Kytky na svatbu. Uvázat si je sama?

10. únor 2022

Dobrý den
Rada bych se zeptala vazala si některá kytky na svatbu sama ? ☺️
Vyjde to levněji ?

Chci jen pro ženicha pro sebe a pro maminky
Chtela jsem tuhle a květince mi řekli 3000 jenom za mojí

camelinka
10. únor 2022

Ja si vazala sama, ale jen jednoduchou cistou z kal. Btw kdyz nereknes v kvetinarstvi, ze chces uvazat kytku na svatbu, bude to levnejsi, to same s dortou ... 🙃

elesse
10. únor 2022

Bude to levnejsi, ale nebude tak dobre uvazana. Moje svatebni kytka, ackoli zdanlive vypadala jako jakakoli jina co manzel nosi, mela uplne jinou vazbu i trvanlivost bez vody.

cilkat
10. únor 2022

A chcete přímo tuhle (nutně stejné složení), nebo prostě červeno-bílou? Pokud ta první varianta, vyplatí se koupit hotovou, protože jednotlivě se to bude strašně těžko shánět a vy nebudete "nikdy spokojená" ... Pokud druhou varinatu, zajděte do jakéhokoliv většího květinářství a nechte si uvázat květiny z toho, co najdete na místě... a vejdete se do tří tisíc se všemi naprosto v klidu.

michaela666
10. únor 2022

Souhlasím s @camelinka, všechno u čeho se slovo svatební stojí víc. Řekla bych, že záleží i na období kdy máte svatbu. Sehnat některé květiny mimo jejich " běžnou" dobu není nereálné, ale podstatně dražší. Taky záleží na květinářství, zkus jich obejít víc. Na malém městě bude cena trošku menší než ve velkém.

jana_zofie
10. únor 2022

Tri tisice? Zeptala bych se jinde, pripadne na nejakou podobnoi variantu z kytek, ktere jsou zrovna k dispozici. Sice si nepamatuju, kolik jsem dala za kytky, ale tri litry urcite ne. Mozna tak za vsechny (ja, svedkyne, do klop zrnich a svedek, snitky pro svatebcany). A to jsem mela specificke pozadavky.

autor
10. únor 2022

@cilkat asi mi je jedno jake to budou kytky kdyz budou do vínove barvy ☺️

leniczka23
10. únor 2022

Vazala jsem sobě, Segre, kamarádce, švagrový.
Vyjde to o hodně levněji. Za tu cenu co by nechala v kvetince za svatební květinu jsme pořídili komplet květinovou výzdobu včetně slavobrány.

zrzeckas
10. únor 2022

Nevim jak to vyjde, kdyz bych si ji/je uvazala sama.... Ale trojku jsem za to nenechala, tak do dvojky vic ne 🤔🙂🙂.... Jak radi holky, obehni vice květinářství....

klokanka31
10. únor 2022

Oběhnout víc květinářství a hlavně neříkat že to je svatební.

autor
10. únor 2022

@klokanka31 a jak to vysvetlim kdyz potrebuji i pro zenicha do saka ?

autor
10. únor 2022

@leniczka23 a je to tezke to uvazat a kdy jste vazala ? Den pred svatbou?

leniczka23
10. únor 2022

To záleží, já nebudu skromná a hlásím, že jsem hodně šikovná, mám estetické cítění a strašně mě to baví 😁😁 takže to jde skoro samo, za mě, to těžké není, ale taky záleží jak moc jste náročná.
Vazala jsem vždy večer před svatbou.

klokanka31
10. únor 2022

To mě nenapadlo...

somalicats
10. únor 2022

Já si objednávala kytku v místním květinářství, věděli, že je svatební - chtěla jsem i ženichovi do klopy, dvě kytky pro maminky, kytičky pro družičky (moje tehdy 3 dcery) a snítky pro svatebčany (15 kousků), a stálo mě to necelé 3 tis komplet za všechno. Je to květinářství od květinářství, jinde taky chtěli ty cca 3tis jen za kytku pro mě.

makky225
10. únor 2022

Záleží co od kytice očekáváš a kdy je termín svatby. Pokud bude obřad dopoledne a při slušném počasí a kytice je jen na pár minut na obřad tak navázat sama z toho co najdeš v květince. Pokud má kytice něco vydržet tak se vyplatí investovat. Já měla taky celkem jednoduchou kytici za skoro 3 tisíce ALE počasí na svatbu bylo 35°C a hodina cesta autem na obřad kdy jsem kytici držela v ruce ať se nepoláme a mokrý šaty nechce žádná nevěsta takže květiny samozřejmě bez kapky vody a vydržela perfektní (i další 4 dny a doteď ji mám přes 2 roky doma usušenou na památku). 🙂 Tohle by neprofesionálně uvázaná nevydržela. Květiny prostě jsou drahé a musí se s tím počítat. Na druhou strany stačila moje kytice a květiny pro maminky a na stůl už nebylo potřeba téměř žádnou jinou květinovou výzdobu tak to zase ušetříte.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
cilkat
12. únor 2022

@makky225 měla jsem květinu vázanou od tchýně z toho, co posbírala na zahradě... Bylo 35, obřad ve dvě v poledne... A přežila. Ale byla to černucha + zahradní kopretiny, což se chová skoro jako slamenky od začátku 😉 (chtěla jsem jakoby "luční kvítí", celá svatba byla venku v zahradě)

makky225
12. únor 2022

@cilkat proto jsem psala, že záleží na tom co od květin očekává. Pokud má elegantní svatbu a chce pěkné květiny tak je to o něčem jiném než když má svatbu doma na zahradě u grilu a stačí jí pěkně svázat roští které si sama nasbírá 😉

janapetova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz