Čistička vzduchu, cítím smrad jak chlor

litoria
4. kvě 2018

Koupila jsem v dobré víře čističku vzduchu Ionic care. Mám ji teprve dva dny, ale jsme z ní rozpačitá. Pouštím na nejnižší chod, nechala jsem ji zapnutou zatím nonstop. Ale jediné co cítím je smrad jako chlor. Víc než zdravě to na mě působí škodlivě. Nejradši bych ji vrátila zpět. Mám tomu dát ještě šanci? Je to třeba něco jako "zápach nového přístroje", který za nějakou dobu vyvane?Vy kdo máte čističku, prosím poraďte. Předem děkuji.

missska84
4. kvě 2018

Máme tu samou od vánoc. Zkus ji vycistit,i kdyz ji mas teprve dva dny,ale jede nonstop. Nam to ze zacatku take delalo,takovy zvlastni pach a prave po vycisteni to prestalo. Jinak jsme s ni max spokojeni;)

calvac
4. kvě 2018

@litoria V klidu,mame tu samou a v papirech je psano,ze je to zapach technickeho vzduchu,tedy cisteho,ktery cisticka vypousti. Je to normalni,zapach je specificky.

calvac
4. kvě 2018

@litoria jo a zapach zustane porad stejny,tuto cisticku mame uz 5 let.

litoria
autor
5. kvě 2018

Tak to mě moc neuklidnilo, ale děkuji moc za příspěvky. Koupila jsem ji synovi do pokojíku, v naději, že se mu uleví od astmatu, ale zatím mám z toho jen pocit, že ho za nemalé peníze "trávím jedovatým smradem".☹ Na internetu jsem o tom zápachu našla jen jedinou zmínku. Docela se divím, že to žádný ze zákazníků neuvádí. Já tomu dám tedy ještě šanci, až to budu čistit, otřu to octem.

litoria
autor
5. kvě 2018

@calvac tak to ji možná vrátím prodejci. Pro mě je těžké uvěřit na "čistý technický vzduch", který zapáchá.😖

blahova_andrea
5. kvě 2018

já teda kupovala jinou čističku, ale rozhodně z ní žádný smrad nešel

petaov
5. kvě 2018

Máme Ionic care a zápach z ní necítím. Jede na plný výkon. Asi bych se zašla zeptat do prodejny a případně ji vrátila.

laja64
5. kvě 2018

Mame Ionic Care, jede nonstop na plny vykon. Prachu teda pochyta mraky, co 4 dny ji cistim a je to des co vse nachyta. Zapach citit nebyl a neni. Treba je to vadny kus.

kalutedi
5. kvě 2018

taky máme a spíš je z ní cítit takový svěží, studený vzduch.

calvac
5. kvě 2018

@litoria jeste jsem si cetla,ze nekterym lidem ten specificky zapach vadi,jinak je to odborne technicky ozon. Koupili jsme taky kvuli astmatu.

calvac
5. kvě 2018

@litoria a octem se to nesmi cistit,mame to v papirech,poskodis ty kovove lamely. Jen cistou vodou.

calvac
5. kvě 2018

@litoria navic jsem zapomnela napsat to zakladni - cisticka bez ionizatoru (ionic) neni citit. Prave ta ionizace je citit. Jestli mas ionic,tak ta je citi prave proto.

litoria
autor
6. kvě 2018

Děkuji všem za příspěvky. Dám tomu ještě týden. Dnes se mi zdá ten smrádek mírnější, třeba to je zčásti i tou novotou. Jinak mám tedy tu čističku s ionizátorem. Teď je to pátý den, ale prachu teda moc nechytila. Zatím tedy přetrvává obrovské zklamání.

litoria
autor
29. kvě 2018

Čističku jsem nakonec vrátila zpět. Mě tedy tento přístroj vůbec nepřesvědčil. V podstatě nás akorát otravoval svým zápachem a prachu chytil tolik, co stejně setřu v pohodě prachovkou. Teď čekám na vrácení peněz. A přemýšlím o nějaké alternativě.

blahova_andrea
29. kvě 2018

a ty pořizuješ čističku primárně kvůli prachu?

litoria
autor
29. kvě 2018

Ano také. Obecně bych to, co hledám, charakterizovala spíše jako "snižovač škodlivin z ovzduší"🙂.

ivuska1986
29. kvě 2018

Ahojky, pouzivame ji uz skoro pul roku, zprvu to tak taky smrdelo, ted ji vubec necitim, jen dvakrát týdně cistim hromadu prachu👍

litoria
autor
29. kvě 2018

Tak u nás po týdnu nepřetržitého provozu (centrum města) pouze trocha popílku. Fotky mi bohužel nevím proč nejdou přiložit.