Jaká analgetika při kojení?

aselluska
7. lis 2020

Ahoj, prosím jaká analgetika mohu na menstruační bolest, když plně kojím? Před otěhotnění jsem měla bolesti silné a teď cítím, jak se opět rozjíždí. Díky

normalnimatka
7. lis 2020

a co zkusit řešit příčinu MS bolestí? v zásadě to není jakoby úplně "normální"... bolest značí, že něco není v cajku. a samozřejmě i psychickýho rázu.
kromě řešení psychiky bych třeba prostudovala volnou menstruaci, zkusila cvičit mojžíšovou, možná nějaká kůra činský medicíny (i když na bylinky pozor, tam záleží na tom, v čem je problém a může si člověk třeba i ublížit, pokud dáš nevhodný bylinky). na bolestivou ms je dobrej třeba kontryhel, ale jak píšu, není úplně super střílet od boku.

drep
7. lis 2020

Paracetamol a ibuprofen, tj. To co dáváš miminku na horečku/bolest

aselluska
autor
7. lis 2020

@normalnimatka bolest půl roku před otěhotněním vymizela, teď to řeším honem, abych mohla fungovat. Určitě najít příčinu bude fajn, jen co bude lepší situace. Loni jsem byla objednaná na kliniku, zkusíme znovu.

aselluska
autor
7. lis 2020

@drep Zatím jsem nedala miminku nic, nebyla potřeba. Díky 😉

normalnimatka
7. lis 2020

@aselluska na bolest teda radši ten brufen... a teď je prej i něco, co je doknce slabší, ale přímo zacílený na nějakej druh bolestí, myslim, že včetně ms. to by asi stálo za hřích. taky brufenovina, zkus zagůglit;) ale samozřejmě by to měla bejt poslední možnost, do mlíka se to prostě dostane.

mundi
Autor odpověď smazal
Zobraz
j.a.n.i
8. lis 2020

@normalnimatka Tak zrovna brufen se do mléka dostává v tak malé míře, ze se jedna o lék prvni volby na problémy matky, tak ji tu zas nepis, ze by to mela byt poslední možnost.

normalnimatka
8. lis 2020

@j.a.n.i než si vzít prášek, tak by měla zkusit všecko možný jiný. a to bez ohledu na kojení.

aselluska
autor
8. lis 2020

@normalnimatka ráda bych, jen potřebuji s miminkem fungovat, ne experimentovat. Tenkrát jsem zkoušela nahřívací láhev, sprchu, cviky, bylinky, pomohla až laparoskopie a odstranění srůstů. Možná se mi vrátili. To ale teď bohužel řešit nelze.

normalnimatka
8. lis 2020

@aselluska hmmm, to je blbý teda. Nějakej problém tam asi bude, no.

j.a.n.i
8. lis 2020

@normalnimatka no to by tedy s ohledem na dite fakt nemela, to si muze dovolit bezdetna nemajici praci narocnou na pozornost ci soustředění.

eviicka
9. lis 2020

@aselluska obecně Brufen (dostala jsem i v porodnici), taky mám teď prvni menstruaci při kojení a břicho zatím Ok (ale přesně vím, co zač mohou menstruační bolesti být). Držím palce, ať se ti to nerozjede, mně už první porod moc pomohl.