Kosmetika v období kojení, řešily jste ji?

raduz31
23. srp 2015

Ahoj všem maminkám,

řešily jste nějak kosmetiku v období kojení? Myslím tím jestli jste používaly běžné kosmetické výrobky, jako např. antiperspiranty nebo jste to nějak řešily? Třeba přírodními výrobky. Co mám mimi, tak vše reším 😀.

renabelly
23. srp 2015

Nedivím se ti 🙂 Já jsem to taky dost řešila, kosmetiku jsem hodně omezila, aby mimi bylo zvyklé na moji vůni a zbytečně ho "nemátla" drsnými vůněmi. Když už, tak jsem nakoupila kosmetiku zn. Eoné ;) je super!

lv
23. srp 2015

Antiperspirant jsem používala denně, můj obvyklý, přišla jsem se jak kůň. Známá né, že se to u kojení nemá a strašně, ale fakt moc páchal potem.

zo_ja
23. srp 2015

Já jsem s prvním měla tenhle deodorant se šalvějí
http://www.mamaja.cz/scripts/hledej.php?rz=1&re...
a dost mi vyhovoval, ale s dalším těhotenstvím, kojením, mi vadilo všechno, takže jsem měla potřebu se často sprchnout, prostě jinej pot danej hormonama. Smrdím si dřív než smrdím ostatním 😉
Ale když někam jdu nebo jedu, použiju normální parfém, malé množství, ale to až bylo mimi větší, většinou.
Můžeš si koupit kvalitní přírodní a vonavé mýdlo nebo olej na mytí, velice mi voněla meduňka od manufactury.
Pravda je, že děti milují vůni matčiny kůže, takže tak nějak s rozumem a citem pro všechny strany.

medved09
23. srp 2015

Používala jsem normálně vše jako před tím. Tedy antiperspiranty, parfémy i parfémovaná tělová mléka. Kluky jsem oba kojila do 14 měs. a nesmrděla 😀

melodygirl
23. srp 2015

@raduz31 klasické deodoranty do podpaží bych asi nepoužívala, jsou v nich často obsažené hliníkové soli, o kterých se spespekuluje, že jsou karcinogenní. Výborný, hlavně účinný čistě na přírodní bázi je krémový deodorant Libebit.cz

raduz31
autor
23. srp 2015

No kosmetiku moc nepoužívám co jsem byla těhotná a co kojím. Většinou si kupují v DM od Alverde. Antiperspirant jsem používala max 1 denně a ne vždy, a to kuličku od Nivei. No když mě napadly ty hliníkové soli, tak jsem se zděsila. Tak zase jsem se tím nepatlala pořád a často, tak snad to bude OK. Člověk by nemohl za chvíli nic, přijde mi, že je škodlivé snad vše 😠.

melodygirl
23. srp 2015

@raduz31 Alverde je super, není drahá, ale na přírodní bázi. Ale ten Libebit deodorant za to stojí fakt! Vem si, že to natíráš přímo v místě, kde jsou mízni uzliny, a k prsu je to opravdu kousek

janawei
3. zář 2015

Řešila, ale já ji řeším vlastně pořád. Tedy, od přečtení Doby jedové. Takže používám vše, co používat chci, akorát si dávám pozor na složení. Skončila jsem u přírodní kosmetiky, a to u Weledy. A co se týče konkrétně deodorantů, tak mám vyzkoušený šalvějový a citrusový. Oba jsou skvělé, takže je střídám. Bezva je i to, že si koupíte lahvičku a pak už jen dokupujete náplň, pokud se vám tedy nepodaří lahvičku rozbít - delší dobu nám to vonělo v koupelně po citrusech 🙂. Ještě dělají tuším růžový, všechny bez aluminiových solí.

jitavrtule
4. zář 2015

kosmetiku používám normálně dál, stejnou co dřív, Natura Siberica.
antiperspirant mám neparfémovaný od Dove (řada Pure), nevoní nijak a funguje.
Weleda i Alverde jsou na mě až moc převoněný, smrdí mi na dálku.

