Zítra začnu 💪. Přidáte se někdo?

kiki96i
17. lis 2021

Ahoj 🙂 od zítra už chci opravdu začít. Tak mě napadlo jestli se některá nechcete přidat a navzájem se povzbuzovat 😊.

petrasipkova1
17. lis 2021

Já uz hubnu, mužů se i tak přidat ? 😊

inulik8
17. lis 2021

@kiki96i Já začala teď v pondělí, tak se ráda přidám 🙂

kiki96i
autor
17. lis 2021

@petrasipkova1 a jak ti to zatím jde? 😊
@inulik8 čím více tím lépe 🙂 nějaká rada?

andelka
17. lis 2021

Já začala před měsícem a kousek. Ale velmi pomalu. Nezvládám cvičit,ani mě to nebaví nějak.. zatím..takže spíš hlídám jídlo. Mám kalorické tabulky. Výsledky jsou zatím drobné,ale vnímám je, na oblečení. Ale je to ještě dlouhá cesta. První meta je -5 kg co mi přidal covid, a další -5 kg co mi přidalo těhotenství ( jsem po porodu skoro 3 roky,to už se nejde vymlouvat na porod 😊). Advent a Vánoce, Silvestr budou zatěžkávací zkouška teda.

kiki96i
autor
17. lis 2021

@andelka Mě zase nejde vůbec dodržovat jídlo. Takže ti závidím, že to zvládáš já raději budu cvičit a samozřejmě trosku upravím jídelníček.

andelka
17. lis 2021

@kiki96i ideální je samozřejmě obojí. Ale mě cvičení a sport celkově nikdy moc nebavily. A cvičit doma mě moc nenechá prcek, maximálně ráno pár pozdravů slunci, a chodit někam,když je manžel doma se mi nechce, chci být s ním, nebo se staršími dětmi..

andelka
17. lis 2021

@kiki96i a co/ jak cvičíš ty?

kiki96i
autor
17. lis 2021

@andelka většinou chůze na páse a pak pár cviků 🙂

inulik8
17. lis 2021

@kiki96i Já jsem 7 měsíců po porodu, stále převážně kojím. V těhotenství jsem přibrala 13 kilo, jen 4 nechala v porodnici. Potom ještě 2 přibrala 🤦 kvůli kojení mám hrozné chutě na sladké. Když bylo malé 5 měsíců, stáhla jsem si kalorické tabulky a shodila 4 kila, ale pak jí začali růst zuby, já se skoro nevyspala a kašlala na to.. tak jsem se rozhodla, že znovu začnu. Zatím budu dodržovat kalorický deficit a chodit na procházky s kočárkem, na cvičení nemám moc energii.

kiki96i
autor
17. lis 2021

@inulik8 tak to seš dobrá, že zvládáš malou a ještě se přinutit k tomuhle 🙂.

inulik8
17. lis 2021

@kiki96i mně u jídla nejvíce dělají problém bílkoviny, protože nemám moc chuť na slané (vajíčka, maso, tofu, luštěniny) tak to doháním proteinovými tyčinkami, pudinky, jogurty... Nejradši nakupuji v Lidlu 🙂

zfialova93
17. lis 2021

Ahojky rada se pridam ☺️ Uz 3 tydny cvicim Jogu 😄 snazim se spis zpevnit svaly ☺️ Dlouho jsem hledala neco co me bude bavit a v tomhle jsem se nasla 😊😊😊

berta3
17. lis 2021

@kiki96i Ráda se přidám, jsem osm měsíců po porodu a kojím, spánku moc není. Pohybu mám dost, ale asi šidím jídlo

petrasipkova1
17. lis 2021

@kiki96 začala jsem na začátku záři, šlo to super, za těch 5 týdnu se zmatorila fyzička, šla dolu 3 kg tuku, narostlo 1 kg svalu. Pak deti měli zapal plic, já to chytla taky, takže měsíc pauza 😞😓, teď začínám znova, je to znát, ty svaly jdou hned do haje, tak zase trpím. Chodím k soukromému trenérovi, který má soukromou posilovnu, jeho manželka je nutriční terapeutka , takže mi děla jídelníčky a po měsíci vážení.

