Musí mít svatba sladěnou barvu?

1. led 2022

Dobry den

V dubnu planujeme svatbu .
A mama se me zeptala co si vezme na sebe do jake barvy to mame .
A ja nevim popravde tohle mi je jedno a vubec jsem nadtim nepremyslela do jake barvy .
To ji musim mit do nejake barvy treba vsechno fialovy ?

Vyzdobu budeme mit primo na zamku od nich takze ani nevim jestli se me budou ptat

elvira
1. led 2022

Nemusí. Stejně tak nemusí být sladěný stromek do barvy. 🙂

littlebee124
1. led 2022

Jako tabule se většinou do jedné barvy ladí, ale jinak oblečení ať si vezme každý jaké chce, protože ne každému sluší určitá barva a je i nepříjemné shánět potom nové oblečení jen kvůli par hodinam. 🙏🏻 Maximálně barevně sladit druzicky na obřad a potom ať si vezmou co chtějí.

Strejda když se zenil, původně chtěli žlutou a mint a to je zrovna barva, která mi nesluší a je spíše na opalene lidi a ja sem jak ředitelka vápenky, takže nakonec nechali volnou vyber.

jana_zofie
1. led 2022

U vetsich svazeb se to do barvy casto sladi. Ale povinnost to fakt neni. Je ale pekne mit sladenou slavnostni tabuli s kytkama a vyzdobou. Na to se te asi na zamku ptat budou. Ale neboj, prinejhorsim ti poradi

elesse
1. led 2022

Nemusi. A uprimne, me i prijde divny mit sladeny i lidi do barvy… jako kdyz neladis ani vyzdobu, nejde to. Nemusi mit stejnou barvu, ale ladit to musi🙂

nazka
1. led 2022

Nemusíš, a upřímně čím víc je to všechno naplánovaný, tím spíš se pak něco pokazí. Udělej si to, jak chceš ty.

mon_88017
1. led 2022

Mrkni na beremese na alba tak před deseti lety, tam měly nevěsty barevně sladěnýho snad i ženicha s toaleťákem.... u 99% to vypadalo dost divně, zvlášť u "nízkonákladových" svateb.

esmeralda11
1. led 2022

Rozhodně nemusí. Já se osobně snažila mít všechnu výzdobu do přírodních jemných barev, aby to jako celek působilo hezky, ale osobně nejsem fanynka svateb celých v jedné barvě. To bylo trendy tak před 10 lety. Každopádně chtít po hostech konkrétní barvu šatů/košile/kravaty mi vždycky přišlo jako přehnaný požadavek. Né každý host tu barvu musí mít rád a oblečení v té barvě nevlastní a nechce si ho ani pořizovat kvůli jedné akci. Umím si představit, že takový požadavek by mohl někoho z účasti na svatbě i odradit. Ale je to na tobě🙂

skarol
1. led 2022

Spíš je fajn sladit to do nějakého stylu, na barvu už se moc nehraje 😉.

lida9
1. led 2022

barvy frceli v devadesatkach, dnes je to o stylu... my meli svatbu na statku v prirode, tudiz veci jako lucni kviti, juta, zadne barevne doplnky, atd....

kafr
1. led 2022

Já měla svatbu bílo-červenou. Bílá je základ a červená jen lehce doplňky, aby stůl ladil, kytky na stolech, moje kytice, maminek, svědkyň a družičky, vyvazek ženicha. A to je vše. Kdo si co oblikl mi bylo šumak. Jedná svědkyně měla světle modré šaty a druhá krémový top a černé kalhoty.

herminka
1. led 2022

Podle mě je nějaké ladění hezké - ať třeba ty nemáš kytku dočervena a ženich fialovou kravatu. Ale chtít po hostech oblečení určité barvy (sama jsem to nezažila, ale od kamarádek vím, že to někdy novomanželé chtějí) mi připadá sobecké, člověk třeba nemusí mít oblečení dané barvy, barva mu nesluší apod.

