Jak obléct roční batolátko na zimu?

rivulet
17. zář 2010

Milé zkušenější maminky, máme holčičku, které je teď čerstvých 14 M. V lednu jí bude rok a půl. Teď ještě sama nechodí, ale předpokládám, že v zimě už bude. Zajímalo by mě, jestli jste takovému menšímu batoleti dávaly v zimě kombinézu, nebo jsou lepší oteplováky a bunda. Taky bych ráda věděla, jestli ještě používat fusak, nebo už ne... A pokud ne, tak jak se to řeší s kočárem, čím ho tam přikrýt? Máme sporťák Cam Cortina a fusak od Emitexu do 3 let, ale kamarádky tvrdí, že chodící děti už v něm nechtějí být...Dávám teď dohromady zimní výbavičku, tak by mi moc pomohly vaše zkušenosti 😉

terak
17. zář 2010

Ja jsem nekde cetla nebo slysela super radu... miminko oblekat stejne, jako obeces sama sebe + jednu vrstvu navic. Asi se to netyka extremistu jako ja, kteri chodi v zime v tricku a v bunde, ale normalnich lidi, co si berou i svetr salu a pod.

petamarketka
17. zář 2010

Ahoj Rivu,
mám stejně starou holčičku jako ty a pak i jednu o 2 r. starší - narozenou ve stejném období...
S Markétkou jsem to v roce a půl řešila kombinézou... Bylo to pro mě snažší, co se týče oblékání... Taky když náhodou chtěla ťapat a vyválela se ve sněhu, tak jsem jí jen oprášila a nemusela jsem hledat, jestli má sníh někde pod bundou...
Fusak jsem používala - byly mrazy... Měla jsem ji v kombinéze a ve fusaku... Pod kombinézou měla jen punčochy, body, mikču...
Letos to s Peťulkou plánuju udělat stejně...

Terak, ale taky by se mělo brát v potaz, že dospělý v mrazu chodí, ale dítě sedí v kočáru 🙂

jita18
17. zář 2010

Pokud bude holčička běhat, je dobrá kombinézka, nikde se nevyhrnuje, ale taky jsme používali u starší dcerky oteplováky a bundu a bylo to fajn. Takže záleží na tobě 😉 Letos pořídím kombinézku ale asi i té mladší, má rok, taky zatím nechodí. Do fusaku ji budu určitě dávat. Pokud máš emitex s tím šusťákovým spodkem, tak je to fajn kvůli botkům, že se dá líp udržovat, ale do kočárku doporučuju i návleky na boty, je to praktické.

jancaroul
18. zář 2010

Rivulet, já tohle řešila loni, Tomča je listopadový a myslím, že na ven je určitě praktičtější kombinéza, ale využili jsme i bundu, např. na cestu k lékaři, k rodičům, kdy cestoval autem, měl vyteplené kalhoty a navrch bundu. K fusaku, pokud ho máš, je vždy možnost ho využít, já jej neměla (měla jsem kratší variantu) a zvládli jsme to i bez něj, při delších cestách venku měl na sobě kombinézu, fleesovou deku pod sebou i na sobě a navrch fusak od kočárku. Ale asi záleží i kde bydlíš, zda ve městě nebo na horách 😉 Myslím, že v zimě už budete ťapkat a fusak využiješ opravdu jen na delší výlet, jinak se ti akční rádius procházek sníží na minimum - podle toho, kolik toho holčička ujde. My často za hodinovou procházku obešli akorát náš panelák 🙂

pattie
19. zář 2010

My jsme loni v zimě (když byl malé rok a čtvrt) byli spíš v teplých krajích, tak jsem to oblečení řešila tak nějak za pochodu. Ale měla jsem několikery oteplováčky (na procházky) a 2 zimní bundičky - do obchodů a tak, aby se to dalo rychle sundat a nepařila se. A pak jednu kombinézu, kterou jsem jí dávala na bobování a na sníh. Fusak jsem používala hodně, sice Bětka už chodila, ale ne zas tolik moc, tak jsem jí na procházky buď dala ty oteplováky a deku a nebo punčošky, tepláčky a šoupla do fusaku.

helcenka
23. zář 2010

Ahoj, náš malej je narozený v lednu, takže tu zimu, kdy mu byl rok, ještě nechodil, tak jsme byli ve fusaku a to jsme měli oteplováky a bundu a byl ve fusaku, samozřejmě.
Loňskou zimu jsme měli oteplováky a bundu a i kombinézu. Využili jsme oboje, kombinézu na sníh, na sáňky a oteplováky s bundou na procházky nebo do města, k doktorovi.... Ale měli jsme hrozně fajn bundu, dole i na rukávkách byl široký náplet, pod který se nám nikdy sníh nedostal, takže jsme byli na sněhu několikrát i v oteplovákách a bundě.
A protože máme všude daleko, tak jsem malýho vozila i ve dvou letech v zimě na káře a byl ve fusaku - měli jsme taky Emitex, takže v pohodě v botkách. A do něj jsem ho ale v kombinéze ani oteplovákách nedávala. To měl vyteplené kalhoty a bundu a přes fusak jsem hodila deku, pokud byly hodně velké mrazy, ale většinou to nebyla potřeba.