Alergická reakce na mýdlo Mixa?

partyzanka91
26. lis 2014

ahojky, již delší dobu myju svojí dcerku dětským mýdlem značky Mixa, je to tělový gel i šampon v jednom http://www.eva.cz/zbozi/DRO31546/mixa-baby-gel-... Už ho používáme asi dva měsíce, ale předevčírem se při koupání dcerce udělali takové červené mapy na obličeji a to hlavně kolem pravého oka, včera nic a dneska to tam bylo zase pro změnu u levého oka a po čelíčku, trochu i na temeni hlavy jak jsou vlásky. Asi do čtvrt hodiny po koupání opět zmizely. Může takto vypadat alergická reakce? Proč ale neměla podráždění po celém těle ale pouze v oblasti obličeje? To že jí předtím neměla a teď má je tím že alergie se může projevit až po nějaké době, vím to, sama jsem alergická - na kočky. Jako malá holka jsem si s kočkama párkrát hrála a nic mi nebylo, ale pak se to při jedné hře projevilo a od té doby už jsem enmohla ke kočkám vůbec jinak jsem slzela, kýchala a měla dusivé záchvaty. Takže když se alergie projevila až později u mě tak tomu tak může být i u dcery.
Chtěla bych se zeptat jestli ještě někdo z vás tento výrobek užíváte a jaké jsou reakce. Děkuju

pratensis
26. lis 2014

Ahoj, nevím, jestli ti má odpověď k něčemu bude, ale - ano, tento výrobek používám od synova narození (tedy přes 6 měsíců) a reakci nikdy žádnou neměl. Ale to neznamená, že někdo jiný zareagovat nemůže...

ivca2409
26. lis 2014

Taky Mixu pouzivame (na koupani i mazani) a bez jakekoliv reakce... syn ma 15mesicu... zkusila jsi zmenit kosmetiku?Zkusila bych Mixu vynechat,pouzivat neco jineho a pak to treba zas zkusit,at mas jistotu,ze je to z toho.

partyzanka91
autor
27. lis 2014

@ivca2409: ano tak to mám v plánu. Sice píšou že ta Mixa by měla být dobře snášenlivá, ale nic jiného jsem už nepoužila a z vody to jistě nemá. Zkusím teď jiný přípravek a uvidím.

evaviki
27. lis 2014

@partyzanka91 zkus ji umyt oblicej jenom vodou.. Ja si napr. telo muzu mazat, cim chci (mimo vetsiny opalovacich kremu) a nic se neprojevi, ale oblicej reaguje silene na 90% kremu..

partyzanka91
autor
27. lis 2014

@evaviki: a co vlásky? Ono se jí to právě na ten obličejík dostane jak jí meju vlásky, ale kdyžtak je taky můžu zkusit jenom vodou.

evaviki
27. lis 2014

@partyzanka91 taky vodou.. miminka jsou ciste, pokud myjes pravidelne, tak stacii vetsinou voda.. 🙂
Ja napr. myla mydlem cele telo tak jednou max dva krat tydne.. jinak jenom zadek.. Naopak mam zkusenost, ze cim vic clovek dite patla mydlem, kremem a nevim cim vsim, o to horsi ma pokozku (samozrejme ne pri AE) Vidim to i u nas v rodine - dokopy 5 deti a to nase (nejmin patlane) ma nejkrasnejsi pokozku 🙂 a zadny derma problem..

liliviola
27. črc 2016

Chtela bych se podělit o kvalitní kosmetice Ómia. Používaám ji já protože jsem alergik a z 90% mam alergii na mycí gely. Náš Tobiašek byl alergický i na nivea baby. Zkusila sem na doporučení od kamarádky vyzkoušet sprchový gel Ómia a teď na ni nedám dopustit! Nejde sehnat a ja se ji snažím prodávat z Itálie. Je opravdu skvělá. Žádná kožní vyrážka ani svědění😊