jane46
1. led 2022

Me se libi, kdyz maji dekorace a nevesta-zenich-kytky-mozna i svedci ci druzicky atd. nejaky spolecny prvek a barva je asi nejjednodussi.
Ono stejne to dopadne, ze se budes drzet nejakeho stylu. Ale svatebcany do toho nenut 😉

gracinka7
1. led 2022

Ono je to dost v módě, ale nemusí to být. My to třeba neměli a taky žijeme 😁

felixfelicis
1. led 2022

Nemusí být vůbec nic, samozřejmě, ale dát tomu nějaký koncept mi přijde fajn. A pak jako u všeho záleží, jak se to udělá🙂 Takové ty svatby bílá + vyrazne barvy: červená, fialová, zelená, oranžová, to je fakt hudba dávné minulosti. Všichni tu kritizují sladění svatebcanu, já jsem viděla fotky ze dvou svateb kamarádek, kde opravdu hosté sladění byli (2-3 barvy) a byla to bomba. Ale jestli na to nejste, lepší nehnat to na silu, ať to není spíš kontraproduktivní🙂

alubif
1. led 2022

Nemusí, záleží jaký dress code si vyžádají nevěsta s ženichem. Já jsem jen svatebčany požádala, aby neměli nic červeného, nesnáším ji. Manželova sestřenice zase aby měli všichni na sobě něco růžového u chlapů stačil kapesníčkem, ženy šaty nebo nějaký doplnek. Nikdo s tím neměl problém.

michaela666
1. led 2022

Když se ladí do nějaké barvy, líbí se mi to u detailů ženicha a nevěsty - barva květin, kravata/motýlek. Stůl opět květiny a nějaké malé dekorace. Osobně mi přijde jako hrozný kýč, když musí všichni ladit s ubrousky, balónky,... u novomanželů ještě dobrý, ale všichni hosté? To jsem nikdy nepochopila. Abych někomu psala přijďte v oranžové/fialové/růžové jinak nechoďte vůbec? To bych radši seděla doma na zadku.( Už jsem pár takových pozvání zažila).
Hlavní je jak to cítíš ty. Některé nevěsty zase chtějí určitou barvu jenom pro sebe a kdo v ní přijde je pro ně blbec.

pampeliska1313
1. led 2022

Nemusí. Já to začala řešit až později, původně jsme chtěli, aby ostatní přišli jak chtěli - i družičky. Ty ale chtěly něco “extra” a tak si proste vzali modrý šaty - bylo mi jedno jestli světly, tmavý - protože jsem sama měla modro bílý šaty. Ale kdyby s tím nepřišly, neřeším to.) později jsem teda vybrala svatební kytici aby tam byla modrá a bílá a venecek.

iris92
1. led 2022

Nemusi. My jsme to meli sladene jakoze pozvanky, vyzdoba, dort a takove veci. Hoste si ale oblekli kazdy co chtel. Prece nebudu nekoho nutit aby si kupoval obleceni podle barev moji svatby, jeste kdyz tu konkretni barvu treba nekdo nemusi mit rad 🙂

lovemusicsun
1. led 2022

Já bych si nedovolila říkat hostům jakou barvu si mají vzít na sebe, to mi přijde přehnané. Kdyby mi nějaká nevěsta napsala že mám přijít v šatech fuchsiové barvy, asi bych na tu svatbu nešla.

martina8084
1. led 2022

vůbec ne. Přijde mi, že dnes se těší spoustu věcí zbytečně. Svatba je krásná i když někdo bude v červené a druhý v zelené. Vůbec si z toho nedělejte hlavu.

fandysek_1
1. led 2022

Nemusí. My měli zcela neutrální výzdobu a každý přišel v čem chtěl. Moje ségra měla krásné staroružové saty a jako svědek jsem se s ní sladila a její kamarádka taky. Jinak to také neměla v žádné barvě.

