Začalo jaro, jak obléct ven miminko?

moneline
26. bře 2017

Ahoj všem,

mám 6. měsíčního chlapečka, je to moje první mimčo a vzhledem k tomu, že venku už je teplo tak docela váhám nad oblečením pro miminko když jdeme ven naprocházku. Poradíte mi prosím? Nechci aby mu byla zima nebo horko. Od kolika stupňů už nedávat čepičku?
Moc děkuji za každou radu.

Hezký den všem 🙂

lucajda17
26. bře 2017

@moneline Já dávám slabší fusak,body s dlouhým rukávem,tepláky a teplý svetr.S tou čepkou by mě to taky zajímalo.

hrosatko87
26. bře 2017

Čepičku bych určitě dávala, aby mělo schované ouška.

monaluza
26. bře 2017

Ona je cepice a cepice - zatim davam flisovou, nekdy je to az hodne, takze na primem slunku ji vymenim za tenkou bavlnenou, kterou ale budu davat jeste hodne dlouho, nestojim o zbytecny zanet stredniho ucha nebo jine podobne radosti. Loni jsem mela v kvetnu pulrocniho, na fotkach jeste bavlnenou cepku ma 😉. Sama nemam "vyfoukane usi" rada ani jako dospela, na hlavu a krk jsem hakliva, takze tenkou cepici a satek nosim i na jare.

tery_s
26. bře 2017

Čepička tu tenkou bavlnu bych ještě nechala, asi nezáleží úplně na teplotě, ale ofoukne a bude problém. Hlavně při přesunu mimo kočár. A záleží jak je dítě teplomilné, některé už se ve fusaku potí jiné ne, kontrolovat za krkem a podle toho ubrat vrstvy. Když bude mít bundicku a teple kalhoty, stačí jen deka navrch. Když dam triko/body a punčochy/leginy ještě zimní fusak v pohodě snese 😊 Každý musí zkusit

ladylass
26. bře 2017

Cepicku dávám porad i v lete jsem dávala to samozřejmě co nejslabší, i můj 3,5letak jamile fouká dávám bavlnenou cepici

jitavrtule
27. bře 2017

sranda jak to každý dělá úplně jinak 🙂 čepičku jsem do hlubokého kočárku v teplotách jako byly dnes (15+, slunce) nedávala. Malá (skoro dva roky) dnes běhala bez čepice a jen v teplákách, tričku a bavlněné mikině, já měla triko s krátkým rukávem.
obecně mi připadá, že děti chodí strašně navlečené, rodiče jsou na hřišti v triku a dítě má flísovou čepici a zimní bundu. nevidím na tom nic přínosného, otužování zdraví prospívá a na zánět středouší z ofouknutí nevěřím.

msimankova
28. bře 2017

@jitavrtule mam to podobne, navic jsem vyhrala dite, co je mu spis vedro a rve si cepici z hlavy a zamotava se do kapucy 🙂.

masajka87
28. bře 2017

Dala bych jen bavlněnou cepku, jarní fusak a do něj bych oblikla normálně jen na mikinku. Ta cepka je důležitá, hlavou ztrácí teplo a když je schovaný v kočáře tak na něj nesvítí sluníčko. Ve stínu je ještě chladno. Jinak jak to snáší zjistíš podle

masajka87
28. bře 2017

Zjistíš podle tvaricek. A nebo za krkem kdyby byl zpocený. (Odeslalo se mi to dřív)

betelgeuzz
28. bře 2017

Teď je to počasí bohužel zrádné. Ráno zima, odpoledne vedro. taky je rozdíl, jestli jsi ve stínu, nebo na slunku. Chce to vrstvit, aby se dalo oblečení upravit, do kočárku deku, kterou můžeš zakrýt, nebo odkrýt, když je potřeba. Je potřeba si uvědomit, že kočárek působí jako skleník, jak se do něj opře slunko, je v něm vedro. A taky, že pro dítě je nebezpečnější přehřátí, než podchlazení. Dítě oblíkat podobně, jako sebe, kočárek působí jako ta vrstva navíc. Kolikrát potkávám maminky, které se na slunku vyslečnou do trika, ale dítě je v kočárku ve fusaku, pod dekou a na hlavě tlustou čepici.

masajka87
28. bře 2017

@betelgeuzz v půlroce už může být klidně ve sporťáku. Moje děti už v korbě nechtěly být v tomto věku. Musí se zakladatelka řídit hlavně pocitem.

betelgeuzz
28. bře 2017

@masajka87 však to píšu, ne? 😉 nedá se tu napsat, dej takový fusak, takovou čepici apod. Taky záleží, kde žije. U nás je slunko, vedro, někde ještě mají zbytky sněhu.

masajka87
28. bře 2017

@betelgeuzz právě..Taky jsem to chtěla zmínit a pak jsem zapomněla. My jsme skoro na horách a ještě tu není úplně teplo.