petrasipkova1
17. lis 2021

@kiki96i Chodím cvičit 2-3 týdne, podle času a je to vždy mazec 🙈😂 ale je vidět zlepšování. Tak mám radost. Ještě potřebuji dolu 10-12 kg, a hooodne zpevnovat. 🙈

madbetka
17. lis 2021

Začala jsem minulý týden. Zatím jídlem, protože vím, že jídlem zhubnu (už jsem tak zhubla). Ke cvičení se musím dokopat, bez něj to nepůjde, ale denně toho s dětmi dost nachodíme venku, tak alespoň nejaký pohyb mám. Ke cvičení se dokopu taky..snad.
Mám navrch hodně kilo, hodně, už se fakt nelíbím sama sobě. U mě je to hodně o hlavě..a o jídle. Zajídám stres, depresi, vlastně všechno zajídám. Jestli tohle konečně změním, tak to snad konečně dokážu 🙂

andelka
17. lis 2021

@inulik8 mně taky, obvykle jsem v bílkovinách v oranžovém kroužku. Ale dneska mám zeleno úplně všude,tak se kochám 😁 jo a ještě pitný režim.

Já teda též ještě kojím. V noci se 2-3x budime. Kočárkove procházky skončily loni s pandemií. Courame kolem baráku většinou.
Já jsem začala už letos v únoru, i pohyb, tabulky..po měsíci jsme onemocněli a trvalo dlouho,než se člověk z toho hlavně psychicky vyhrabal. Tak teď po půl roce jsem se na to zase vrhla.

aniea
17. lis 2021

Já zas potřebuji zpevnit pořádně břicho, vypadám neustále jako aspoň v 5m tt☹️😭. Takže se snažím cvičit každý den ale nedokopu se do toho. Když 1x nebo 2x tak to je úspěch.

marketa_sob
17. lis 2021

Ja jsem zacala v říjnu (hned na začátku) a zapisovala kaloricke tabulky, teď už nějakou dobu nepíšu, vím cca jak je které jídlo a pití kaloricke a kolik toho můžu sníst. A jsem rada, že váha jde stále dolů. Jím vše, u mě by zadna dieta nebyla dlouhodobě neudržitelná. Ale u hubnutí jde zkrátka pouze jen o příjem a výdej, nic víc. Občas si jdu zaběhat, ale jinak necvicim. Ono upřímně, stačí mi i ten pohyb doma s dětmi a každodenní úklid. Jinak myslím, že pouze zvýšením aktivity se hubne velmi těžko, ono totiž vysportovat nadměrný je i časově dost náročné. Dám příklad, když si jdu zaběhat na cca 35 minut (6 km v náročnějším terénu) tak spalim cca 1200 kj, což je tak jedna sušenka, nebo dvojka bílého... Takže kdybych se v jídle nehlidala, tak to bych musela denně běhat několik hodin. Tím určitě nechci říct, že je to k ničemu, sport zrychluje metabolismus, posiluje svaly, má to spoustu výhod. Jen zkrátka hubout jen pohybem je těžké a určitě bych si alespoň orientačně zkusila chvilku zapisovat, kolik kj denně přijímám.

andelka
17. lis 2021

@marketa_sob to je pravda. Pohyb rozhodně je plus a jde to i lépe a rychleji.
Ale teda 1200 kJ je u mě hodnota dost velká, mám 5800 na celý den. 1200 mi vychází na vydatnou snídani, což sušenka není.

marketa_sob
17. lis 2021

A ještě jsem zapomněla jednu velmi podstatnou věc - spánek!

marketa_sob
17. lis 2021

@andelka já mám kaloricke tabulky dokonce jen na 5000, takže pro mě je to taky dost. Snídani mívám kaši cca 900 kj, ale ona třeba horalka ma fakt 1100 kj, vlastně se tím nenajis, ale kalorie přijmeš. Člověk si může právě vybrat, jestli si dá radši večeři, nebo dort po obědě 😁

jjasmina
17. lis 2021

@kiki96i zacinam zítra,, jídelníček je ten základ ❤️

andelka
18. lis 2021

@marketa_sob jj, to je pravda. Taky už jsem přes měsíc takřka neměla konvenční sladkost ( občas 70% čokoládu a teď dva bonbóny čokoládové). Vánoce budou zajímavé. Ale Mikuláš mi naděli recepty na zdravější cukroví,tak něco vyzkouším. A hlavně s mírou.
Na jaře po covidu jsem neměla žádnou vůli, zato chutě jo. A pak jsem si v létě neměla skoro co obléct. Nové oblečení nekupuju, musím zhubnout do toho co mám ve skříni.

