Kolik kusů oblečení od velikosti koupit miminku?

dyndula
26. bře 2014

Ahojte, zajímalo by mě, kolik tak cca bych měla mít věcí, nebo jaké vůbec třeba pro mimi do 3 měsíců a nebo ve kterém období se vyplatí mít víc věcí, že už se začíná ušpiňovat samo. Třeba až bude mít vel.80 ? Asi nemá smysl mít třeba 30 bodýček vel. 56. Nebo jinak, jak vypadá váš šatník miminek? Nemám vůbec představu, co by měla být bezpochyby základní výbava. Děkuji

maroussia
26. bře 2014

Třicet bodýček je teda už moc 🙂 🙂
Já mám kolem 10-15 s dlouhým a stejně tak s krátkým a z vlastní zkušenosti vím, že je lepší mít víc věcí než míň - samozřejmě přiměřeně 🙂 Jednak proto, že se Ti miminko může počůrat, pozvracet cokoliv a taky si pamatuji večery, kdy jsem celá uondaná stála u žehlicího prkna, aby bylo ráno mimčo do čeho obléct a to jsem neměla nijak málo věcí, spíš blbé plenky, které se hned pročůraly...
Teď jsem nakoupila dost bodyček, polodupaček a kabátků (ovšem všechno z druhé ruky) a pokud to neunosí, svět se nezboří 🙂

lv
26. bře 2014

Stačí tak po 10ks, body s krátkým, dlouhým, polodupacky, overaly.

trab1
26. bře 2014

Ahoj, z toho základního jsem měla ve velikosti 56 cca deset bodyček s dlouhým, deset s krátkým, deset trik s dlouhým, patery tepláčky, deset overálků. A pak samozřejmě něco frajerskýho - rififliky, .....První dcerku jsem nemusela třeba tři dny převléknout. Druhou třeba pětkrát za den, protože toho hodně nablinkala. První velikost 56 odnosila opravdu ty tři měsíce. Druhá měla po měsíci všechno malé a dávala jsem již 62.

arrowka
26. bře 2014

Na internetu je spousta seznamů doporučených výbaviček. Poradím trochu jinak, někdy totiž nejde ani tak o množství, jako o praktičnost.
Určitě doporučuju si koupit balík bazarového oblečení, bývají za babku a pokud to miminko neunosí nebo bude hodně blinkací, nebude ti to líto. Potřebuješ bodyčka, těch si klidně nakup víc, ale sleduj materiál a způsob zapínání. Nejlepší je pružná, žebrovaná bavlna, bez patentků. Značky např. Lupilu, TCM, Carter´s. Některá body jsou drahá a jsou k ničemu. Spousta z nich má jeden patentek a špatně se ti bude přetahovat přes hlavu (dítě se ti zatím uvzteká) nebo vůbec nepřetáhneš.
Další věcí, co pravděpodobně nevyužiješ, jsou malinkatá trička, vlastně vůbec nechápu, proč se dělají. Malá miminka potřebují mít zakrytá záda a trička se jim hrnou. Málo jsem využila i kombinaci tepláků a ponožek - ponožky jsou sice roztomilá věc, ale dětem neustále padají. Ty, které nepadají, zase škrtí. Nejlepší jsou polodupačky (tepláky s ťapkami) a nedám dopustit na klasické dupačky. A samozřejmě overaly na spaní, to je základ.
Mikinky jsou lepší bez kapuce, ale sehnat je bývá problém. Ale např. česká značka Autex vyrábí mikiny s odepínací kapucí.

trab1
26. bře 2014

Já jsem zase u první dcerky absolutně nevyužila polodupky - mohla se vzteknout, když jsem jí je oblékla - kopala tak dlouho až je celé svlékla. S ponožkama jsme na tom byli podobně do doby než jsem koupila klasické capáčky se šňůrkou na zavázání. Od té doby jsem dávala tepláčky a ponožky, lépe mi to vyhovovalo při měnění plíny oproti dupačkám.

lrg
26. bře 2014

Záleží na ročním období a jak bude miminko veliké - my v roce máme velikost 68 a když se narodila, neměla jsem doma nic co by jí bylo 🙂 Koupila bych levnější oblečky třeba z tesca ve vel. 56 i 62 a pak uvidíš. Do 3M se sice sama neušpiní, ale zase ublinkávají. Ale taky do toho půl roku asi nejvíc rostou (beru podle nás), takže my jsme nejvíc věcí užili od těch 6M. Polodupačky jsme užili hodně, dupačky nesnášela. Ale prý nejsou dobré na břišní svaly do 3M. A taky bych si příště určitě nakoupila nejvíc body na zavazování, než přes hlavu.

elastiq
27. bře 2014

Hlavně bych nakupovala velikost od 62 výše.... ti malý mazlíčky mezi 3 - 6 týdnem mají růstový spurt, takže Vám mohou přeskočit až o dvě velikosti 🙂 Nakupujte postupně dle potřeby. Seznam co má mít miminko v do výbavy naleznete snad všude na netu v prvních dnech, pak budete dokupovat🙂