jitavrtule
4. zář 2015

@melodygirl
Hezký článek na téma "jak moc ovlivňují hliníkové soli a parabeny v antiperspirantech riziko onkologického onemocnění" je k počtení tady:
http://www.mamo.cz/index.php?pg=aktuality&aid=160
web provozuje Institut biostatistiky a analýz Masarykovy univerzity, takže ho beru jako ověřený zdroj, oproti mnoha jiným, dostupným na internetu.
Faktem je, že pokud žena např. kouří, bere HA, nechodí na pravidelné sono prsu, pak je opravdu naprosto zbytečné řešit mikroskopické množství hliníkových solí v antiperspirantu. Jsou mnohem rizikovější faktory, které by se měly řešit v souvislosti s prevencí rakoviny prsu, než zrovna tohle.
Takže netřeba vyvolávat zbytečnou paniku.

melodygirl
4. zář 2015

@jitavrtule každý může mít názor jiný já ti ho neberu, ale já antiperspirant se solemi hliníku ani parabeny nepoužívám už léta, nehledě na kojení. Myslím, že dnes už je všeobecně známo, že kosmetika s parabeny je škodlivá a ta kvalitní už je dávno neobsahuje. Škoda, že sis přečetla jenom tuto studii. Já bych naopak řekla že v tomto případě je panika 😀 na místě.

handangervidda
4. zář 2015

@melodygirl http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/other...
Ve zkratce: ty studie, které naznačovaly vyšší risk rakoviny prsu při používání běžných deodorantů, vykazovaly závažné chyby metodiky a tudíž jsou jejich závěry značně zavádějící. Něco jako, že chleba je velmi nebezpečná potravina, která ovlivňuje lidské chování, protože bylo prokázáno, že až 90% vrahů 24hodin před svým činem chleba jedlo.

elu
4. zář 2015

@handangervidda hhuhihhihihihi

isabelafuentes
30. srp 2016

Máte někdo zkušenost s deodoranty značky Nobilis Tilia? Můžete je doporučit?
A nemá někdo ještě jiný tip na antiperspirant nebo deodorant na přírodní bázi bez všech těch chemikálií? Co používáte?

kekulice
30. srp 2016

Od Nobilis nakupuji pro sebe i pro děti. Mám pastu, šampony, sprchivý gel, manžel i věci na holení, děti jedou v koupacím mandarinkovém oleji. Deodorant máme a spokojenost. Nakupuji na mamadiva.cz.

isabelafuentes
30. srp 2016

@kekulice Moc dekuju, v takovou referenci jsem doufala! A je ten deodorant opravdu ucinny?

kekulice
30. srp 2016

@isabelafuentes řekla bych, že to je stejné jako s bio opalovákem, funguje velmi dobře, ale musí se nanášet častěji. Přeci jenom přírodní kosmetika má svá specifika a kdo si zvykne, tak chválí. Už bych neměnila.

svetlus_pepca
30. srp 2016

Kdysi jsem někde četla, že miminko si už v břiše zvykne na tvoji vůni, ke které patří i kosmetika, kterou jsi používala v těhotenství. Takže já používala to, co před porodem 🙂

kittykat22
30. srp 2016

@isabelafuentes nobilis poznam velmi dobre - mam doma od nich vela veci. Ale prave doeodorant mi od nich nesadol. Moc ucinku nemal. Inak veci od nich su super - skus kokosove alebo cokoladove maslo - budes mat chut do toho zahryznut ako skvelo to vonia 😀 maju vyborne oleje ako aromaticke, tak prirodne. Ja objednavam z oficialnej stranky nobilisu 🙂

ojo
30. srp 2016

@kekulice měla jsem od nobilisu šalvějový deodorant a super

kekulice
30. srp 2016

@ojo ten je super, stálice v naší koupelně, ten mám asi nejraději.... můj úplně nejoblíbenější produkt je šampon s myrhou a pomerančem na objem

janawei
5. zář 2016

Deodorant od Nobilisu nemám, ale na jejich Femu nedám dopustit. Z přírodních deodorantů používám ty od Weledy - Citrusový a Šalvějový. Jsem s nimi spokojená, ale chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla, že se musí aplikovat častěji, než ty konvenční, jak píše Kekulice.

kekulice
5. zář 2016

@janawei Fema je taky super, souhlas.

tetejahn
4. lis 2016

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/spotr... muzu vas poprosit o vyplneni kratkeho dotazniku.