3měsíční syn strašně pláče před usnutím, co pomůže?

zdenkaj92
24. únor 2016

Krásný den.
Malý (3 měsíce) před většinou usnutí strašně pláče. Je přebalený, najedený, prdí normálně. Musím ho docela dlouho houpat, kolíbat, atd. Nevadí mi to, spíš jestli netušíte, co by mohlo pomoct, aby neplakal? Co by ho mohlo trápit? Přes den je to skoro pravidlem, v noci usne bez problémů. Je plně kojený.

akankeo
24. únor 2016

@zdenkaj92 treba je jen pretazeny, zavinujete mu ruce pred spanim? Jinak nemusi byt spatna homeopatika, me ted n syna zahadne funguji, sice na neco jineho - koliku, le zacinam na ne verit, protoze vsechny ostatni konvencni i nekonvencni metody selhaly

karlajasmine
24. únor 2016

@zdenkaj92 Napada me bud ze se mu nechce spat nebo ze je pretazeny (muj syn tohle dela v obou pripadech... kdyz se mu nechce spinkat, nebo kdyz se mu naopak strasne chce spinkat). Tak bych zkusila bud uspavat driv, nebo pozdeji, podle toho jestli se ti zda unavenej 🙂 U prsa neusne? Nema treba hlad? Takhle na dalku tezko radit... mymu synkovi je 3,5 mesicu a obcas taky place a nevim proc... Jednou hrozne plakal, kdyz jsem ho houpala, tak jsem ho zkusila dat do postylky bez houpani a on si tam brblal a po chvilce sam usnul.. ale jindy zase v postylce breci a chce se houpat... chce to asi proste zkouset ruzny varianty..

hapovab
24. únor 2016

Meli jsme to same,uspavame pohoda,klidek najednou strasnx hystericky rev na nekolik minut a usnula i v kocarku pred usnutim,neprisla jsem na to cim to bylo ale preslo to samo.

zdenkaj92
autor
24. únor 2016

@akankeo Ano, většinou ho zavinuju, ale ruce vždycky vystrčí ven.

@karlajasmine Uspávám ho jak vidím, že je ospalý, začne si mnout oči. Abych to objasnila, hrajeme si a promne si oči, tak si chvíli hrajeme s dudlíkem, sám si ho strká do pusy a ven a pak najednou jak když praští a strašný pláč. U prsa neusne, spíš začne ještě víc brečet, když se pokusím přiložit.

akankeo
24. únor 2016

@zdenkaj92 aha, tak to ho nezavinujes, asi jen davas do klasicke zavinovacky, protoze jinak by ruce ven tezko vystcil. Mam na to desu na suchac, ale de to i s plenou -

https://www.youtube.com/watch?v=2Gr7n9O32SQ

. Moje druhorozena mela fakt silu a ruce ven nedostala, trikrat zarvala jak tur a pak 4 hodiny spala, u ni o bylo treba jen na usinani, takze pak sem ji rucicky uvolnila

manelle2
24. únor 2016

@zdenkaj92 Ahoj,my jsme to měly taky,nzabíralo na to vůbec nic :(
Trvalo to asi 1,5-2 měsíc a pak to z ničeho nic přestalo.
Tak asi jenom vydržet.
Jinak přes den mi usnul jedině v kočárku,myslím v tom období 🙂
Tak hodně trpělivosti a neboj,ono to ustane 🙂

lucienn5
24. únor 2016

Nám pomohla lampička. Aby si malá nepřipadala po tmě tak sama a u nás to zabralo 🙂

zdenkaj92
autor
24. únor 2016

@lucienn5 jenže já mám problém přes den, v noci je to bez problémů :(

seznamseznam
26. únor 2016

@zdenkaj92 Ahojky. Máme uplně stejný problém. Malá bude mít 3 měsíce. Před každým spánkem i tím ,,20 minutovým" hrozný pláč a někdy až řev. Během noci většinou usíná normálně po nakojení a bez houpání - ale spí semnou v posteli, protože jak bych sní zahýbala tak je hore. Řekla bych, že kolika to není a není to ani to že se jí nechce spinkat. Spíš se jí spinkat chce a neví jak si s unavou poradit. Jak vidím přes den, že si promne očička (většinou po hodině bdění) tak šup do zavinovačky a uhoupat jinak je zle. Pláče i hodně v kočárku než usne. Nevím jak poradit. Sama stím hodně bojuju a je to teda fuška někdy. Jinak že by usnula sama to u nás zatím neexistuje☹ Snad to přejde, je to o nervy.

hapovab
26. únor 2016

@seznamseznam měli jsme to úplně stejně, přešlo to, toť moje jediná rada.