Jak zlikvidovat plíseň v bytě bez chemie. Poradíte?

alinea
16. říj 2014

Ahooj, máme plastová okna a velmi ráda se na nich tvoří plíseň. Ráda bych jí zlikdvidovala jinak než s použitím Sava..méně ´´chemicky´´. Nemáte tip ? Děkuju.

mina_
16. říj 2014

omyla bych v roztoku octu, my do nedávna měli dřevěná stará okna a plíseň byla pořád, lehce na rámech a hlavně pod rámy na omítce a kolem pantů oken... pomáhalo je to savo a to tak na max 14 dní... teď čekám co udělají nová plastová okna, která máme necelé 3 týdny.. zatím je to dobré

hojda
16. říj 2014

Najdi si info na www.chytrahouba.cz

granda
16. říj 2014

topit, větrat, pohlčovače vhkosti na tablety...jinak je rada dát mikroventilace,,, mamka v bytě zklividovala kytky a byl klid...ja mam dřevená okna v domě a pohoda....

abecedka
17. říj 2014

ta houba je super, zabrala a je pokoj.

naomi6
17. říj 2014

Nám houba bohužel nezabrala, musí se hodně větrat - několikrát za den. Nebo aspon ráno a večer. Také jsme si koupili elektrický vysoušeč a to je bezva věc. Jinak ještě plánujeme leto sna zimu koupit sušičku prádla. Držím palce 😉

milmic
18. říj 2014

My jsme bydleli jeden čas ve starším vlhčím domě, který se musel pravidelně savovat. Pak jsem koupila chytrou houbu, "vykoupali" jsme v tom celý dům a bylo to k ničemu, bohužel nám nepomohla.
Koupili jsme si odvlhčovač vzduchu, zpočátiku to denně vytáhlo až 3litry vody a to jediné plísně omezilo.

zuhur
18. říj 2014

My bydlíme rovněž ve vlhčím bytě a jedna strana pořád zlobí. Za linkou jsme většinou našli takové obrazce, že by se za ně nestyděli nejlepší malíři abstraktních obrazců.
Používáme: odsavač vlhkosti, když sušíme prádlo nebo občas i když je víc vlhko. A na zeď nám pomohla speciální barva Maxitherm - od té doby ani "Ň".

zuzinka2312
18. říj 2014

To by mě taky zajímalo... Obouchali jsme pokoj na cihly, penetrace a nevím co všechno.. znovu jsme nahodili a plíseň máme zase.. už si nevíme rady. Kvítka tam nemáme, prádlo tam nesuším. Větrám, topím... pořád dokola.
Plíseň je už i kolem topení, kolem oken... ☹