meta123456789
28. bře 2017

Čepičku bych určo dávala. Já oblíkám bodýčko, kalhoty, mikinku, slabší bundičku, čepičku, jarní fusak...přes poledne, když je teplo, tak sundavám bundičku

micka_alex
1. dub 2017

Rano teda davame: Bodičko , slabou mikinu ,hrube teplaky a tenkou bundu ,flisova čepice jarni fusak nebo tepla deka , na obed : Bodicko ,teplaky (hrubši) mikina hruba , tenka bavlnena čepice a jarni fusak 😊

terezasm
1. dub 2017

Ja jsem vzdy oblekala o jednu vrstvu vic nez sobe (nad 20 stupnu jsem nas oblekala stejne). Praktici rikaji, ze je ted vetsina deti spise prehrata nez podchlazena a jak to vidim kolem sebe, tak se ani nedivim. Dnes 20 stupnu a deti ve fusaku, mikine a bunde. Myslim, ze pulrocni dite v pocasi jako bylo dnes cepici nepotrebuje. Teplacky, body s dlouhym rukavem nebo lehci mikinkou staci. Mudr radi sahnout za krk a pokud je primerene teply, tak je dite oblecene akorat 🙂.

makyka01
1. dub 2017

No ja jsem teda asi divna 😂 ale ja ma taky pul rocni mimi a dnes jsem ji dala jen takovou lehounkou cepicku, body s kr. Rukavem, ponozky a puncosky, v kocarku prikrila deckou a hotovo 😊 jeste ji bylo teplo, takze jsem dala pryc i decku

zmrzlinka
1. dub 2017

Nasi půlroční holčičce jsem dnes dala body s dlouhym rukavem a tenky polodupacky,ale venku pofukovalo tak jsem ji dala tensi mikcu+tenky leginky jeste na to a kdyz jsme sedeli na zahradě ve stínu prikryla jsem ji dekou....pocasi je zrádný tak mam vzdy po ruce deku a bud zakryju nebo odryju 😁

jullli
1. dub 2017

Zbytecnym oblekanim ( prevrstvenim) si dite ucite na caste nemoce.. Vzdy se ridte sebou dite ma mit jednu vrstvu navic.
Pulrocni dite uz reguluje teplotu normalne pikid jdete ven dopoledne nebo odpoledne staci body mikca tenka cepka teplacky.. Dnes asi zadna z vas nechodila v bunde...
Doktori a hlavne sami maminky se stale divi jak je mozne ze ty deti jsou porad nemocne... A je to proto ze si to my matky delame sami. Zapojte selsky rozum pulrocni dite uz opravdu nepotrebuje fusak ani jarni. Je jednodussi vzit do kocaru deku a kdyby nahodou prikryji..
Zustava mi rozum stat kdyz jsem dnes videla maminy a decka navlecene a k tomu fusak emitex nechapu a nepochopim...

soleilll
1. dub 2017

@moneline Obleč to, co máš ty + 1 vrstva navíc. Jako další vrstva se ale počítá i deka v kočárku, fusak nebo nánožník a samotná korba kočáru. Takže když ty jdeš v tričku s krátkým rukávem a mikině, malýmu dej např. dlouhej rukáv, mikinu a deku. Čepka teď nebude až tak souviset s teplotou venku, ale spíš s větrem - aby mu nenafoukalo do uší. Jeho tepelný komfort kontroluj na zátylku a na vycházky s sebou ber pro jistotu ještě jednu vrstvu, kdyby se ochladilo nebo začalo hodně foukat, třeba svetr nebo kabátek s kapucí.

soleilll
1. dub 2017

@jitavrtule Věř - nevěř, ale to bych ti nepřála mýho syna, kterej měl záněty středního ucha skoro permanentně až do 3 let, než šel na odstranění nosní mandle. Některý děti na to holt trpí, takže "ofouknutí" může být jasnej spouštěč. Ten se venku bez pokrývky hlavy, která zakrývala uši, nehnul.

semisovamys
1. dub 2017

Mám taky 6 měsíčního chlapečka. Dneska - já triko s krátkým rukávem on body s dlouhým a punčosky na sluníčku a když ležel na dece na zemi tak měl ještě navíc teplé ponozky, tepláčky a tričko s dlouhým rukávem. Bavlnenou cepicku občas ale buďto mu lezla do očí nebo padala jak se furt vrtí. Starší syn měl v podstatě to samé, tílko a triko s dlouhým rukávem plus kalhoty.

fiiif
2. dub 2017

My mame 3 mesice a Misa ma tenkou cepicku,overal a v kocarku lezi nu dece.tim ze mame v kocare prenosnou tasku tak je zapnuty v ni .. Ale i tak ho obcas rozepinam protoze mu je teplo.no a vecer kdyz se trochu ochladi dostane pres sebe tenkou deku a tenke rukavky ;)

jitavrtule
3. dub 2017

@soleilll no ale vzdyt to pises sama - nez sel na odstraneni nosni mandle. z toho bych vyvodila, ze to u vas byl problem souvisejici s imunitou nebo necim podobnym.
zdrave dite opravdu " z ofouknuti" zanet stredniho ucha nedostane.

soleilll
3. dub 2017

@jitavrtule Bylo to spíš vrozenou indispozicí, kdy ta mandle byla na jeho proporce moc velká a každý nachlazení a rýma šlo rovnou do uší. Takže některé děti na to opravdu můžou být háklivé, ale samozřejmě ne všechny. Každá matka své děti zná nejlíp, ta to dokáže odhadnout.