Červená čočka. Od kdy se může vařit dětem?

cleopatra
4. únor 2007

dobrý večer,nedávno jsem na internetu (bohužel již nevím kde)našla, že existuje červená čočka,která je velmi zdravá a dobře stravitelná.je možno ji vařit i pro děti.máte s ní někdo zkušenosti?od kdy se může dětem vařit a na jaký způsob? děkuji

kitka123
5. únor 2007

Ahoj Cleopatro, cervena cocka je vhodna pro deti a je i mnohem rychleji uvarena nez ta hneda. Navic se rozvari uplne na kasi, takze ji nemusis ani mixovat (teda mensim detem). Muzes zacit ji pridavat do zeleninovych polevek, pozdeji i samostatne nebo jako prilohu, zalezi jak bude detem chutnat. Nase mala ma treba mnohem radeji zluty a zeleny hrach. A odkdy se muze davat se radeji porad s detskou doktorkou, nekteri doporucuji lusteniny uz od 9 mesicu, nekteri od roka, takze to je vec nazoru.

alenahabibi
7. únor 2007

cleopatro, červenou čočku seženeš ve zdravé výživě. Je moc dobrá, moje starší dcera ji miluje, Ale dávala jsem ji až v 15 nebo 16 měsících. Takže jak říkala kitka poraď se s doktorkou.

binki
17. dub 2007

loupaná červená čočka mi taky chutná, dělám kaši, polévku nebo ji dávám do zeleninového "kotlíku"

bettyna84
10. zář 2008

Ahoj, znovu otevírám toto téma, třeba mi někdo poradí: nejsem moc zdatná ve vaření, takže musí se červená čočka před vařením namočit? A musí se pak scedit, nebo se voda odpaří? Díky.

bettyna84
11. zář 2008

Nikdo mi neporadil, tak jsem to zkusila, takže čočku není třeba máčet, já jsem ji nejprve orestovala na másle a pak dala vařit ve dvojnásobku vodu, což bylo asi málo, protože byla ještě tvrdá, tak jsem přilila ještě trochu a asi dohromady za dvacet minut bylo komplet jídlo hotový! Takže doporučuju, s osmahlou cibulkou je to vážně dobrota a má to daleko od jídelnových čoček 🙂 .

misicka455
14. zář 2008

červenou čočku taky doporučuji 😉 je moc dobrá.