh
25. dub 2022

@martiniquest i obézní člověk může být v deficitu. Ne třeba v energetickým, ale může mít v deficit u některý z makronutrientů (bílkoviny,tuky, sacharidy). Takhle jednoduše to fakt říct nejde.

martiniquest
25. dub 2022

@areh ja se samozrejme bavim o kalorickem deficitu

jjasmina
25. dub 2022

@lenulen pokud jis extra malo a je to založeno jen na ovoci a zelenine prakticky, je možne, že si tělo děla zasoby a nehubneš, top je app kaloricke tabulky a mit dostatek všeho

malanoha
25. dub 2022

Stáhni si do mobilu kalorické tabulky a pár dní si to poctivě zapisuj. Tam přesně uvidíš, co ti přebývá/chybí k tomu, aby si hubla. Třeba nic. Tělu, které bylo dlouhodobe zvyklé na nějaký režim, může trvat i několik týdnů než začne pouštět tuky.. Píšeš tady málo informací, aby z toho mohl člověk poradit něco konkrétního.

areh
25. dub 2022

@martiniquest to ale nebylo napsané a tak samozřejmé to není 🙂

lenulen
autor
25. dub 2022

Omlouvam se za malo informaci, nechtela jsem to tu zahltit a psat romany. Spis jsem chtela vedet, jestli se nekdo setkal s tim, ze po kojeni trvalo delsi dobu, nez nastartoval hubnuti. Rano snidam ovoce, vlocky, bily jogurt, orisky, seminka, pak mam obed brambory, 3 vejce, zelenina, svacina celozrna houska, zerve, zelenina, vecere zeleninovy salat s tofu. Snazim se hodne pit, sem tam si doma zacvicim, moc toho nenachodim, dcera uz nechce jezdit v kocarku.

areh
25. dub 2022

@lenulen mě to přijde málo. Dej to těch kal. tab., ale nedávej si tam pohybovou aktivitu, čistě jen jídlo a uvidíš jak na tom jsi.

amelia000
25. dub 2022

@lenulen ja tolko jest priberala by som :D zapisuj si do kalorickych tabuliek to je najistejsia cesta. Ak nechudnes stale mas vela kalorii.

cikitkapb
26. dub 2022

@lenulen A v jakým množství? Fakt budeš mít nejlepší, když to naházíš do kalorických tabulek, nebo Yazio, a uvidíš kolik čeho sníš. A taky by sis měla (nejlíp na paleosnadno.cz) vypočítat, jaký je tvůj bazální metabolismus, abys nejedla pod bazál, jako já.

emillyhk
26. dub 2022

Ty kalorické tabulky jsou opravdu fajn. Dlouho jsem se jim bránila, ze začátku je to opruz všechno vážit a zapisovat. Že nejím zdravě nebylo žádné překvapení, ale že jím mnohem větší porce než potřebuju, to pro mě překvapení bylo. Mám 15m dítě, zatím v kočárku vydrží, ale ty procházky mi na hubnutí evidentně nestačí. Takže jsem začala cvičit. Mám ráda 7 minutovky od Lucy Windham-Read. Je to na chviličku, takže i s batoletem za zády se to dá. A když je víc času, není problém dát ty cvičení dvě, tři 😉

nat
26. dub 2022

@lenulen no ja bych asi zacla jidlo vazit a pripravovat si dopredu,me prijde dost malo na veceri salat a mozzarela,neviim zadne sacharidy nic...Jde o to kolik je denni vydej a pak kolik toho snis celkem pres den ,ono nekomu trva dele nez se telo chytne a zacne se s mirovat se zmenou...

lenulen
autor
26. dub 2022

Dekuji, projedu net a zkusim vazit jidlo 🙂

mahev
26. dub 2022

@lenulen určitě málo všeho.Mám vyzkoušeno jíst ve správném poměru : bílkoviny,tuky,cukry,To chce opravdu zapisovat,opravdu jíš moc málo.Já kdysi poctivě zapisovala a zezačátku jsem měla problém vše sníst.Přišlo mi,že nic jiného nedělám než jím.A hubla jsem 70dkg za týden pravidelně,