Svatba a pozvání obou rodičů. Kdo řešil, když jsou rozvedení a nesnesli by se tam?

18. dub 2022

Řešil ste někdo svatbu s tím, že byste tam chtěli mít oba svoje rozvedený rodiče, ale jeden tam nesnese druhého a už teď jsou z toho jen hádky? Jak ste se rozhodli? Pro mě dilema biologicka matka, která moje dětství prochlastala, která teda už 15 let nepije a ta tam prej nevkroci s ním do jedné místnosti vs taťka, který se poctivě staral a i vztah máme lepší a nikdy by po mě takovou volbu nechtěl..

nelinecka1
18. dub 2022

A jaký vztah s matkou máš teď? Pokud by trvala na tom, že tam s otcem nebude, vybrala bych si taťku. Možná kdybys jí to takto řekla, tak by jí došlo, že by tam taky nemusela být a uklidnila by se😉

ckocka
18. dub 2022

Pokud někdo až tak zájem nemá aby na chvíli odložil nenávist, nenutila bych ho. Rozhodně bych netrestala toho smířlivějšího.

betelgeuzz
18. dub 2022

Mám rozvedené rodiče, na svatbě to nějak neřešili, ale při oslavách narozenin holek mi mamka oznámila, že očekává, že na jednu oslavu pozvu ji a na druhou taťku, že ona s ním být v jedné místnosti nechce. Řekla jsem jí, že to takhle rozdělovat nebudu, tak párkrát nepřišla a pak si zvykla.
Já myslím, že u tebe je to jasná volba, tvůj taťka problém nemá a vypadá to, že s ním máš lepší vztah. mamka se bude muset přizpůsobit, nebo tam nebude.

pipi_puncocha
18. dub 2022

Pozvala bych oba dva, když jeden z nich (asi teda mamka) nebude chtít přijít, je to její volba.😳

autor
18. dub 2022

@nelinecka1 ona mě řekla jasně, že tam s nim nepujde a spíš to bere jako podraz, když ho pozvu, trvá na tom abych si vybrala..

autor
18. dub 2022

No cele to byla směs zprav typu on mě ublížil on je hajzl, ona s nim prostě nebude v jednee mistnosti a prej si mam nechat jeho teda nebo že si myslela, že mě vic zaleží na vlastní matce a taková směc prakticky citověho vydírani

ckocka
18. dub 2022

Hází řešení svých problémů na tebe. Nedovol to, matka není synonymum pro " je vždy v právu".

autor
18. dub 2022

@ckocka jojo to bylo už při rozvodu, psala nenavistne zprávy a často mě používala jako pomstu, naštěstí s tátou sme si to vždy vyříkali

j.a.n.i
18. dub 2022

Zcela jasne bych ji odpověděla, ze jsou tvoji rodice oba a ze je tedy zcela samozřejme, ze taky oba pozves. A pokud ona nechce byt v jedne mistnosti s nekym, koho tobe vybrala jako otce, tak je to jeji problem a nikoliv tvuj.

escapelle
18. dub 2022

Matince bych řekla,jestli si uvědomuje,že ti svým chlastem zničila dětství. A že je úplně jedno,jestli chlastala kvůli tátovi,prostě chlastala a ty si byla dítě o které se táta staral.a zda ti opravdu chce zkazit mimo dětství i svatbu.

levandule_k
18. dub 2022

Já tohle řešit nemusela, ale kdybych byla v tvé situaci, tak nevím, jestli bych je pozvala oba a matce řekla, že jsem pozvala oba rodiče, ať se s tím smíří, nebo tam nechodí, když nezvládá přítomnost tvého otce. Navíc on se jeví celkem normální, nevypadá na to, že by byl psycho terorista a masový vrah. Kdežto tvoje matka si asi bude libovat v citovém vydírání, manipulaci a ublíženosti.

Nebo bych ji teda nezvala a pozvala jen otce, protože bych si chtěla užít klidnou svatbu a ne svatbu se scénou, spoustou nervů, kdy něco začne vytahovat, ztropí scény atp. Prostě bych jí dala vlastní medicínu, když je chudinka, oběť, nikdo ji nemá rád, tak ať si ten svůj pocit užije.

Ono je to docela těžké, protože pořád v nás je takové to, je to přece máma, vlastní rodič, tak rodičům člověk toleruje spoustu věcí, co by jiným netoleroval...

