Jak hodně má jít přetáhnout předkožka u 2,5letého syna?

lucka662006
9. kvě 2016

Ahoj maminky chlapečků, prosím jak hodně by měla jít přetáhnout předkožka u 2,5 letého chlapečka? Chci znát Vaše zkušenosti, než půjdu za naší lékařkou, protože už na 10 měs. říkala přetahovat, a to je podle nových poznatků i podle mě brzy. Nám jde přetáhnout tak, že se objeví dírka asi 1 mm velká. Není to málo? Jak tomu bylo/je u Vašich chlapečků? Děkuji moc.

naturela88
9. kvě 2016

Ahoj, mám stejně starého synka. S přetahováním bojujeme už od roka. Na roční prohlídce nám Dr. řekla, že můžeme začít zkoušet přetahovat, jen tak jak to půjde. Zkoušeli jsme vždycky během koupání, ne začátku to malému ani nevadilo, přetáhli jsme akorát kousíček, byla vidět jakoby ta hlavička. Pak se to nějak zhoršilo a do teď to přetáhnout nejde, jde vidět taky akorát malá dírka, občas se objeví i trošku hlavička, ale to je vše, navíc se to synovi nelíbí, takže občas je to boj. Dr. nám řekla, že to budeme řešit až na tříleté prohlídce.

daniela1983
9. kvě 2016

syn ma 2,5 nepretahovali sme a nebudeme pretahovat a doktorka nikdy nic o pretahovani nehovorila...

verka4d
9. kvě 2016

Nám doktorka říkala,že máme začít přetahovat od roka nejlépe při koupání. Každý den,pravidelně,kousíček,nenásilně. Zhruba po měsíci se nám to podařilo už úplně,ale zas to nešlo zpátky!! No nakonec po několika dalších dnech už to šlo krásně tam i zpátky. Ve dvou a půl letech s tím už neměl ani jeden z kluků problém. A doktorka to taky na všech preventivkách kontrolovala a kontroluje dodnes,i když staršímu je už 14 a není mu to zrovna milé... 😉

slunicqqo
9. kvě 2016

Ja pretahovala malemu od narozeni jen po.kousickach nenasilne pri koupeli.kolem roka a pul uz bez problemu.slo pretahnout dobre cele

patrusa
9. kvě 2016

my zacali od roka, asi tak od dvou let, co nema syn pleny, se postara sam. Jen to jednou za cas zkouknu.

gilotek
9. kvě 2016

nikdy jsem u kluků nepřetahovala, zkoušeli to sami. U obou se uvolnilo v 5 letech 😉

odula
9. kvě 2016

Ja jsem taky nepretahovala, uvolnila se sama v pěti. Navíc tady řeší problém z úzkou předložkou u kluků az v sedmi letech a to jenom kortikoidy. A teprve pokud nezaberou tak se řeší dal. Ale ze prý fyziologický je fakt to uvolňování az do sedmi let.

gin124
11. kvě 2016

@odula:

Průměrný věk, kdy je ta předkožka stažitelná, pokud se to násilně nemorduje, je až deset a půl roku. Předčasné stahování může napáchat velké škody.

@tazatelka:

Ta dírka okolo 1mm je v jeho roku zcela normální. Doporučuju, abyste to přetahování tak o půl roku až rok odložili. Proč? K tomu tu dám několik odkazů:

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/cisti-je....

http://www.mudrnoragregorova.cz/predkoz.pdf

Toto je sice až pro kluky starší 10 let, kteří mají problémy se stahováním, ale jak píše MUDr. Němec, je možné k tomu přimět chlapce staršího tří roků, aby si to pod dohledem trénoval sám.

Problém zvaný fimóza

Následující článek je převzat z díla Mario Lichtenheldta, německého spisovatele pro děti a mládež, s jehož laskavým souhlasem zde publikujeme český překlad (s úpravami pro české prostředí).

Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova...

bugca1111
11. kvě 2016

Klukovi je 6,5. Minulý týden u nás byl přes noc stejně starý kamarád ze školky. Při koupání kluků jsem si všimla velkého rozdílu. Zatímco mému klukovi jde stáhnou pouze přes žalud, ten jeho kamarád jí stáhne až úplně dolů přes celého pindíka až k šourku. (tedy mu jde stáhnout úplně nadoraz cca 3 cm pod žalud). Setkali jste se s tím někdy? Já úplně poprvé.

pudlenka
30. čer 2016

my jsme byli na urologii s jiným problémem ve 3 letech a tam mu to doktorka přetáhla. Prý už je načase, tvořil se tam už dost mázek, tak to vyčistila a občas ve vaně teď přetahujeme, i když i po pár měsích je to stále trochu boj. Ten zážitek na urologii má stále v hlavičce, proto když nechce, tak to neřeším. V nemocnici mi sestřičky říkaly, že máme přetahovat denně, ale ze zkušeností maminek vím, že tak často to nikdo nedělá.