andelka
18. lis 2021

@marketa_sob prosím tě, co jíš,že toho máš dost a vejdeš se do 5 tis? Já už tak nemám jednu svačinu ( dopolední, protože snídám v 8 a obědvám brzo) a dost s tím bojuju.

marketa_sob
18. lis 2021

@andelka pokud nemám žádný pohyb, abych si ho přidala do výdeje, tak to pak řeším většinou hodně lehkou večeří (třeba jen zeleninová polévka/jogurt). Ale jak jsem psala, teď už cca 3 týdny nezapisuji, ale prostě fakt přemýšlím, co si dám a naštěstí to funguje, pokud by se mi hubnutí zastavilo, určitě zase začnu zapisovat a více hlídat. Podle mého dělají hodně i tekutiny, já se přiznám, ráda si dám i džus, občas kofolu, ale poslední dobou to fakt nepiju...

andelka
18. lis 2021

@marketa_sob já už džus ani slazené nepiju ( ale to jsem moc nepila ani předtím, nikdy jsem nesladila čaj a kávu), piju vodu, čaj. Pohyb fakt moc nemám, a obvykle tabulka nadhodnocuje ( psala jsem si pohyb na jaře a to mi právě hubnutí moc nešlo, takže teď mám započítávání aktivity v tabulkách vypnuté a příjem spočítaný v podstatě bez sportu), ale když bych si dala úplně lehkou večeři,tak před spaním mi kručí v břiše a to mi nepřijde ok. Navíc bych pak měla později večer o to větší chutě.

petrasipkova1
18. lis 2021

Já střídám v podstatě pořád to stejné, takže snídaně bud tvaroh plus mandle plus banán, svačina jablko a ořechy, oběd maso, příloha, zelenina, svačina pečivo se šunkou/vejcem a zelenina a večeře maso a zelenina. případně zeleninový salát s vejcem. a nebo začínám snídaně vejce s pečivem a zeleninou, svačina skyr a ovoce a zbytek celý den stejně. Nemám moc kapacitu vymýšlet a chystat, takže mi to ted takto vyhovuje. Spíš mám problém, že nesním doporučené množství přílohy a že mi s tím, jak už nic nemám na zahrádce chybí zelenina. Ta z obchodu se často nedá jíst ☹ Strašně se těším až zhubnu, ale vím, že to musí jít hoodně pomalu, protože pak bych to nabrala zpět. Když jsem s dcerou kvůli alergiím před 5 lety držela eliminační dietu, tak jsem za půl roku měla dole 25 kg, byl to masakr, ale také to šlo s tím jak jsem začala postupně všechno jíst pěkně nahoru, pak se narodilo druhé dítě a kvuli nedostatku energie jsem se sladkým nacpavala nezřízeně, až jsem se vyžrala na svoji celoživotní váhu opět ☹ . Ted doufám, že tělo cvičením zpevním, protože ač jsem měla po zhubnutí 58 kg, tak jsem byla blátíčko a nevypadalo to dobře a budu moct začít s manželem který je vášnivý běžec chodit běhat a váhu udržím. Hlavně se mi konečně v hlavě rozsvítilo no 😀

zet83
18. lis 2021

ahoj holky, ráda bych se přidala už v rozjeté skupince 🙂 Potřebuji dát dolu přebytečná kila z období Home officu.

petralp
18. lis 2021

Taky se ráda přidám. Jsem tři měsíce po porodu, všechna kila nabraná během těhotenství mám pryč, ale i tak bych ráda dala dolů ještě tak 5 kilo. Hubnete podle sebe, nějakých diet nebo jinak? Já jsem nějaký čas vařila podle Břicháče Toma a něco šlo dolů.