Možná bych ji zvala až na poslední chvíli, protože si myslí, že si vyvzdoruje neúčast tvého otce. Když nebude zvaná ona, tak jí třeba spadne trochu hřebínek a bude ráda, že tam může jít.

mimi1004
18. dub 2022

Působí to na mě, že máš s tátou hezký vztah, kdežto s ní asi jen ze setrvačnosti a slušnosti. Já bych je pozvala oba, ji bych na přítomnost otce upozornila. A zbytek je na ni. I když teď si říkám, že bych ji možná nezvala z jednoho důvodu. Říkáš, že pila, ale že už 15 let abstinuje. Tady bych se ale bála, že jak bude naštvaná, že jsi ji nedala přednost, tak se neudrží, napije se a pak ti celou svatbu zkazí nějakýma scénama ať už směrem k tobě nebo i k tvému otci. Jestli tě tlačí do volby, tak ji to přání splň a zvol si tátu. Povede tě přece k oltáři, ne?

autor
18. dub 2022

@mimi1004 ráda bych, já nevím ona to twhdy všechno tak strašně posrala, jako vychazime spolu, voláme si, ale popravdě hsem jí to uvnitř nikdy neodpustila. Táta byl ten, že jsem prostě vděčná, že tam tehdy byl jenže ona to bere tak, že on ji opustil a že bych ho měla asi nenávidět jako ona, což nehrozí anikdy to s ní nebudu sdílet. Zároveň si myslí, že bych měla stát na její straně. S tátou sme si byli vždy blízcí, zároveň z nějaké slušnosti si říkám, že je to máma. Já jí i psala jestli by aspoň jeden den to nemohla hodit za hlavu, ale dočkala jsem se opět uen výčitek. Táta toho musel zkousnout hodně, ve 20 jsem se od nich odstěhovala a jeho jsem tam nechala a tak nějak jsem tušila, že pak spolu dlouho nebudou a já mu to vlastně ani nemám za zlé a dokonce ho i chápu

autor
18. dub 2022

@escapelle ona to vůbec takhle nechápe, uz jsem ji i psala, že tu nejde o ni, ale o mě a vše chape jen jako zradu a nasrala se a ať si nechám tatínka. Jí to prostě nevysvětlim a myslím, že ani necgce rozumně vidět, co všechno udělala v mým dětství. Trpí i na deorese a všem to hazena hlavu, prostě všichni můžou za všechno a ona nic, vidí jen sebe

veroniquecz
18. dub 2022

Pokud má takový přístup, tak bych ji Nezvala. Měla bych akorát celou svatbu nervy co provede 🤦🏻‍♀️

nijij
18. dub 2022

Nechce ať nechodi, Je to každého volba. Navíc bych se sama byla aby neudělala odstupu nebo nějaký skandál. Řekni jí že tam bude i táta a ať se rozhodne jak chce.... Víc neřeš 😉

autor
18. dub 2022

@nijij to je věc druhá, mám strach, že nebude brát vůbec ohledy a udělá ostudu a skandál

nijij
18. dub 2022

Vím naprosto čeho se bojíš. Je to váš den a chceš si ho užít, a ne si doslova okusovat nehty jestli se něco nestane. Řekni jí to narovinu jak to je. Rozhodnout se musí ona. Hlavně neřeš, že slušnosti.. ona se taky dvakrát slušně nechovala když chlastala. 😉

escapelle
18. dub 2022

Já s mámou taky nemám ideální vztahy.taky mi dost ublizila. Na první svatbu jsem ji se sebezaprenim pozvala, zkazila mi ji. Na druhou už jsem ji nezvala. A nebyla Teda jediná. Všechny lidi které jsem pozvala jen proto,že bych měla mi to prostě zkazili.
Opravdu se spíš smiris s tím,když tam nebude než s tím,že ti ten den zkazila. Pachuť první svatby jsem měla 3roky.

alubif
18. dub 2022

Pozvala bych oba, pokud, ale matka nezvládá přítomnost tvéto táty, ať se rozhodne sama. Pokud se rozhodne přijít, tak bez jakýchkoli scén nebo poznámek. Pokud vís, že tohle nezvládne, nezvala bych ji.

michaela666
18. dub 2022

Z toho co píšeš bych požádala tátu o doprovod k oltáři a máma ať nechodí. On se staral, podporoval a určitě by bral jako čest, kdyby tam mohl být s tebou. Máma by se tvářila jak papuč. V lepším případě měla hloupé řeči, v horším zkazí svatbu scénou a výčitkami. Jestli se neumí ovládnout kvůli tobě, tak ať sedí doma. Svatba je o vás, není potřeba se zavděčit ostatním a nechat se vydírat.