rebe
1. led 2022

Je to od ní hezké, že se ptá. Barevné ladění samozřejmě být nemusí, ale když má nevěsta nějakou představu o stylu, je pěkné, když se sladí i svatebčané. Mně se moc nelíbí svatby laděné vyloženě do jedné barvy, ale my požádali hosty o pastelové barvy a na fotkách to pak vypadá moc pěkně.

martulka88
1. led 2022

Tabule a výzdoba se většinou dává do nějaké barvy/stylu. Spousta jich dělá i to, že zadá barevné tóny, co chtějí mít na svatebčanech. Já mít svatbu, tak je pro mne nejdůležitější, aby si to všichni užili - takže barevné sladění hostů bych opravdu neřešila - chci, aby se cítili dobře a né, že jen ta či ta barva a přitom by k nim nešla.

amazonkajanik
2. led 2022

To je každého věc. Neteř měla třeba vše laděné do modro- bílé, včetně květin, dárků pro svatebčany. Takže si půlka rodiny sháněla oblečení jen na tuto příležitost. Naštěstí,dokud nepadl covid, tak se chodilo na plesy, takže se dalo užít i později, ale dle mne stačí, když jsou sladění nevěsta se ženichem a svědci, plus výzdoba...

martiniquest
2. led 2022

Nemusi se nic. Udelejte si to podle sebe. Ja mela svatbu totalne atypickou, mela jsem napr. tmave modre saty po kolena a vubec nelituju. Jde o to, zda delate svatbu kvuli sobe s manzelem nebo chcete "potesit" okoli.

ruzova_pastelka
2. led 2022

Nemusíš nic. A ladit třeba ženicha a svatební tabuli do jedné barvy je naopak dost faux pas. A taky to zvlášť u výrazných barev vypadá dost blbě. Pro hosty je ale dobré nějaké vodítko, jak se obléct, jestli spíš uvolněně nebo formálně, ven/dovnitř apod. Nádherně vypadá, když má svatba nějaký styl, nebo širší barevnou paletu, ale jet podle jedné barvy, to jsou opravdu těžké devadesátky (ale proti gustu...).

veruuu_kubesovic
2. led 2022

Ne proč? Měli jsme výzdobu laděnou do tyrkysova, nikomu jsem neříkala co má mít na sobě...

lcn162
2. led 2022

Záleží na tom, co se líbí tobě a nastávajícímu a jak moc pompezni svatbu mít chcete. My jsme měli barvu žlutou, taťkové a svědek od nás dostali sadu žlutá kravata + kapesnicek, mamky, svedkyně a družička dostaly žlutou kytku. Nikoho jsme do ničeho nenutili, moje mamka si koupila nové šaty, žluto černé, sama chtěla. Na výzdobu se nás ptali, takže ubrousky byly taky žluté. Ale taky jsem se vdavala před 9-ti lety...

1lenuska1
2. led 2022

Od mamky je hezke, ze se pta 🙂 Ale udelej si svatbu podle sebe, respektive podle vas se zenichem. Jestli chcete do barvy nebo ne, je jen na vas a svatebcani by to meli respektovat.
A jak uz tu bylo vyse - hlavne neladit zenicha se svatebni tabuli 😅
Svatbu si moc uzijte, take jsem se vdavala v dubnu a bylo naaadherne ☺️

2hanah
3. led 2022

No tak jasně, ladit se nic nemusí, ale když ženich bude mít světle zelenou košili, nevěsta rudou kytici, jedna družička oranžová, druhá růžová, třetí fialová, květinová výzdoba žlutá, svatební dort modrej, bude to cirkus a ne svatba, nejde o to, že je to v módě nebo by se museli všichni svatebčani navlíct do jedné barvy, ale někdo musí určit nebo pohlídat, aby to bylo vkusné, pěkné nejen na fotkách, oku lahodící. Nemyslím si, že tohle určit pro nevěstu, ženicha, dort a výzdobu, ostatní, ať si obléknou, co jim sluší, je výmysl nebo zbytečný nadstandart.