mourovatakocka
18. dub 2022

Já měla první svatbu, když se naši rozváděli. Pozvala jsem i otce, protože se to přece má a protože jsem krava a nedošlo mi, že by ho tam asi máma nemusela. No, podruhé už mě vedl můj děda, který je víc táta než otec. V tvém případě bych volila tátu, pokud se víc staral a neklade si nároky. Třeba se máma chytne za nos - pokud by se měla tvářit jako kakabus, jako můj otec na první svatbě, je lepší, ať je doma.

michaela666
18. dub 2022

Jen tak na okraj...Pokud budete mít svatbu někde na úřadě/ v kostele ( veřejně přístupné místo), může se máma přijít v tichosti podívat na obřad, pogratulovat a zase odejít. Tak se to u nás dělá s příbuznými nebo kamarády, se kterými se moc nestýkáme. Dostanou oznámení a je jen na nich jestli se přijdou podívat.

autor
18. dub 2022

Holky dnes zase nespočet zpráv, kdy je mi táta přednější a jen vyčítá a vyčítá, že si ho vůbec dovolím pozvat, hrůza. Měla by se radši chytnout za nos, ve finále mi psala ať mám hezky život a čau

mimi1004
18. dub 2022

Tak v tom případě se to vyřešilo samo. Hlavně se nevnucuj a nenech si ty slavnostní chvíle zkazit. Sama víš, jak jsi to v dětství měla a kdo si zaslouží tvou pozornost a lásku. Nenech se citově vydírat 🍀

korin
18. dub 2022

Myslím, že ještě bude dělat chudinku ublíženou, uraženou a pak vyměkne a bude ráda, pokud jí dovolíš přijít. Možná ti bude tvrdit, žes ji tam ty nechtěla... Nevím, za jak dlouho bude svatba. Teď bych nereagovala, jen jí pár dní před svatbou napsala, že je vítaná a že táta tam bude. Je jen na ní, jestli přijde. Upozornila bych ji, že na svatbě se všichni chovají mile a pokud hodlá být nepříjemná, tak ať nechodí, byla by to navíc jen její ostuda.

inssomnia
18. dub 2022

Hele já mám s rodiči mnohem normálnější vztahy a tohle byl taky problém. Můj táta nebyl na mém maturáku, ani na jedné promoci... Nestálo mi to za to. U svatby jsem ho chtěla (a ne na vedení k oltáři, šla bych sama, jen aby tam prostě byl, je to můj táta). No mamka to nevydýchala. Nakonec jsme se vzali jen se svědky a byl klid :/
Manželovi rodiče jsou mnohem víc v klidu. Tchýně si taky nese spoustu bolestí, byl tam i chlast. Ale nemá problém pozvat tchána třeba oběd, když u ní jsme.
Každopádně ty nebudeš řešit jejich vztah. To je jejich problém. Oni si sebe navzájem vybrali, ty sis nevybrala ani jednoho. Tvoje svatba, tvůj den, tvoje podmínky a maminka se může třeba na hlavu stavět. Nenech se vydeptat. Buď silná ♥️ vím, že je to pro tebe těžké, ale fakt jsi v právu a ona se s tím buď srovná, nebo tam nebude.

2hanah
18. dub 2022

Řekla bych matce, že je to moje svatba a chci tam oba rodiče, je dospělá, měla by umět toto pochopit a nekazit Ti svatbu a radost, možná to dělá otci naschvál, ale je dospělá a rozvedená, nemusí ho tam ani pozdravit, prostě si ho všímat, nebrala bych odpovědnost na sebe, pozvala bych je oba a pokud tam nechce kvůli otci, ať tedy nechodí, její rozhodnutí a toto bych jí řekla, že je pozvaná, chceš ji tam, ale i otce a rozhodnutí je na ní, asi kvůli ní nebudeš dělat svatby dvě a to by měla chápat, tady nejde o ni.

kitycat
18. dub 2022

Vazne uvazujes, ze za tychto okolnosti tam tvoju mamu chces? A kde budu sediet? Tvoja zduta matka za vrchom stola a otec na zahrade, lebo pani matka sa nevie preniest cez jej zivotne rozhodnutia?

Ja by som sa teda rozhodla rychlo a lahko.. Neviem nad cim premyslas, uprimne..

inssomnia
18. dub 2022

@kitycat zvenku je to vidět jasně, ale i když je jaká je, furt je to máma. Musí to strašně bolet, když dělá takové scény.